Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

God straft via het weer

Neckar flood near Hirschhorn (Germany) by raymond_zoller is licensed under CC BY-SA 2.0

God straft via het weer

Midden-Europa is getroffen door verwoestende overstromingen. Rivieren liepen over en stroomden door de binnensteden. Mensen moesten geëvacueerd worden, huizen werden vernietigd en hulpverleners werden tot het uiterste gedreven en verloren in sommige gevallen zelfs hun eigen leven. De Groene Partij in Duitsland probeert de weerramp te gebruiken voor hun verkiezingscampagne. Maar de oorzaak van het verwoestende weer is niet vanwege CO2.

In Duitsland is de situatie bijzonder desastreus in Noordrijn-Westfalen, de thuisstaat van kanselier-kandidaat Armin Laschet. De Duitse Bundeswehr maakte gebruik van tanks om het puin van de straten op te ruimen. Maar de hulp kwam regelmatig te laat en de overstromingen eisten vele levens.

De minister van Binnenlandse Zaken van NRW, Herbert Reul, sprak van een “buitengewoon moeilijke situatie” in sommige gebieden van de staat. “De verdere ontwikkeling is momenteel niet met zekerheid te overzien.”

Milieuactivisten die pleiten voor klimaatverandering opperen het idee dat het milieu in een perfecte balans was en de mens dat evenwicht verstoord heeft door het produceren van CO2. Zij staan echter niet stil bij wat de Schepper van dat perfecte milieu te zeggen heeft.

De geschiedenis is vol voorbeelden van ongewoon verwoestend weer. Terwijl de mensheid de afgelopen jaren absoluut meer vervuiling heeft geproduceerd, worden de weerrampen toch niet door de mens veroorzaakt. Er zijn in feite veel Bijbelse voorbeelden die laten zien hoe God straft via het weer. Het meest levendige en verwoestende voorbeeld was de zondvloed in de dagen van Noach. Maar men kan ook denken aan de plagen die Egypte troffen, de droogte in de tijd van Elia en het vuur dat op Sodom en Gomorra viel. Om te begrijpen hoe God weerrampen gebruikt kunt u “Flash Floods, Scorched Earth” (alleen in het Engels beschikbaar) lezen.

In al deze gevallen gebruikte God extreme weersomstandigheden om te straffen en te onderwijzen. Als we de Bijbel als autoriteit nemen, dan moeten we Gods instructies bekijken. Degenen die hun vertrouwen niet in de Bijbel stellen zullen deze les op de harde manier moeten leren. In Nahum lezen we: “De HEERE is geduldig, maar groot van kracht en Hij houdt de schuldige zeker niet voor onschuldig. De weg van de HEERE is in wervelwind en in storm, wolken zijn het stof van Zijn voeten. … De HEERE is goed, Hij is tot een vesting op de dag van de benauwdheid. Hij kent hen die tot Hem hun toevlucht nemen. En door een overstromende vloed zal Hij een vernietigend einde maken aan zijn plaats en duisternis achtervolgt Zijn vijanden” (Nahum 1:3, 7-8).

Barnes’ Bijbelnotities zegt het volgende over de profetie die op het oude Ninevé gericht was: “Ninevé zelf werd overvallen door de zwelling van de rivieren die eromheen stroomden en haar verdediging leken te zijn (zie notitie bij Nahum 2:6). De vloed is ook een golf van legers die uit alle hoeken verzameld zijn, Babyloniërs, Meden, Perzen, Arabieren, Bactriërs, die als een vloedgolf over Ninevé zouden razen en niets staande zouden laten. Het is ook de vloed van de toorn van God, in Wiens handen zij zich bevonden, en die er een ‘volledig einde aan zou maken’, letterlijk, ‘de plaats zou verteren,’ zodat het ophield te bestaan.”

God onderwijst ons door het weer, maar als de rebellie voortduurt dan zal er een zwaardere straf volgen. In het geval van Ninevé waarschuwde God voor de oorlogszuchtige steden. Duitsland heeft ook een geschiedenis vol oorlogszucht en, zoals we vaak op onze website uitleggen, er wordt van geprofeteerd dat het opnieuw een oorlog zal beginnen. De Bijbel onthult dat God na deze oorlog de vloedgolf van een Aziatisch leger zal gebruiken om Duitsland te corrigeren en te straffen. Wat in de geschiedenis met Ninevé gebeurde is in feite een type van wat staat te gebeuren met het moderne Duitsland. Op dit moment waarschuwt God Duitsland dat het nog veel erger zal worden.

Deze waarschuwing en de onderliggende profetieën worden in detail uitgelegd in het boekje Nahum: een eindtijd profetie voor Duitsland van de hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry. Dit boekje legt uit wat Duitsland in de nabije toekomst te wachten staat en bevat een sterke waarschuwing, maar ook de grootste hoop die de mensheid kan krijgen.

Nl Nah