Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Frankrijks visionair versus democratie

French National Assembly by girolame is licensed under CC BY 2.0.

Frankrijks visionair versus democratie

Het is een van de grootste tegenslagen voor de Franse president Emmanuel Macron. Bij de parlementsverkiezingen van gisteren is het centrum-linkse kamp van Macron er niet in geslaagd een absolute meerderheid te halen. Rechtse en linkse populisten in de Nationale Assemblee zijn een aanzienlijke kracht geworden die het regeren van Frankrijk uiterst moeilijk zal maken en er zelfs voor zou kunnen zorgen dat Macron zijn ambities moet opgeven.

Macon heeft nog steeds zijn droombaan als president van Frankrijk, maar is er niet alleen niet in geslaagd zijn ideeën voor de Europese Unie uit te voeren, gedeeltelijk door een onwillig Duitsland, maar wordt nu ook uitgedaagd door de extreemlinkse en extreemrechtse standpunten in zijn land. The Spectator schreef: "De hyper-president vol ambities om Europa te leiden lijkt zelfs niet eens in staat om Frankrijk te gaan leiden."

Hieruit blijkt eens temeer hoe onmogelijk het tegenwoordig is om in Europa een functionerende regering te hebben. Vorig jaar nog kreeg Duitsland zijn eerste driepartijencoalitie. Daarvoor maakte de opkomst van extreemrechts regeren al uiterst moeilijk.

Tegelijkertijd neemt de crisis in Europa toe, zowel op het internationale toneel als op binnenlands en economisch gebied. De inflatie treft de burgers hard. De Europese leiders kunnen nauwelijks het hoofd bieden aan deze uitdagingen, laat staan dat zij in staat zijn de Verenigde Staten van Europa te creëren waarvan zovelen hebben gedroomd.

Meerdere andere Europese visionairs zijn eveneens op weerstand gestuit: Europa's jongste regeringsleider de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz, Manfred Weber die hoopte voorzitter van de Europese Commissie te worden, Matteo Salvini in Italië, Andrej Babiš in Tsjechië, Karl-Theodor zu Guttenberg in Duitsland. Ze hadden allemaal ambitieuze revolutionaire standpunten die ooit hoog werden aangeslagen, maar geen van allen slaagden er in de nodige obstakels te overwinnen.

In het licht van grote democratische obstakels en crisissen vrezen velen dat het Europese project zal mislukken. Maar de Bijbel biedt een heel andere kijk: juist in een tijd van grote crisis zal Europa zich verenigen. Openbaring 17:12-13 luidt: "En de tien hoorns die u gezien hebt, zijn tien koningen, die het koningschap nog niet hebben ontvangen, maar die samen met het beest één uur koninklijke macht zullen ontvangen. Dezen zijn eensgezind en zij zullen hun kracht en macht aan het beest overdragen."

Deze verzen geven aan dat de Europese leiders de noodzaak zullen inzien van een overkoepelende leider om het continent vooruit te helpen. Dat is hoe Europa zijn politieke crises zal overwinnen. Deze profetieën worden in detail uitgelegd in Europe Is About to Be Hijacked (alleen beschikbaar in het Engels) door Trompet-hoofdredacteur Gerald Flurry.

Dit korte artikel werd eerst als Trompet Brief gepubliceerd. Wilt u dagelijks nieuws-updates in uw inbox ontvangen? Schrijf u dan hier in.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.