Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Heeft u een duidelijke visie?

IAN SCHNEIDER/UNSPLASH

Heeft u een duidelijke visie?

Van Times Square tot Red Square, van Buenos Aires tot Sydney en op vrijwel alle andere plekken op aarde, vierden miljoenen mensen op dinsdagavond de overgang van het kalenderjaar 2019 naar 2020. We hebben 19 jaar in de 21 ste eeuw volgemaakt en staan aan het begin van een nieuw decennium. Het jaar 2020 zou een numerieke indicatie van een scherpe visie, een 20/20 visie, kunnen aanduiden. Helaas laat de menselijke ervaring zien dat een scherpe visie op de toekomst een uitzondering is.

“Als er geen visie is, raakt een volk losgeslagen…” zegt een oude wijsheid uit Spreuken 29:18. Wanneer een leider geen visie heeft, takelt het volk af; wanneer zakenlui geen visie hebben, wankelt het bedrijf; wanneer een persoon geen visie heeft, nemen persoonlijke problemen toe. Een dergelijke collectieve kortzichtigheid leidt uiteindelijk tot een ramp. Het vermogen vooruit te zien is nodig om te overleven.

Als we naar de belangrijke landen in de wereld kijken is het duidelijk dat er een ernstig gebrek aan visie is. Visie hebben vereist inzicht in de geschiedenis, want zoals Winston Churchill ooit zei: “Hoe verder je in het verleden kunt kijken, hoe verder je mogelijk vooruit kunt zien.” Maar wij lijken onwillig te leren van dit verleden en zijn daardoor niet in staat duidelijk de toekomst te kunnen zien.

Gelukkig is er een profetische stem die de mysteries van de toekomst aan ons duidelijk maakt. Het is een stem die zijn oorsprong vindt in de oude wijsheid die uit hetzelfde boek komt als de spreuken. Dit profetisch inzicht en deze “geest van profetie” is de “getuigenis van Jezus.” Het is een getuigenis die de toekomst onthult van Rusland, China, Europa, de VS en andere volken die zich nu op het wereldtoneel bevinden. Het is een getuigenis voor de hele mensheid.

De basis voor inzicht in alle profetie is de kennis van haar oorsprong en van de bron waar zij vandaan komt. Om uw visie voor 2020 aan te scherpen moet u begrijpen wie er achter de profetieën zit die ons de visie geven die wij allemaal nodig hebben. Vraag uw gratis exemplaar aan van Bestaat God? en Het bewijs van de Bijbel door Herbert W. Armstrong.

Nl Pob