Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Een nieuw tijdperk in de ruimtevaart?

NASA's Marshall Space Flight Center/Flickr

Een nieuw tijdperk in de ruimtevaart?

Op zaterdag 30 mei, 21.22 uur Nederlandse tijd, zullen twee Amerikaanse astronauten vanuit het Kennedy Space Center in Florida gelanceerd worden naar het Internationaal Ruimtestation (ISS). Het ISS dat om de aarde draait op een gemiddelde hoogte van 400 kilometer (250 mijl), cirkelt elke 92 minuten om de aarde.

Het ISS, een internationaal samenwerkingsverband tussen vijf deelnemende ruimtevaartorganisaties, werd in 1998 gelanceerd en wordt sinds november 2000 continu bezet door wisselende bemanningsleden. Meer dan 240 astronauten en ruimtetoeristen hebben dit ruimtestation bezocht, waaronder 151 uit de VS, vier uit Frankrijk, drie uit Duitsland en één uit Nederland.

Er zijn verschillende belangrijke primeurs met betrekking tot de lancering van 30 mei. Het is de eerste keer sinds 2011 dat twee Amerikaanse astronauten vanaf Amerikaanse bodem worden gelanceerd met een Amerikaanse raket. Sindsdien moesten Amerikaanse astronauten met Russische Soyoez-rakketten naar het ISS reizen voor zo’n 75 miljoen dollar per stoel.

De lancering markeert ook het begin van een nieuw tijdperk van privé-ruimtevaart. Volgens Garret Reisman, senior adviseur voor SpaceX, het privébedrijf dat de raket heeft geproduceerd, “Dit is het begin van particuliere ruimtevluchten waaraan buitenom de overheid ook anderen kunnen deelnemen.”

Er staan al ten minste vier raketlanceringen, elk door een ander privébedrijf, gepland voor 2020. SpaceX plant een volgende lancering in september 2020 waarbij vier astronauten naar het ISS zullen worden vervoerd. Drie andere particuliere bedrijven staan op het punt vluchten te starten waarmee ook het normale publiek de ruimte in kan vliegen. Ruimtetoerisme ligt in het verschiet. “[Deze lancering] zal de eerste stap worden richting een hele nieuwe bedrijfstak,” zei Reisman.

Alle opwinding over reizen in de suborbitale ruimte, bezoeken aan ruimtestations, reizen naar de maan en verder, getuigt van het verlangen van de mensheid om naar de sterren te reizen. Wij kijken ‘s nachts naar de hemel of kijken naar foto’s van de Hubbletelescoop en dromen van verre sterrenstelsels en planeten. Het eindeloze universum nodigt ons uit het te verkennen. Maar de grenzen van ons menselijk bestaan maken intergalactische reizen het onderwerp van fantasievolle dromen en ruimtefictie.

Maar de Bijbel openbaart dat reizen door het universum bij de uiteindelijke bestemming van de mens hoort. Maar dat zal niet gebeuren terwijl we nog in deze menselijke vorm zijn en vervoerd worden via raketten en ruimtevaartuigen. Er is een fundamentele verandering nodig: eerst van ons denken, vervolgens van ons lichaam. Als die verandering plaatsvindt, zal er een heel nieuw tijdperk van ruimtevaart aanbreken.

Bestel een gratis exemplaar van Het ongelooflijke potentieel van de mens door Herbert W. Armstrong, voor meer informatie over de geweldige toekomst die de mensheid te wachten staat. Het onthult de “ongerealiseerde verbinding tussen de sterrenstelsels met hun machtige zonnen, planeten – en de mens.”

Ihp Nl