Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Europa’s straaljager komt eraan

Fliegerhorst Nörvenich by Neuwieser is licensed under CC BY-SA 2.0

Europa’s straaljager komt eraan

Het draait om strategische onafhankelijkheid van de Verenigde Staten. Duitsland, Frankrijk en Spanje hebben een akkoord bereikt om samen een modern luchtgevechtssysteem te ontwikkelen. De overeenkomst is het resultaat van lange onderhandelingen om ervoor te zorgen dat alle betrokken industrieën profiteren van het multi-miljarden dollar kostende Future Combat Air System (FCAS), dat ook een nieuwe straaljager omvat die de Eurofighter zal vervangen.

Minister van Defensie Annegret Kramp-Karrenbauer en haar tegenhangers Florence Parly (Frankrijk) en Margarita Robles (Spanje) verklaarden dat de eerste “demonstrator” tegen 2027 ontwikkeld zal zijn en dat het luchtgevechtssysteem in 2040 operationeel zal zijn. Het ‘Next Generation Weapon System’ in dit Future Combat Air System (NGWS/FCAS) “houdt meer in dan alleen maar een nieuw gevechtsvliegtuig,” zo merkte n-tv.de op. “Het systeem heeft door de overheid gecontroleerde drones en een datanetwerk (de “Combat-Cloud”) dat tot doel heeft superioriteit in informatie te bereiken.”

Het is goed dat er vooruitgang wordt geboekt met dit belangrijke Europese project. De financiering voor het project is echter niet veiliggesteld,” zei FDP-defensiepoliticus Alexander Müller. “Hier moet de Duitse regering eindelijk kleur bekennen en laten zien of het een sterk en veilig Europa wil. Voor ons is het duidelijk: zulke grote projecten hebben alleen zin in een Europees samenwerkingsverband, en we hopen dat de SPD en CDU dit ook beseffen en verdere ontwikkelingen niet vanwege binnenlandse politieke redenen blokkeren.”

De overeenkomst legt ook de basis voor een doorbraak in het geplande Main Ground Combat System, inclusief een nieuwe Europese supertank. De weg is klaar voor de fusie van Europese industrieën – precies zoals in de Bijbel wordt geprofeteerd.

In Daniël 2 zien we een profetie over wereldregerende rijken vanaf de tijd van Daniël tot de terugkeer van Jezus Christus. Ons gratis boekje De Bijbel bewezen legt uit dat elk rijk makkelijk geïdentificeerd kan worden en op die manier wordt onthuld waar we ons bevinden in de profetie. Het naast elkaar plaatsen van historische gebeurtenissen met de profetie laat zien dat wij in het laatste einde van de regering van de mens over mensen aangekomen zijn. In het beeld van Daniël 2 wordt het laatste rijk beschreven door de tien tenen: “Dat u verder de voeten en de tenen, gedeeltelijk van leem van een pottenbakker en gedeeltelijk van ijzer, gezien hebt – dat zal een verdeeld koninkrijk zijn. Het zal iets hebben van de hardheid van ijzer – juist daarom zag u ijzer vermengd met modderig leem” (vers 41).

Hetzelfde rijk wordt ook beschreven in Openbaring 17 waar het verwijst naar de opkomst van tien koningen die zich tegen Christus zullen keren bij Zijn Wederkomst. Daniël onthulde ook dat het zwakke punt van dit rijk een gebrek aan eenheid zou zijn. Het vele strijden en twisten en uiteindelijk tijdelijk verenigen van de Europese naties bewijst dat deze profetie zeer accuraat is. Terwijl Europa aandringt op meer militaire eenheid, zien we ook dat niet alle EU-landen bereid zijn zich op die manier te verenigen. De Bijbel openbaart dat we tien landen of groepen van landen geleid door tien autoritaire koningen uit de huidige unie zullen zien opkomen.

Duizenden jaren geleden geschreven, heeft de Bijbel de toekomst het meest nauwkeurig voorspeld. Maar de meeste van zijn profetieën zijn voor onze huidige tijd. Vraag ons boekje De Bijbel bewezen aan om meer te leren over de nauwkeurigheid van de Bijbel en wat deze onthult over zijn Auteur.

Nl Pob