Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Een oproep te gedenken

Gary Dorning/Trompet

Een oproep te gedenken

Voor iemand die door speciale prestaties en bijdragen een dramatische invloed op het leven van anderen heeft gehad, komt er altijd een moment om dat te gedenken. In deze huidige tijd is het de gewoonte de geboortedatum van de overledene te erkennen. De Bijbel stelt echter de gewoonte vast om de sterfdatum te gedenken, want zoals in Psalm 116:15 staat: “Kostbaar is in de ogen van de Heere de dood van Zijn gunstelingen.”

Het is gepast om de datum 16 januari te gedenken, die niet alleen de dood van een belangrijke onderwijzer en leider aangeeft, maar ook het begin van een nieuwe en laatste fase in de sage van de ‘heerschappij van de mens over de mens.’

Op 16 januari 1986 stierf Herbert W. Armstrong, Pastoraal Hoofd van de Wereldwijde Kerk van God, in Pasadena, Californië, kort voor 6 uur in de ochtend, plaatselijke tijd. Hij was 93 jaar oud en had een vol leven geleefd van onderwijs en dienstbaarheid aan de mensheid. Aan het einde van zijn leven werd hij internationaal erkend en gerespecteerd door staatshoofden, industriëlen, onderwijzers en overheidsfunctionarissen.

Enkele van zijn onderscheidingen zijn eredoctoraten aan de Iloilo Universiteit en Angeles Universiteit in de Filippijnen, emeritus hoogleraar Staatsrecht van de Universiteit van Zuid-Californië, Commandant van Onze Meest Nobele Orde van de kroon van Thailand, een horloge van Koning Albert I voor meest belangrijke bijdrage aan de wereldvrede, en Orde van de Heilige Schat van de Japanse overheid. Tijdens zijn lange leven bezocht dhr. Armstrong meer dan 70 landen en verkondigde de boodschap van het Koninkrijk van God, waarvoor hij hoge onderscheidingen ontving.

In 1934 richtte dhr. Armstrong een profetisch georiënteerd maandelijks nieuwstijdschrift op, De Echte Waarheid, dat werd uitgegeven tot na zijn dood. Het tijdschrift bereikte een circulatie van meer dan 8 miljoen abonnees en werd gepubliceerd in 7 talen naast het Engels.

Hij stichtte Ambassador College in Pasadena, Californië in 1947. Uiteindelijk zouden er 3 campussen zijn van dit instituut, waaronder een in Texas en een in Engeland. In 1975 richtte hij de Ambassador Internationale Culturele Stichting met uitgebreide culturele en humanitaire operaties in verschillende landen over de hele wereld. Dhr. Armstrong werd internationaal erkent als een “ambassadeur voor wereldvrede” en ontving uitnodigingen voor ontmoetingen met een groot aantal prominente staatshoofden over de wereld.

Verder was hij presentator van het tv-programma World Tomorrow, dat uiteindelijk uitgezonden werd op meer dan 300 Amerikaanse tv-stations en internationaal op meer dan 30 stations. Dhr. Armstrong was ook een productief auteur en schreef veel artikels, boekjes en boeken. Zijn laatste samenvattende werk, een meesterwerk dat gepubliceerd werd in het laatste jaar van zijn leven, was Mysterie der eeuwen . Dit boek is gratis beschikbaar met dezelfde vrijgevende houding die zo kenmerkend was voor dhr. Armstrong.

Om meer te leren over het leven en het onderwijs van dhr. Armstrong, vraag het gratis boek Autobiography of Herbert W. Armstrong aan, op dit moment alleen in het Engels verkrijgbaar. Deze ‘vrijgevige’ diensten zijn de erfenis van dhr. Armstrong, een erfenis die wordt herdacht en nagevolgd door de hoofdredacteur van het tijdschrift Trumpet, presentator van het Sleutel van David-programma, en Pastoraal Hoofd van de Filadelfia Kerk van God, dhr. Gerald Flurry.

Moa Ad Nl