Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Geen einde aan COVID in Duitsland

Duitse minister van Financiën Olaf Scholz in Berlijn op 9 november 2020 [MARKUS SCHREIBER/POOL/AFP via Getty Images]

Geen einde aan COVID in Duitsland

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz blijft streven naar een algemeen vaccinatiemandaat, zo verklaarde zijn woordvoerder op 10 maart. Oostenrijk was het eerste Europese land dat een dergelijk mandaat afdwong, om het vervolgens een paar weken later weer op te heffen. Duitse parlementsleden zullen begin april stemmen over twee wetsvoorstellen voor vaccinatiemandaten. "We hebben een universele vaccinatiegraad nodig om ons voor te bereiden op de herfst en de winter", zei regeringswoordvoerder Wolfgang Büchner, die eraan toevoegde dat Scholz de steun had van de leiders van de 16 deelstaten van Duitsland.

De ironie van de Duitse coronaviruspolitiek tijdens de Russische invasie in Oekraïne is schokkend.

Commentatoren merkten op dat de Duitse minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach wedijvert met de media-aandacht voor Oekraïne. Toen de Oekraïners vluchtten om hun levens te redden, bood hij hen gratis vaccinaties aan. Daarvoor beweerde hij al dat we de komende tien jaar met de pandemie te maken zouden hebben en dat zelfs de zomermaand ons geen rust zou geven. Terwijl het grootste deel van de wereld de beperkingen versoepelt of al helemaal heeft opgeheven, gaat Duitsland door met de hysterie.

Afgelopen december, toen Rusland troepen verzamelde rond Oekraïne en de Duitse gasvoorraden laag hield, gelastte Duitsland een nieuwe lockdown voor de ongevaccineerden.

De ironie is dat de drastische maatregelen die de economie en de vrijheid van tientallen miljoenen mensen hebben ingeperkt, geen levens hebben gered. Duitsland was bereid bijna zijn hele economie stil te leggen om de verspreiding van het coronavirus tegen te houden, maar was niet bereid het nodige te doen om de invasie van Rusland te stoppen. Men zou kunnen aanvoeren dat Duitsland het zich niet kon veroorloven duurder gas in te voeren en dus de oorlog van Rusland wel moest financieren. Duitsland bleek echter wel geld te hebben om 100 miljard euro uit te geven voor de modernisering van zijn leger en zijn militaire begroting vanaf nu drastisch te verhogen. Bovendien heeft het nog steeds het geld om miljoenen doses vaccins te kopen tegen een te hoge prijs om steeds jongere leeftijdsgroepen te vaccineren en de ouderen te boosten.

Voor sommigen is het misschien moeilijk de logica van Duitsland te volgen. Terwijl zij proberen het leven en de bewegingsvrijheid van hun burgers te dicteren tegen grote economische kosten, financieren zij de oorlog van een dictator.

Zoals Trompet hoofdredacteur Gerald Flurry uitlegt in Nahum: Een eindtijd profetie voor Duitsland : "Als Duitsland militair sterk is, lijkt het op een verwarde doornstruik. ... Hun buitenlandse politiek is scherp en doorborend. Er valt bijna niet met hen te praten. Vaak verscheuren en rijten ze andere naties open op sluwe, listige en slinkse manieren."

Mr. Flurry verwijst hier naar een Bijbelvers in Nahum 1:10 die luidt: "Omdat zij vervlochten zijn als dorens, en dronken als dronkaards, zullen zij volledig verteerd worden, als dorre stoppels." Het boek Nahum is voor onze tijd, en het is in de eerste plaats gericht tot het hedendaagse Duitsland. Vraag het boekje Nahum: Een eindtijd profetie voor Duitsland aan, om deze profetie beter te begrijpen.

Het is belangrijk dat we de huidige politiek van Duitsland begrijpen. De schijnbare paradox kan alleen worden begrepen als je de rol van Duitsland in de Bijbelse profetie begrijpt. Het beleid van Duitsland zal gevolgen hebben voor de hele wereld, voordat God ingrijpt om vrede aan de mensheid te brengen – ook aan de Duitsers.

Dit korte artikel werd eerst als Trompet Brief gepubliceerd. Wilt u dagelijks nieuws-updates in uw inbox ontvangen? Schrijf u dan hier in.

Nl Nah