Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Een opmaat tot burgeroorlog?

Jordan Strowder/Anadolu Agency via Getty Images

Een opmaat tot burgeroorlog?

Na de gewelddadige dood van een Afro-Amerikaan in Minneapolis braken overal in de VS protesten uit en zelfs ook in een aantal andere steden over de wereld. Ondank de coronavirus-beperkingen gingen duizenden de straat op om gerechtigheid te eisen. Politiewagens werden in de fik gestoken, winkels geplunderd en het Witte Huis werd door demonstranten belegerd.

Terwijl sommigen in de VS de dood betreuren van George Floyd die stierf door politiegeweld, betreuren anderen de vernietiging van hun geboortesteden en –dorpen, het verlies van controle en het gebrek aan zelfbeheersing.

Amerika is verdeeld. Hoewel bijna iedereen het erover eens is dat de agent die de moord heeft gepleegd vervolgd moet worden, vertrouwen sommigen erop dat de regering de nodige maatregelen zal nemen, maar anderen beschuldigen de overheid er juist van de oorzaak te zijn van het politiegeweld.

Het is een bijna onmogelijke taak om de politie te vrijwaren van elke vorm van discriminatie. Hoe weinig incidenten er ook zijn en of dit ook werkelijk gevallen van racisme zijn of alleen maar als zodanig worden afgeschilderd, deze problemen zullen blijven bestaan. De pogingen van burgers om het recht in eigen handen te nemen zullen hier niets aan veranderen.

Uit angst racist te worden genoemd slaan veel politieagenten in de VS al door naar het andere uiterste en geven zwarte criminelen de vrije hand. Andere politiebureaus verhogen het aantal zwarte agenten. Maar geen van deze pogingen lost het probleem op.

Maar een ding staat vast: de vernietiging door demonstranten, de rellen en de plunderingen zijn veel verwoestender voor de VS. De demonstranten beweren te vechten voor gerechtigheid, maar hebben daarbij het leven van veel onschuldige mannen, vrouwen en kinderen geruïneerd. Nog erger is de resulterende vernietiging van sociale cohesie in Amerika.

Er bestaat geen corruptievrije regering in deze huidige wereld. Maar Amerika werd lange tijd gezien als baken van hoop voor een democratische wereld. Dit fenomeen heeft te maken met de Bijbelse identiteit van de VS zoals die uitgelegd wordt in De Verenigde Staten en Groot-Brittannië in de profetieën door Herbert W. Armstrong.

De huidige Amerikanen, evenals veel andere Engelssprekende volken, zijn de moderne afstammelingen van de oude Israëlieten en erfgenamen van de geboorterecht-zegeningen die aan Abraham zijn beloofd. Maar door Israëls zonden, de overtredingen van Gods wet, profeteerde God dat Israël in deze eindtijd vervloekt zou worden (Deuteronomium 28).

De irrationele antwoorden van velen die het recht in eigen handen hebben genomen en de natie hebben geterroriseerd, zijn ongetwijfeld tekenen dat de VS verdeeld is. Nog erger dan de incidentele politiemisdaden is een land zonder recht en orde. Jezus Christus profeteerde dat een huis dat tegen zichzelf verdeeld is, geen stand kan houden (Marcus 3:25).

Jesaja 1:7 profeteerde wat wij vandaag zien: “Uw land is een woestenij, uw steden zijn met vuur verbrand.” Wat een nauwkeurige beschrijving van de huidige situatie in Amerika. In een artikel uit 2015 Your cities are burned with fire (alleen in het Engels beschikbaar) legt Trompet redacteur Gerald Flurry deze profetie in detail uit en laat zien waarom geen mens de problemen van de wereld kan oplossen en waarom er toch nog steeds een goede reden is voor hoop op een betere wereld in de toekomst.

Usbip Nl