Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Europa wordt opnieuw achtervolgd door Islamitisch terreur

Emmanuel Macron by mutualite.fr is licensed under CC BY-NC-ND 2.0

Europa wordt opnieuw achtervolgd door Islamitisch terreur

"Welk probleem heeft de persoon Macron met islam en met de moslims?” De Franse president Emmanuel “Macron heeft geestelijke gezondheidszorg nodig. Wat kan er verder nog gezegd worden van een staatshoofd die vrijheid van geloof niet begrijpt?” vroeg de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan op zaterdag 24 oktober.

Waar Erdoğan verontwaardigd over was, is nu in Europa populaire politiek aan het worden. Macron en andere Europese leiders verstevigen de grip van hun naties op binnenlandse islamitische gemeenschappen en immigratie.

Een groot deel van Europa vindt deze reactie gerechtvaardigd, door alleen maar te kijken naar wat er onlangs is gebeurd.

Op 25 september raakten twee mensen gewond bij een steekpartij nabij de voormalige redactie van Charlie Hebdo in Parijs. De Franse minister van Binnenlandse Zaken noemde de aanslag een “islamitische terrorismedaad.”

Op vrijdag 16 oktober werd een leraar op klaarlichte dag onthoofd in de straten van Parijs. Nadat Samuel Paty een les over vrijheid van meningsuiting had gegeven – waarbij hij foto’s van Mohammed liet zien, was de Franse moslimgemeenschap woedend en werd hij door een radicale islamiet geëxecuteerd.

Na deze onthoofding sloot de Franse minister van Binnenlandse Zaken een moskee in een buitenwijk van Parijs waar vlak voor zijn onthoofding een video was gedeeld die Paty veroordeelde.

Verwijzend naar het risico dat Erdoğans retoriek islamitische extremisten wel eens zou kunnen aanmoedigen, reageerde het bureau van Macron op de opmerkingen van Erdoğan met: “Wij roepen Erdoğan op de koers van zijn beleid te veranderen omdat het in alle opzichten gevaarlijk is.”

Duitsland werd echter in de maand oktober ook opgeschrikt door radicaal islamitisch terrorisme. De Süddeutsche Zeitung meldde op 21 oktober 2020: “De aanval op twee toeristen begin oktober lijkt te zijn ingegeven door islamieten. Een verdachte werd dinsdagavond gearresteerd.”

Door deze verschillende terroristische aanslagen zien we in Europa een groeiend anti-islamgevoel ontstaan. Niet lang geleden hadden we regeringen in Europa die niet eens de islam in een negatief licht wilden plaatsen. Maar nu kun je een verkiezing bijna niet winnen zonder deze kwestie aan te pakken.

Hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, legt in zijn boek De koning van het zuiden uit waar deze trend toe leidt. Dit boek bewijst tot in detail dat de Bijbel profeteerde over de gewelddadige botsing tussen de verschillende katholieke Europese naties en radicaal islam. We zien dat de wereldgebeurtenissen zich versnellen richting de vervulling van deze sleutelprofetie, terwijl het grootste deel van de wereld er geen aandacht voor heeft. Deze botsing wordt in Daniel 11:40 geprofeteerd.

Lees het artikel Drie manieren om de koning van het zuiden uit Bijbelse profetie te identificeren voor meer informatie en kijk onze korte video De koning van het zuiden.