Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Giftige vingerafdrukken van het Poetin-regime

Giftige vingerafdrukken van het Poetin-regime

Totalitaire regeringen hebben door de geschiedenis heen weinig tolerantie voor politieke kritiek laten zien. In feite is hun doel van bestaan niet om in te gaan op de behoeften van het volk, maar om macht te behouden. Wanneer stemmen van oppositie opklinken, heeft het regime een systeem om dissidente stemmen te intimideren en uiteindelijk het zwijgen op te leggen. De methoden om oppositie te onderdrukken zijn omvangrijk en variëren in mate van wreedheid. Het communistische Rusland heeft vergiftiging gebruikt als effectieve manier om zijn critici het zwijgen op te leggen.

In de ochtend van 22 augustus werd de Russische politieke criticus Alexei Navalny van een ziekenhuis in Omsk, Rusland, naar Berlijn in Duitsland gevlogen, bijna 50 uur nadat hij ziek werd aan boord van zijn vlucht naar Moskou. Dhr. Navalny was in coma geraakt nadat hij aan boord was gegaan van zijn vlucht vanuit Siberië, waar hij campagne voerde voor oppositiekandidaten. Zijn aanhangers beweren dat er gif in de thee zat die hij dronk voordat hij van het vliegveld in Siberië vertrok.

Al een aantal jaar heeft Navalny de hoge mate van corruptie door het Kremlin blootgelegd. Hij heeft talloze gevangenisstraffen uitgezeten voor het mobiliseren van jeugd en het organiseren van demonstraties. Bovendien is hij aangeklaagd wegens zijn onderzoek naar overheidscorruptie en mocht hij niet deelnemen aan de Russische presidentsverkiezingen van 2018.

Na verschillende dagen in een Russisch ziekenhuis te hebben gelegen, kreeg A. Navalny toestemming via een NGO-vlucht naar het Charité ziekenhuis in Berlijn te worden overgebracht voor verdere behandeling. Artsen in het Duitse ziekenhuis verklaren dat hij “waarschijnlijk vergiftigd” is en geven aan dat “klinisch bewijs duidt op een vergiftiging door een stof die behoort tot de groep cholinesteraseremmers”. Dit is een soort gifstof dat de spieren aanvalt en de ademhaling remt. Dhr. Navalny ligt op de intensive care in coma.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel riep Rusland op de zaak te onderzoeken en de daders te vervolgen. Het Kremlin antwoordde dat er geen noodzaak tot onderzoek is aangezien het Russische ziekenhuisteam geen aanwijzing voor vergiftiging heeft gevonden.

Andere Russische activisten die het Kremlin hebben bekritiseerd en slachtoffer zijn geworden van vergiftiging voorafgaand aan de Navalny-zaak zijn onder meer: Alexander Litvinenko, die stierf na het drinken van thee met radioactieve polonium-210; Anna Politkovskaya, vergiftigd in 2004 en later doodgeschoten; Vladimir Kara-Murza, vergiftigd in 2015 en 2017; Sergei en Yulia Skripal, vergiftigd met het zenuwgas Novichok; en Pyotr Verzilov, vergiftigd in 2018 en overgevlogen naar een Berlijns ziekenhuis voor behandeling. Dit zijn slechts enkele van de gedocumenteerde gevallen die bekend zijn.

Hier zal de wreedheid van het Russische regime onder Vladimir Poetin niet eindigen. Hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, schrijft het volgende over Vladimir Poetin in het artikel Is Vladimir Poetin de geprofeteerde vorst van rosh: Door al deze hardhandige tactieken heeft President Poetin niet alleen Rusland teruggebracht als wereldmacht, maar hij heeft ook zijn positie aan het roer van het land veilig gesteld. Deze wereld heeft veel autoritaire heersers. Maar Vladimir Poetin is er één die we bijzonder goed in de gaten moeten houden.”

Om meer te weten over het profetisch belang van het Poetin-regime en hoe dit Duitsland, Europa en de rest van de wereld zal beïnvloeden, lees ons artikel Is Vladimir Poetin de geprofeteerde vorst van rosh en kijk de video De geprofeteerde vorst van Rusland.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.