Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Een economische storm aan de horizon

STUART FRANKLIN/GETTY IMAGES

Een economische storm aan de horizon

Op woensdag 6 mei publiceerde de Europese Commissie haar economische prognose voor 2020. Het is de eerste schatting van de economische impact als gevolg van de maatregelen om het coronavirus te beperken. Het rapport weerspiegelt een ongekende recessie voor Europa waarvan het herstel ten minste 2 jaar zal duren. Bovendien is deze voorspelling gebaseerd op de onzekere veronderstelling dat de beperkingen op economische activiteit vanaf mei geleidelijk zullen verbeteren. Zo niet, dan is het resultaat nog slechter.

De totale impact op het bruto nationaal product (bnp) ten opzichte van de Eurozone wordt geschat op een daling van 7.7% in 2020, terwijl voor de EU de daling op 7.4% wordt geraamd. De grotere daling in de Eurozone komt omdat landen die de grootste bnp-daling lijden de landen zijn die de gemeenschappelijke munt delen: Griekenland (-9.7%), Italië (-9.5%), Spanje (-9.4%) en Frankrijk (-8.2%).

De bnp-dalingen voorspellen een aanzienlijke toename in werkloosheid, begrotingstekorten, persoonlijke schulden, maar ook spanningen tussen de landen in Noord-Europa en die in Zuid-Europa. Deze laatste verdeling draagt het risico van een breuk in de Europese Unie. De landen die het minst getroffen zijn en in staat zijn economisch sneller te herstellen zijn Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Zweden en Polen. Dergelijke landen zijn minder bereid een economische last te dragen om hun meer behoeftige buren te helpen.

Het rapport van de EU-Commissie meldt verder: “…Verschillen tussen landen kunnen verankerd worden als de nationale beleidsreacties niet voldoende gecoördineerd zijn of als er geen sterke gemeenschappelijke reactie volgt op EU niveau. Dit zou de interne markt kunnen verstoren en uiteindelijk de stabiliteit van de eurozone bedreigen.”

Bovenop de impact in Europa, heeft de Covid-19 reactie ook aanzienlijke gevolgen in de VS en in Azië. De Amerikaanse economie zal naar verwachting met ten minste 6% krimpen en de economische prognose van de IMF van een wereldwijde daling van 3.5% in 2020 weerspiegelt een vermindering van meer dan 6% ten opzichte van de vorige IMF-prognose van 3% groei.

Deze economische verstoringen, die nog veel erger kunnen worden als gevolg van de spreekwoordelijke “tweede golf” van Covid-19, zullen de wereld waarin wij leven dramatisch veranderen. Toekomstige veranderingen zullen nog sterker zijn dan wat we tot nu toe hebben gezien.

Deze monumentale veranderingen in Europa, de VS en de rest van de wereld worden al meer dan 70 jaar lang voorspeld, gebaseerd op de onfeilbare nauwkeurigheid van Bijbelprofetieën die duizenden jaren geleden zijn gedaan. Wijlen Herbert W. Armstrong, redacteur van het tijdschrift Echte Waarheid, en zijn opvolger dhr. Gerald Flurry, hoofdredacteur van het tijdschrift the Philadelphia Trumpet, hebben deze profetische boodschap in veel publicaties verkondigd.

Voor meer informatie over deze verbazingwekkende voorspellingen over de toekomst van de wereldwijde economische crisis en waar het toe leidt, bestel een gratis exemplaar van Hij had gelijk en Het Heilige Romeinse Rijk treedt naar voren op volle sterkte .

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.