Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Een nationaal leiderschapscommando voor de Bundeswehr

Een nationaal leiderschapscommando voor de Bundeswehr

Al jarenlang wordt ons verteld dat het Duitse leger niet klaar is voor de strijd. De minister van Defensie Annegret Kramp-Karrenbauer en veel hoge legerofficieren geloven dat het probleem niet zozeer te maken heeft met financiën, maar meer met structurele problemen. Samen met inspecteur-generaal Eberhard Zorn, de hoogst geplaatste militair, heeft Kramp-Karrenbauer nu een hervormingsplan voor het leger gepresenteerd.

Het plan is bedoeld om de operationele capaciteit van de Bundeswehr te verbeteren door middel van een nationaal Bundeswehr-commando. In het document “Standaard voor de Bundeswehr van de toekomst” dat op 18 mei gepubliceerd werd staat: “Het vermogen tot snelle initiële operaties als reactie op een escalerende militaire crisis vereist het vermogen tot een koude start … Een hoge mate van operationele paraatheid, zelfs in vredestijd, is essentieel.”

Als bijvoorbeeld een conflict in het Midden-Oosten escaleert, dan zou het momenteel een behoorlijk aantal dagen duren voordat er een politieke beslissing is genomen, de commando’s van de Bundeswehr zijn gecoördineerd en de troepen kunnen worden uitgezonden. De hervorming is erop gericht de relatieve vrede waarin we ons bevinden te gebruiken om ons voor te bereiden op snelle oorlogsvoering.

“Dit vereist de best mogelijke munitie-eenheden en ondersteunende troepen die gestructureerd, getraind en uitgerust zijn voor een snelle inzet,” zo gaat het document verder. “Zij moeten snel inzetbaar zijn, schaalbaar voor verschillende scenario’s en wendbaar, d.w.z. in staat om snel de juiste focus te bepalen.”

Eerstelijnstroepen moeten snel ingezet kunnen worden “vooral aan de buitengrenzen van de alliantie.” Het leger moet zich ook voorbereiden om “voor langere periode met troepencontingenten” bij te dragen. Binnen de NAVO, de EU en de Verenigde Naties moet de Bundeswehr ook in staat zijn zulke eenheden te leiden, zo stelt het document.

Om het brede commando-gebied te bestrijken: “heeft de Bundeswehr een functionele en veerkrachtige territoriale commando-organisatie nodig. De Nationale Territoriale Commando moet zijn taken naadloos over alle functies heen kunnen uitvoeren: van leiderschap en leiderschapsorganisatie in vredestijd, tot bij crisis of interne noodsituaties, tot gevallen van spanning of verdediging” aldus het document.

De Nationale Territoriale Commando is tevens verantwoordelijk voor het coördineren van “de inzet van de krijgsmacht binnen het kader van NAVO- en EU-operaties en is verantwoordelijk voor binnenlandse veiligheid en nationale territoriale defensie.” De nationale commando zou deze missies moeten aansturen vanuit Berlijn en Bonn.

De hervorming is voornamelijk gericht op het verminderen van het aantal leidinggevenden zodat er minder mensen beslissingen hoeven te maken. Of de plannen van Kramp-Karrenbauer uitgevoerd zullen worden zoals hier aangegeven is of niet, het verlangen naar hervormingen is duidelijk. In Daniël 8:24-25 lezen we: “Zijn kracht zal groot worden, maar niet door eigen kracht. Op wonderlijke wijze zal hij verderf aanrichten, het zal hem gelukken, hij zal het doen. Machtigen zal hij te gronde richten, ook het heilige volk. Door zijn sluwheid zal hij het bedrog onder zijn hand doen slagen. Hij zal zich in zijn hart verheffen. In hun zorgeloze rust zal hij velen te gronde richten. Ja, tegen de Vorst der vorsten zal hij opstaan, maar zonder mensenhand zal hij gebroken worden.”

Er wordt voorspeld dat er een sterke Duitse leider op zal staan. Hij zal beloven de conflicten van de wereld op te lossen. Hij zal in staat zijn de Europese legers onder leiding van Duitsland snel te verplaatsen. Huidige gebeurtenissen in Duitsland bereiden de weg voor zijn opkomst voor. Deze profetieën zijn zeer urgent en ik moedig u aan een gratis exemplaar aan te vragen van Nahum: een eindtijd profetie voor Duitsland om te zien waar deze gebeurtenissen toe leiden.

Nl Nah