Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Frankrijk In Profetie Deel 3

Frankrijk In Profetie Deel 3

De Sleutel van David met Gerald Flurry (Transcript)

Vorige week heb ik u laten zien hoe de Bijbelse Ruben de vader is van het hedendaagse Frankrijk. En in de geschiedenis verraadde Ruben zijn broer Jozef. Jozef had twee zonen – Efraïm en Manasse: dit zijn het Groot-Brittannië en Amerika van vandaag, zij zijn de hedendaagse Jozef. Als we kijken naar de eindtijd kunnen we zien dat Ruben, oftewel Frankrijk, Amerika en Groot-Brittannië opnieuw zal verraden in deze eindtijd. Hij zal Jozefs twee zonen, Efraïm en Manasse, verraden.

President Macron heeft een aantal behoorlijk schokkende uitspraken gedaan ten overstaan van de wereld in de afgelopen weken. Vorige week maakte hij nog een verbijsterende opmerking ten overstaan van de wereld, toen hij in Berlijn de Duitsers toesprak. Hij plaatste deze opmerking in zijn toespraak: “Als u de woorden van Frankrijk niet begrijpt, onthoud dan in ieder geval dat Frankrijk van Duitsland houdt.” Frankrijk houdt van Duitsland! Wat voor een soort uitspraak is dat? Hij heeft nooit iets dergelijks gezegd tegen zijn twee broers. Frankrijk en Jozef zijn zonen van Israël. Er zijn nog anderen, maar er is veel focus specifiek op Jozef in deze eindtijd. Dus hier zegt hij dat Frankrijk van Duitsland houdt. Frankrijk werd uit gevangenschap van Duitsland gehaald in WO1 en WO II door Groot-Brittannië en Amerika. Maar hij keert gewoon zijn rug naar hen toe, precies zoals over hem geprofeteerd is in deze eindtijd.

Laat mij u iets voorlezen, een citaat dat ik u vorige week ook gaf. Dit citaat zegt: “De Verenigde Staten hielpen Frankrijk enorm in die oorlog. Amerikaanse troepen gaven hun levens om het Franse leger en volk te beschermen en steunen. In zowel WO 1 als II hebben Britse en Amerikaanse strijdkrachten Frankrijk uit gevangenschap gered. Totaal gaven bijna twee miljoen – twee miljoen! – Britse en Amerikaanse soldaten hun leven om Frankrijk en andere Europese landen te verdedigen.”

Twee miljoen Britse en Amerikaanse soldaten! Dus ze investeerden veel van hun mannen, jonge mannen, om Europa te bevrijden, en specifiek Frankrijk.

Vorige week gaf ik u een citaat waarin Macron zei dat hij een echt Europees leger wil: een echt Europees leger. “Dat is op zichzelf al een dramatische uitspraak” schreven we. Maar hij voegde nog toe: “We moeten onszelf beschermen m.b.t. China, Rusland, en zélfs de Verenigde Staten.” Wat zegt u daarvan?

Nu houdt hij van Duitsland! En hij zegt: “Frankrijk houdt van Duitsland!” Hij spreekt denk ik in veel opzichten voor hen. Maar ik denk dat het een erg bedroevende uitspraak is. Ik denk dat het bijna is alsof ze zeggen dat ze de wil niet meer hebben om ooit tegen Duitsland op te staan. Dus ze sluiten zich gewoon bij hen aan en Frankrijk zal zijn broer Jozef, dat is Groot-Brittannië en Amerika, verraden.

Dus wat wil God, dat wij begrijpen van deze profetie? Ziet u, ik wil me vandaag meer richten op – waar ik vorige week niet teveel op ingegaan ben – ik wil me richten op dit “echte Europese leger.” Waar heeft hij het over? Is het iets waar ze alleen nog over nadenken, of is dit iets dat bijna– waarvan, we kunnen zeggen: dat reeds op een supermacht lijkt? Er is veel gaande in Europa met hun defensie, maar de meeste mensen weten er maar weinig of niets vanaf. Duitsland heeft nogal een geschiedenis zoals u weet, omdat zij WO I & II zijn begonnen.

Hier is Macron die zegt en écht indirect impliceert, dat Europa de NAVO niet meer nodig heeft. Dus we hebben de NAVO niet nodig. We hebben een echt Europees leger nodig. Het is niet genoeg dat we in veel opzichten beschermd werden door Amerika en Groot-Brittannië. Nu hebben zij hun eigen macht. Zij hadden ook veel macht in WO II, maar het kostte de Nazi’s en de Duitsers maar ongeveer zes weken om hen te overwinnen. Ze hebben vaak bepaalde hulp nodig, maar ze besloten gewoon om zich bij Duitsland aan te sluiten. Dat zal de grootste schande ooit zijn, wanneer zij hun eigen broers verraden. God heeft daar heel veel over te zeggen en ze zouden buitengewoon beschaamd moeten zijn voor wat ze hebben gedaan.

Hoe dan ook het is een belangrijke waarschuwing voor ons allemaal. Hij praat over een echt leger dat opgebouwd wordt in Europa. Groot-Brittannië trekt zich al terug uit Europa. Zij wilden eruit omdat het een combinatie was die absoluut gedomineerd werd door Duitsland. Zij hadden genoeg van die twee wereldoorlogen, dus stappen ze eruit. Dat is de belangrijkste reden dat men eruit wilde, omdat ze niet de vrijheid hadden die ze zouden moeten hebben. Ze moesten zich onderwerpen aan wat voornamelijk Duitsland wilde, en dus stapten zij eruit. Dus deze uitspraak van Macron vormt ook een verraad aan Groot-Brittannië, één van de zonen van Jozef.

Ik heb vorige week gewezen op Genesis 37 waar staat dat Ruben zijn broer verraadde. Ik wil u een aantal verzen laten lezen die ik gebruikte, om u aan deze geschiedenis te herinneren. Let op wat er staat in Genesis 48:15, 16. Vers 15 (HSV): “En hij [Jakob, nu Israël genoemd] zegende Jozef en zei: De God voor Wiens aangezicht mijn vaderen, Abraham en Izak, gewandeld hebben, … (16) …zegene deze jongens, zodat door hen mijn naam [Israël] genoemd zal blijven, … en zij in het midden van het land in menigte zullen toenemen.” U kunt zien dat dit gebeurde in Genesis 35:11. Eén van hen werd de grootste natie ooit, de ander werd de grootste gemenebest ooit, een gemenebest van naties. De geboorterechtbeloften werden door die twee broers ontvangen – door Groot-Brittannië en Amerika.

Vervolgens Genesis 49:1, wat ik u vorige week ook voorlas. Dit is een werkelijk verbazingwekkend hoofdstuk in het eerste boek van de Bijbel. In vers 1 (HSV) staat: “Daarop riep Jakob zijn zonen en zei: Verzamel jullie, dan maak ik jullie bekend wat jullie in later tijd overkomen zal.” De dagen waarin wij nu leven. U kunt dit makkelijk bewijzen; dat kost helemaal geen moeite.

In vers 4 staat over Ruben: “Onstuimig als het water als je bent, zul je niet de voortreffelijkste zijn, want je bent het bed van je vader ingeklommen, en toen heb je het geschonden. Hij is mijn sponde ingeklommen!” Frankrijk heeft nog steeds deze libertijnse benadering van seks, zelfs vandaag kun je dat nog zien. Maar God zegt dat Hij hem het eerstgeboorterecht niet zou geven. Hij was de eerstgeborene en had het geboorterecht en alle zegeningen moeten ontvangen die nu gegeven zijn aan Groot-Brittannië en Amerika. Toch nam God deze weg vanwege zijn zonde: God doet zulke dingen.

Hier is wat de Franse president zei, wat ook interessant is: “We kunnen de Europeanen niet beschermen tenzij we besluiten een echt Europees leger op te richten.” De Times noemde het ‘de sterkste taal tot nu toe’ van een militaire unie. Europa streeft naar een verenigd leger. Zij willen de NAVO niet langer; zij hebben de NAVO niet nodig, als u de waarheid wilt weten. Want zij hebben een leger klaar dat hen waarschijnlijk beter kan beschermen dan Amerika zou kunnen, met alle politieke gevolgen van een dergelijke relatie.

Hier is nog een citaat: “Het idee van een Europees leger ligt nu op ieders lippen,” schreef de EU Observer op 14 november 2018. Maar hij zegt dat het idee van een Europees leger op ieders lippen ligt! Wat is er in Europa aan de hand? Wat betekent dat voor u? Want het zal het leven van iedereen in Amerika en Groot-Brittannië raken, zal ik u zeggen. Bijbelprofetie is daar erg duidelijk over. U kunt hier zelf over lezen in de verzen van Daniël hoofdstuk 2 en 7; in Openbaringen 13 en Openbaringen 17. Dhr. Armstrong sprak steeds weer opnieuw over die verzen. Wij leggen ze uit in het boekje Daniël onthult het boek Openbaringen. Natuurlijk is al onze literatuur gratis.

Hoe dan ook, dat is wat dhr. Armstrong zei in mei 1953 – dat is 65 jaar geleden! “Mei 1953. Tien machtige Europese naties zullen hun krachten bundelen!” Precies wat ze nu aan het doen zijn, krachten bundelen. Er zijn nu 27 landen, maar er zullen er meer zijn die afvallen. Totdat er tien naties, of tien koningen, overblijven die Europa zullen domineren en de hele wereld militair zullen uitdagen.

Bedenk dat Duitsland beide wereldoorlogen is begonnen. U moet zich realiseren dat wanneer zij macht krijgen, ze geneigd zijn oorlog te voeren. Dit hebben ze door hun hele geschiedenis heen steeds gedaan! Toch weten mensen bijna niks over hun geschiedenis. Onze universiteiten onderwijzen in veel gevallen niet eens meer geschiedenis, tot ons eigen verdriet, voordat dit allemaal voorbij is.

Laat mij nog een citaat voorlezen. Oktober 2018 het hoofdartikel van de Trompet. Ik zal u voorlezen wat er instond. “Het Heilige Romeinse Rijk treedt naar voren – op volle sterkte!” Dat is het artikel dat ik geschreven heb. We kunnen u een herdruk toesturen waarin dit aan u wordt uitgelegd. Het is absoluut een artikel dat deze wereld zou moeten begrijpen! Ik vertel u, dit zijn geen normale tijden! Men denkt soms van wel, maar kijk naar wat er gebeurt in Europa en Rusland en China en in Amerika en Groot-Brittannië! Er gebeuren vreselijke dingen. Dit zijn geen normale tijden, en ons allergrootste probleem is dat van menselijk overleven: vanwege al deze nucleaire machten en al de vijandschap en haat in deze wereld.

De Franse minister van financiën Bruno Lamaire ging nog een stapje verder. Hij zei: “De Europese Unie moet een soort imperium worden, zoals China en de V.S. Ik gebruik de term ‘imperium’ om ons ervan bewust te maken dat we een wereld ingaan waar macht telt. Europa moet er niet langer voor terugdeinzen om zijn macht in te zetten.” En zij hebben veel macht waar deze wereld zich bijna niet van bewust is. Het is verbijsterend!

Dus als u kijkt naar de geschiedenis van Adolf Hitler en Napoleon en Karel de Grote, en naar al die leiders uit de zes Heilige Romeinse Rijken die we hebben gehad, dan waren dit allemaal zeer bloederige tijden in Europa vanwege de tirannie van dat Heilige Romeinse Rijk. U hoort de geschiedenis hierover te kennen want het zal zichzelf nog een laatste keer herhalen. Dan zal Jezus Christus dat leger bevechten waar ik u vandaag over vertelde! Hij zal het voor altijd vernietigen! Zeker dat Europese leger – dat zal vernietigd worden.

Na alles wat we voor Frankrijk gedaan hebben, zou je denken dat ze daar zeer dankbaar voor zouden zijn. Maar hoort u ooit een woord van dankbaarheid voor wat we voor hen gedaan hebben in de Tweede Wereldoorlog? Ik heb daar vrijwel niets van gezien. Ik kan me niets herinneren. Maar pas op voor leiders die geen dankbaarheid hebben als je ongeëvenaarde acties hebt uitgevoerd om hen te redden. Pas op voor dat soort leiders!

We hebben ook Duitsland uit de puinhoop getrokken na WO II en miljarden dollars besteed via het Marshallplan om dat land weer op te bouwen. En hoort u daar iemand dank voor uitspreken? Ik niet.

God zegt dat uw minnaars u zullen verraden. U moet wel beseffen; dat is wat uw Bijbel zegt. God zegt dat er een manier is om hiermee om te gaan, maar dit is alleen door Hem mogelijk, door bekering.

Ik denk dat president Macron door het stof gaat voor Duitsland en zegt, We zullen jullie dienstknecht zijn. We zullen alles doen wat nodig is om maar deel van jullie grote macht te zijn. Ze hebben gewoon de wil niet om te vechten zoals Winston Churchill in WO II. Ik heb een citaat van hem dat ik u straks zal voorlezen, dat enorm krachtig is, als ik er tijd voor heb.

Ik bedoel, we hebben het over vreselijke tijden die over deze wereld komen. En kunt u natiën echt vertrouwen? Kunt u op personen vertrouwen? God zegt: “Vervloekt is de man die vertrouwt op een mens” (Jeremia 17:5). De les hierin is dat we God moeten vertrouwen. Maar we doen dat niet en dat is onze enige hoop; werelds enige hoop! En zeker die van Amerika en Groot-Brittannië. U kunt grote nadruk daarop leggen, want dat doet Bijbelprofetie ook. Dat doet het echt!

Hier is wat informatie over het leger waar ik over praat. Wist u dat: “Het gezamenlijke militaire budget van de Europese Unie is al drie keer hoger dan dat van Rusland? En ongeveer de helft van dat van de VS.” Dat is hun militaire budget!

Macron zei dat hij niet wil dat Europa naar Amerika kijkt voor hulp. Want zei hij; we willen zelf een soevereine macht worden. Hij wil een imperium hebben, zoals Karel de Grote dat had, en Adolf Hitler. Dat is wat ze willen.

Nu hebben ze het over een nieuwe tank die ze hebben. Wist u dat ze een nieuwe tank hebben waarvan al is voorspeld dat het de meest krachtige tank van de wereld wordt?

En dat de VS zelfs misschien tanks uit Duitsland zal kopen? Wist u dat? Koop de beste tank ter wereld. Duitsland heeft de beste tank ter wereld? En ik dacht dat we ze niet zouden laten herbewapenen na WO II omdat zij zo veel oorlogen zijn begonnen in hun geschiedenis! Onder andere WO I en WO II, 1870, en in de oudheid waren ze militair een schrik voor de wereld. De oude naam van Duitsland was Assyrië. God zegt dat Hij hen in deze eindtijd gebruikt om Zijn doel te bereiken. We moeten weten wat dat is.

Ik zal u een ander citaat geven. Wist u dat de Duits-Franse helikopter de meest krachtige aanvalshelikopter ter wereld is? Wist u dat? Ziet u, ze denken aan hun eigen macht. Ze willen geen deel van de NAVO meer zijn. Dat is waarom ze niet eens hun eigen deel betalen, en we hebben ze ermee laten wegkomen. We hebben ze met veel dingen laten wegkomen.

Let op dit schokkende citaat. Dit is van een persoon van Airbus Armaments, met de naam Troppier denk ik. Er staat: “’We zeggen tegen onze ministers van defensie, tegen onze politieke leiders, wij zijn er klaar voor.’ Als de samenwerking slaagt, wordt voorspeld dat de toekomstige straaljager,” - dit is een gevechtsvliegtuig - “beter zal presteren dan de Amerikaanse F35 straaljager.” Wat denkt u daarvan? Wat voor een kracht hebben ze nu al! Zij hebben dit krachtige leger en dit krachtige economische rijk.

Alles wat ze nu nodig hebben is een sterke man die op het toneel komt en Angela Merkel vervangt, zoals we laten zien in de Trompet. Het begin van het einde, en zij staat op het punt te vertrekken. Waarschijnlijk komt er een sterke man op toneel en hij heeft dit imperium. En hun nieuwe Karel de Grote zal opkomen en het zal de loop van deze wereld veranderen. We hebben dit al meer dan 70 jaar lang geprofeteerd! Dat leger dat zich aan het vormen is, zoals ik zei, zal tegen Jezus Christus vechten bij Zijn terugkomst. Datzelfde leger waar ik nu met u over praat! Dat is hoe dichtbij de Komst van Jezus Christus is. Hij zal vechten tegen die tien koningen en hen vernietigen. U kunt dat lezen in Daniël 2 en Daniël 7. Hij zal hen volledig vernietigen. Ze zullen nooit meer opnieuw opkomen. En deze wereld zal gevuld worden door voorspoed en vreugde en blijdschap, voor altijd, voor eeuwig! Hoeveel mensen geloven dit? En toch heeft uw Bijbel een veelvoud aan profetieën die dit zeggen. Maar toch zeggen veel mensen dat zij het niet geloven.

U kunt Openbaringen 9:7-9 lezen waar het gaat over de gedaanten van sprinkhanen, wat in werkelijkheid helikopters zijn, en dat soort gevechtsvliegtuigen, daar lijkt het op, en nog veel meer. Het spreekt over vliegtuigen en straaljagers en helikopters die in allerlei richtingen kunnen gaan en heel vernietigend zijn. Het gaat over een aantal van deze militaire instrumenten waar we het nu over hebben. Christus zal ze vernietigen. Hij zal wel moeten anders zou er geen vlees meer levend overblijven (Mattheüs 24:21,22). Christus profeteerde hierover toen Hij op deze aarde was! Toch negeren de mensen het, lijkt het wel. Religie negeert het; het Christendom negeert het in de meeste gevallen die ik zie. Of misschien moet ik zeggen, die ik niet zie.

We schreven dit op onze Trompet-website, geloof ik: “Macrons krachtige standpunt voor een onafhankelijk Europees leger laat hem geen andere keus gegeven dan een overeenkomst met de duivel te sluiten: met de Duitse industrie.” Als hij daar eenmaal aan vast zit dan zal hij met de Duitsers in de maat moeten marcheren als hij een deel wil zijn van het Heilige Romeinse Rijk. Dat is precies wat hij zal doen.

Daniël 2:44: “In de dagen van die koningen zal de God van de hemel echter een Koninkrijk doen opkomen dat voor eeuwig niet te gronde zal gaan…” Hij zegt dat nadat Hij het Heilige Romeinse Rijk vernietigd heeft. Dat staat hier in uw Bijbel.

In onze vorige Trumpet – u moet echt ons tijdschrift lezen – daarin is het hoofdartikel Duitsland, een nieuwe koning komt eraan! We denken te weten wie die koning zal zijn. Hij zal op het toneel verschijnen en zal macht en kracht brengen aan al die militaire instrumenten. Het zal deze wereld schokken en verbijsteren! Ik zeg u, dit komt spoedig! Dat artikel kunnen wij u toesturen. Maar ik hoop dat u het tijdschrift zelf aanvraagt waar in staat wat ik vorige week met u besproken heb. Het is allemaal vervulde profetie over hoe wij verraden worden door Frankrijk. Het staat daar, gewoon in uw Bijbel.

Maar dit is geen slecht nieuws. Er zal zeker zeer veel lijden zijn totdat wij een les leren. Maar Jezus Christus zal terugkomen en een eind maken aan de Russische macht, de Chinese macht, de Europese macht, en alle machten in deze wereld. Hij zal ze voor altijd vernietigen en deze arme aarde vrede en blijdschap en vreugde en goddelijk begrip brengen. Dat is het best mogelijke nieuws dat u ooit kunt horen, het beste dat u ooit verteld is.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.