Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Frankrijk In Profetie Deel 2

daboost/iStock

Frankrijk In Profetie Deel 2

De Sleutel van David met Gerald Flurry (Transcript)

Gegroet, allemaal.  Op de eerste November 2018 verzamelden de wereldleiders zich in Frankrijk. Zij waren daar om de veteranen uit de Eerste Wereldoorlog te eren. Tijdens die bijeenkomst waar 60 wereldleiders bijeen waren, werd de Amerikaanse president ongenadig bekritiseerd door de Franse president Macron. Wat zit er achter al deze boosheid? En waarom zou hij zoiets doen? Aangezien het de macht van Amerika was dat zijn land in zowel WO I als WO II heeft gered. Dus dit is nogal een verraad. En hier is zelfs een grotere schok, dit alles past in de context van Bijbel-profetie voor deze eindtijd – de eindtijd waar we nu in leven.

Vorige week besprak ik de natie Frankrijk. Ik liet zien dat zij de afstammelingen van Ruben zijn – en ik zal u dat zo meteen laten zien – dat Ruben de broer is van Jozef. Er is veel geschiedenis tussen die twee broers. Dit alles wordt uitgelegd in ons boek De Verenigde Staten en Groot-Brittannië in profetieën. Jozef had twee zonen – Efraïm en Manasse – en zij vormen het huidige Brittannië en Amerika. Dat is niet zo moeilijk te bewijzen.

Maar hier zien we dat deze twee naties – Brittannië en Amerika – de wereld hebben gedomineerd in deze eindtijd, zoals niet veel andere naties in de afgelopen jaren. Zij zijn erg machtig geweest omdat ze de geboorterecht naties zijn – Amerika en Brittannië. Zij hebben speciale zegeningen ontvangen van God op een wonderbaarlijke wijze. Dit was allemaal het gevolg van Abrahams gehoorzaamheid aan God. Maar de beloften die aan Abraham gemaakt zijn, werden pas in deze eindtijd vervuld wat betreft het geboorterecht. Dus er is hier veel geschiedenis die we moeten begrijpen.

Maar als u kijkt naar dit verraad van Frankrijk en wat er vandaag gebeurt – hun verraad van de VS en eigenlijk ook van Brittannië, en in veel opzichten ook van Juda als u dit bestudeert. Het interessante hiervan is dat als je teruggaat naar de eerste boeken van de Bijbel, dan ziet u dat Ruben zijn broer Jozef toen al verraadde.
En wij hebben al meer dan 50 jaar lang geprofeteerd dat hetzelfde in deze eindtijd weer zou gebeuren, op vergelijkbare manier in ieder geval. We hebben dit al lange tijd gezegd. En dat maakt de geschiedenis van Ruben erg interessant is in deze eindtijd.

Ik wil een deel van een artikel voorlezen over die gebeurtenis. Hoe president Trump bekritiseerd werd op een erg vernederende manier. Dit komt uit The Washington Post van 12 november 2018: “In de schaduw van een belangrijk oorlogsherdenkingsjaar, markeerde de Franse president Emanuel Macron de 100ste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog met een krachtige berisping en het was voornamelijk gericht op president Trump.” En dit was ten aanzien van 60 wereldleiders! En let op, het artikel verder: “[Zijn woorden] waren een scherpe berisping aan president Donald Trump, evenals aan de Russische president Vladimir Poetin en anderen van de meer dan 60 aanwezige wereldleiders.”

Wat is de oorzaak van al deze verbolgenheid? Wat zit hierachter? Het gaat echt veel dieper. Deze wereld weet gewoon niet waarom dat eigenlijk gebeurt, wat de echte macht is die hierachter zit.

Maar hier is de conclusie die ik u wil geven: “‘Door ons eigen belang eerst te plaatsen, zonder rekening te houden met anderen, wissen we datgene uit wat ons als natie het meest dierbaar is en hetgeen dat ons in leven houdt, onze morele waarden,’ zei Macron.”

Hij heeft het erover dat president Trump Amerika op de eerste plaats zet. Maar in feite doen alle landen dat, tenzij ze echt dwaas zijn. Zij moeten het belang van hun eigen land voorop zetten anders kunnen ze ook niemand anders helpen. Maar hij zegt dat wij dit doen zonder rekening met anderen te houden. Terwijl niemand meer dienstbaar naar anderen is geweest dan de Verenigde Staten van Amerika. Ik denk niet dat er een ander land in de wereld is dat deze wereld zo gediend heeft als Amerika. Dus waarom zou hij dat zeggen?

Hier is een ander artikel van Fox News, 10 november, dat zegt: “Hierdoor negeert Macron de honderdduizenden Amerikaanse levens die geofferd zijn op Franse en Europese bodem om de vrije wereld te redden tijdens de Eerste- en Tweede Wereldoorlog.” Honderdduizenden levens zijn gegeven. Ik besprak dit afgelopen week al. Maar ik wil verder bouwen op waar ik vorige week over sprak en u meer vertellen over Frankrijk in profetie. En u kunt zien dat er iets aan de hand is waar men van op de hoogte zou moeten zijn.

Ik wil u opnieuw iets voorlezen uit Genesis 48 dat ik u de laatste keer ook heb voorgelezen. Dit gaat over Israël, en zijn zoon Jozef kwam voor hem. Hij – Jozef – had twee zonen – Efraïm en Manasse. Dat zijn Brittannië en de Verenigde Staten. Dat hebben wij al zo’n 70 jaar lang bewezen in ons boek De Verenigde Staten en Groot-Brittannië in de profetieën. Al onze literatuur is gratis als u dit boek wilt ontvangen en nu nog niet heeft. Maar laat me u dit zeggen, dit is absoluut cruciaal voor het begrijpen van een derde van de Bijbel dat bestaat uit profetie. Als u het onderwerp van dat boek niet begrijpt, dan zult u Bijbelprofetie niet begrijpen.

In vers 16 van Genesis staat:“…de Engel, Die mij verlost heeft van al het kwaad, zegene deze jongens, zodat door hen mijn naam genoemd zal blijven, en de naam van mijn vaderen Abraham en Izak en zij in het midden van het land in menigte zullen toenemen.”

Dus hij zei: Op deze twee zonen in de eindtijd – we zullen zo zien dat het in de eindtijd is – de naam zal op die twee zonen genoemd worden; de naam Israël. In Bijbelprofetie voor deze eindtijd.

Genesis 49:1 zegt: “Daarop riep Jakob zijn zonen,” Er waren 12 zonen van Jacob, (of Israël, want zijn naam was veranderd). “[E]n zei: Verzamel jullie, dan maak ik jullie bekend wat jullie in later tijd overkomen zal.”

Dus hier zegt hij: nu ga ik jullie vertellen wat jullie in de laatste dagen overkomen zal. En dat doet hij al in het eerste boek van de Bijbel. In het allereerste boek. We moeten beseffen dat de Bijbel een boek is over Israël. Maar wat de meeste mensen zich niet realiseren is dat op het moment dat God iedereen bekeert, iedereen tot Israël behoort. En dat is eigenlijk een verantwoordelijkheid die vandaag op Amerika en Brittannië rust. Zij werden de geboorterecht naties. En God wilde natuurlijk dat zij de wereld lieten zien hoe God te gehoorzamen en hoe naar God te kijken. En God zou hen dan rijkelijk zegenen.

Als je in de laatste dagen bent, dan hebben we het over Mattheüs 24 en 21 en veel andere verzen waar staat dat als Jezus Christus niet zou terugkeren er geen vlees levend behouden zou blijven. Dat is de context hier. Dat zijn de laatste dagen. En vaak leidt het naar de Tweede Komst van Jezus Christus.

Dus laten we dit beter bekijken. Genesis 49:1 heeft het over de laatste dagen. En dan vers 2 (HSV): “Kom bijeen en luister, zonen van Jakob, luister naar Israël, jullie vader.” Zie, hier heb je Jakob en Israël. Het gaat over de naties van Israël. En ook over het geestelijk Israël dat zich in deze eindtijd van God heeft afgekeerd. Luister zegt God. Veel van God’s eigen Kerk heeft in deze eindtijd gerebelleerd.

Vers 3 (SV): “Ruben! gij zijt mijn eerstgeborene, mijn kracht, en het begin,” Zie er is iets speciaals aan de eerstgeborene, dat laat ik u straks zien. “…het begin mijner macht;” – hij had een bepaalde macht. Waarom? “de voortreffelijkste in hoogheid en de voortreffelijkste in sterkte. Onstuimig als het water als je bent, zul je niet de voortreffelijkste zijn, want je bent het bed van je vader ingeklommen, en toen heb je het geschonden. Hij is mijn sponde ingeklommen!”

En hij had een seksuele verhouding met de bijvrouw, een van de bijvrouwen van zijn vader. Dus dat zorgde ervoor dat hij de geboorterechtbeloften niet ontving. Want als de eerstgeborene zou hij die hebben ontvangen. Maar dit vanwege Rubens zonden, oftewel de zonde van Frankrijk vandaag. Laten we zeggen dat Ruben zeker het begin is van de Franse natie, de vader van de Franse natie. Hier hebben we een serieus probleem. En hij gaat nog verder door zijn eigen broer, Jozef, te verraden. Dit is werkelijk allemaal profetie voor deze eindtijd.

Weet u nog dat ik afgelopen week zei, als u het programma toen heeft gekeken, en dat hoop ik, dat hij – Meneer Macron – zei: “We moeten onszelf beschermen tegen China, Rusland, en zelfs de Verenigde Staten van Amerika.” Dit zei dhr. Macron op de Franse radio. En dan zegt hij: “We zullen de Europeanen niet kunnen beschermen tenzij we besluiten een echt Europees leger op te richten.” Dus we hoeven niet naar Amerika te gaan. We hoeven niet naar hen te kijken. Wat we nodig hebben is een Europees leger. Hij heeft het over het Heilige Romeinse Rijk. En er is iets aan dat Heilige Romeinse Rijk dat erg beangstigend is als u Openbaringen 13 en 17 leest.

Er is een artikel dat we op het internet beschikbaar kunnen maken. Het is niet van ons maar de titel is “Frankrijk – het Enigma van Onze Tijd.” Augustus 1966. Het is van Dipar Apartion en was geschreven onder begeleiding van Herbert W. Armstrong. Hier is wat werd geschreven in 1966. Dit gaat over Ruben en zijn afstammelingen, en er staat hier: “Ruben zal opnieuw een onderdeel zijn in het verraad van zijn broer Josef.”

Stel je voor! Dat schreven we in 1966! Dat zijn veel jaren, ik denk al meer dan 50 jaar dat we dit hebben gezegd, zelfs in dat artikel al. Hoe verklaar je dat? Hoe konden we toen weten wat Frankrijk zou gaan doen?

Laat me Genesis 37:18-20 lezen: “En zij” - de broers - “zagen hem”- Josef - “van verre; en eer hij tot hen naderde, sloegen zij tegen hem een listigen raad, om hem te doden. (19) En zij zeiden de een tot den ander: Ziet, daar komt die meesterdromer aan! (20) Nu komt dan, en laat ons hem doodslaan, en hem in een dezer kuilen werpen; en wij zullen zeggen: een boos dier heeft hem opgegeten; zo zullen wij zien, wat van zijn dromen worden zal.”

Al zijn broers zweerden samen tegen hem, omdat hij de favoriet van zijn vader Israël was. En zij haatten hem daarom en om andere redenen. Josef werd op bepaalde manieren gezegend door God.

Dan staat er in verzen 21 en 22: “Ruben hoorde dat,”- het plot om Josef te doden – “en verloste hem uit hun hand; en hij zeide: Laat ons hem niet aan het leven slaan. (22) Ook zeide Ruben tot hen: Vergiet geen bloed; werpt hem in dezen kuil die in de woestijn is, en legt de hand niet aan hem; opdat hij hem uit hun hand verloste, om hem tot zijn vader weder te brengen.”

Met andere woorden, zij moesten teruggaan en zijn vader vertellen dat hij gewoon verdwenen was en dat hij verscheurd was door een beest of iets dergelijks. Maar zelfs nadat Ruben wegging, werd hij in de kuil geworpen, en verkochten ze Josef in feite aan mensen die onderweg waren naar Egypte. En natuurlijk zit daar een heel verhaal achter maar ik heb geen tijd om daar vandaag op in te gaan.

Hoe dan ook, u ziet dat Ruben hier in feite medeverantwoordelijk voor was. Hij was de eerstgeborene en had autoriteit over de familie: dat is de manier waarop het in het oude Israël was geregeld. Dus over de andere zonen en dochters en verder. Maar hij zou de leiding moeten nemen. En hij had ervoor moeten zorgen dat zijn vaders zoon – zijn boer – niets overkwam.

Hier staat: “Ruben faalde erin om zijn eigen verantwoordelijkheid op zich te nemen. Hij bleef met zijn broers om erachter te komen wat zij besloten met Josef te doen.”

Dat is een heleboel verschrikkelijk nieuws.

Ik wil een boek noemen met de titel “We’ll always have Casablanca”. Dit was geschreven door Noah Eisenburg. De film gaat over de periode dat Ruben, oftewel Frankrijk, bezet was door Duitsland in WO II. Ik wil u iets van deze geschiedenis laten zien. Het is bijzonder accuraat, alhoewel niet alles, maar veel ervan is gebaseerd op echte geschiedenis.

Ik zal iets hiervan bespreken, maar ik wil u ongeveer een minuut van deze film presenteren zodat u kunt zien waarom dit een van de meest geliefde films in Amerika was, als u hier bekend mee bent. Dan zult u zich dit herinneren.

In dit boek zegt hij: “Casablanca ging in 1942 in première en slechts twee weken later werd Casablanca opnieuw ingenomen door de troepen van Generaal Patton…” En het werd teruggegeven aan het volk van Marokko, dat Frans gebied was. Ziet u, Frankrijk was op dat moment bezet. En Casablanca ook, omdat Casablanca in het Franse gebied van Marokko lag.

Het is een film geworden waarvan ze denken dat hij steeds weer opnieuw wordt gedraaid, meer dan andere films. Het heeft een Oscar gewonnen voor Beste Film, Beste Regisseur, en Beste Scenario. Dus het was een behoorlijk beroemde film.
Er was een vrouw in deze film die het Franse volkslied zong en er stroomden tranen over haar gezicht terwijl ze zong en anderen zongen met haar mee. Ze wedijverden met de Duitsers. De Duitsers zongen een van hun nationale liederen. En natuurlijk besloten de Fransen, nadat de Duitsers hun lied zongen, dat zij ook hun volkslied zouden zingen. Deze vrouw had tranen over haar wangen vanwege de verschrikkelijke dingen die gebeurden, en de Nazis stonden recht voor hen en vernederen hen. En zij zei: Viva Frankrijk en Viva Democratie. Met andere woorden ‘democratie’. Maar vandaag staat Frankrijk op het punt die democratie op een vreselijke manier te verliezen.

Hoe dan ook, voor zover ze weten zijn alle acteurs nu overleden. De minister van cultuur Audrey Zuly zei van Labowe, deze vrouw die dat lied meezong met de anderen (maar zij was de hoofdzangeres), ze zei: “Zij zal voor altijd het gezicht van het Franse verzet zijn”.

Die film heeft echt een impact gehad op deze wereld. De setting is de Tweede Wereldoorlog – toen Frankrijk in die periode in gevangenschap was. Al die vluchtelingen waren daar, en al die soldaten waren daar, dit is echt gebeurd. En een van de auteurs van het boek heeft veel daarvan ervaren toen hij in Oostenrijk was. Hij ging daarnaartoe om te proberen een deel van de rijkdom van zijn familie daar weg te krijgen. Zeer gevaarlijk om te doen. Maar hij zag al de vluchtelingen en eindigde in Nice, Frankrijk, en hij zag vluchtelingen en militair personeel. Ik bedoel maar, er waren overal vluchtelingen, omdat zij de Nazi’s wilden ontvluchten. De Nazi’s en Duitsland.

Er was een toneelstuk in drie aktes geschreven door deze twee auteurs, Murray Burnett en Joan Alison. Zij hebben ons een behoorlijk goede geschiedenis gegeven van wat er daar is gebeurd. Het is absoluut een erg patriottische film en het is behoorlijk aangrijpend.

Natuurlijk, toen hij in Oostenrijk aankwam had Hitler Oostenrijk reeds geannexeerd. Hij nam het land gewoon zelf over, en niemand deed iets om hem te stoppen. Hoe dan ook, zij zagen het vluchtelingenspoor dat leidde van Casablanca, naar Marokko, en dus vormde ze de film daaromheen. Het is echt een zeer interessant verhaal.

De afgelopen keer heb ik u vertelt: “Macron eert Nazi collaborateur Petain.” Dit is van Spiegel Online, 7 november 2018. Dit is de marionettenregering. De regering die de Nazi’s in Frankrijk aanstelden om Frankrijk te besturen als hun marionet. “Philippe Petain was verantwoordelijk voor de deportatie van Joden na 1945. Hij werd ter dood veroordeeld. Toch heeft de Franse leider Macron deze soldaat nu geëerd – als held van de Eerste Wereldoorlog.” Dit was de leider die aan de macht was in Frankrijk toen dit allemaal gebeurde uit de film Casablanca. Het ging over de Nazi’s en de Nazi’s hadden controle over Marokko. Het was een beangstigende wereld.

En welke richting gaat Frankrijk nu op? Laat me een paar Bijbelverzen lezen die ik de laatste keer gebruikte. Er is in dit alles goed nieuws omdat het allemaal direct leidt naar de Tweede Komst van Jezus Christus. En u kunt dit bewijzen uit meer dan honderd profetieën!

Daniël 8:24, HSV: “Zijn kracht zal groot worden, maar niet door eigen kracht.”

Er zal een kwade geest achter deze beweging zitten: het laatste hoofd van het Heilige Romeinse Rijk. Ziet u, dat zit erachter, dat is waarom er zoveel woede zit die je op geen andere manier kan verklaren. Er is iets enorm kwaadaardigs aan de gang.

“Op wonderlijke [machtige] wijze zal hij verderf aanrichten, het zal hem gelukken, hij zal het doen. Machtigen zal hij te gronde richten, ook het heilige volk.”

Zie, de mensen in Gods eigen Kerk die rebelleerden zullen martelaarschap moeten ondergaan, als zij zich niet bekeren. En de natie zal lijden, de naties van Amerika en van Brittannië. En ook Juda, die de scepter-belofte heeft. Als zij zich niet bekeren staan er zeer slechte tijden voor de deur.

Vers 25: “Door zijn sluwheid zal hij het bedrog onder zijn hand doen slagen. Hij zal zich in zijn hart verheffen. In hun zorgeloze rust zal hij velen te gronde richten. Ja, tegen de Vorst der vorsten zal hij opstaan, maar zonder mensenhand zal hij gebroken worden.”

Hij zal vernietigd worden zonder mensenhand, oftewel door God Zelf. God zal het zevende hoofd van het Heilige Romeinse Rijk verbrijzelen: dat zeven hoofden van bloedige, bloedige geschiedenis heeft gehad, dat absolute kwaadaardigheid over Europa en andere plekken heeft gebracht.

Dus God zegt dat het allemaal zal eindigen: al deze kwaadaardigheid die u in deze wereld ziet leidt direct naar de Terugkomst van Jezus Christus. En dat is het beste nieuws dat u of ik ooit kan ontvangen.

Tot volgende week, dit is Gerald Flurry, goedendag vrienden.