Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Extreemrechts zet eigen grenswachters in

DSC_0581 by Journalist/Dutch RTL News/Berlin is licensed under CC BY-NC-SA 2.0

Extreemrechts zet eigen grenswachters in

Het is het zoveelste voorbeeld van burgers die op eigen initiatief handelen; het zoveelste teken dat de mensen genoeg hebben van de passiviteit van de regering. Op zondag 24 oktober werden ongeveer 50 rechtsextremisten van de splinterpartij "III. Weg" ("De derde weg") door de politie gearresteerd. Uitgerust met pepperspray, een bajonet, een machete en wapenstokken wilden zij in het grensgebied bij Guben in Brandenburg optreden tegen migranten.

Bij dergelijke incidenten kan men niet zeggen dat zij de meerderheid vertegenwoordigen, maar hun opvattingen hebben zeker effect op de rest van Duitsland. In de regio ontstond al snel een tegenbeweging. Een verklaring van de organisatoren luidt: "We willen de regio niet overlaten aan de neonazi's. Wij willen een signaal afgeven dat asiel een mensenrecht is en blijft". De wake tegen racisme en vóór recht op asiel begon volgens de politie met ongeveer 120 deelnemers en telde er in de loop van de nacht nog ongeveer 25. De burgemeester van Guben, Fred Mahro, zei ook dat hij elke vorm van burgerwacht of de overname van delen van het geweldsmonopolie van de staat afwijst.

Door de inzet en urgentie van extreemrechts komt de oppositie nogal zwak over.

Bescherming van de Duitse grenzen is opnieuw een heet hangijzer geworden nadat de Wit-Russische leider Alexander Loekasjenko verklaarde dat hij migranten onderweg naar de Europese Unie niet langer zou tegenhouden. Hierdoor neemt het aantal illegale grensoverschrijdingen aan de buitengrenzen van de EU met Wit-Rusland en aan de Duits-Poolse grens al maandenlang toe, meldde Spiegel Online. Voor velen zijn de acties van de regering niet genoeg; zij zijn bereid zelf hun "thuisland" te verdedigen.

Op 20 oktober, slechts enkele dagen voor de arrestatie van deze 30 rechtsextremisten, werden twee gepensioneerde Duitse soldaten door de Duitse autoriteiten aangehouden omdat zij een huurlingengroep zouden willen vormen om namens Saudi-Arabië in Jemen te vechten. Arend-Adolf G. en Achim A. zouden een plan hebben beraamd om 100 tot 150 voormalige militairen en agenten te rekruteren.

Zulke ondergrondse bewegingen zijn uiterst gevaarlijk, vooral als ze een leider vinden om hen te organiseren. In de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog vonden extremisten zo'n leider in Adolf Hitler. "Spoedig zal Duitsland geregeerd worden door een nog geslepener en bedrieglijk mens dan Adolf Hitler," schreef Gerald Flurry in Nahum: een eindtijd profetie voor Duitsland (vraag een gratis exemplaar aan). De Bijbel openbaart dat deze leider Duitsland zal verenigen en zijn diverse ideologieën op één enkel doel zal richten. Talrijke Bijbelprofetieën (b.v. Openbaring 17) geven aan dat deze sterke man zal regeren volgens de traditie van het Heilige Romeinse Rijk.

Duitse burgers maken zich momenteel zorgen over de verschillende ondergrondse extreemrechtse bewegingen met al hun verschillende doelen. Maar deze komende leider zal heel Europa, zowel de meerderheid als de extremistische minderheden, overhalen zijn voorbeeld te volgen. Trends in Duitsland wijzen erop dat deze komende leider over de nodige mankracht zal beschikken om te doen wat hij van plan is. Ze laten ook zien dat de hunkering naar zo'n leider steeds sterker wordt. Duitsland heeft een geschiedenis met de extremen en staat op het punt nog een keer te escaleren. Hoe en waarom wordt uitgelegd in Nahum: een eindtijd profetie voor Duitsland door Gerald Flurry.

Nl Nah