Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Duitsland: Wereldkampioen in herbewapening

Hendrik Schmidt/picture alliance via Getty Images

Duitsland: Wereldkampioen in herbewapening

In 2019 kenden de wereldwijde militaire uitgaven de grootste stijging in een decennium. Volgens een rapport van het Stockholm International Peace Research Institute ( sipri ), zag Duitsland de grootste procentuele stijging van de top 15 landen die het meest hieraan spenderen.

In 2019 bereikten de wereldwijde militaire uitgaven $1.9 biljoen, 3.6 procent meer dan in 2018, wat gecorrigeerd voor inflatie het hoogste niveau is sinds 1988. Duitsland verhoogde zijn militaire uitgaven met 10 procent tot $49.3 miljard.

“De militaire uitgaven hebben het hoogste punt bereikt sinds het einde van de Koude Oorlog,” vertelde Nan Tian, een onderzoeker bij sipri, aan afp. De Verenigde Staten, die in 2019 $732 miljard uitgaf, geeft nog steeds het meeste uit ter wereld. De volgende twee op het scorebord zijn China en India.

“Er gaat steeds meer geld naar de legers van de wereld, waarbij de VS en China op kop staan,” rapporteerde Deutsche Welle. “Maar geen enkel andere koploper heeft zijn militaire uitgaven op jaarbasis zoveel opgevoerd als Duitsland.”

De meningen zijn verdeeld over de reden waarom Duitsland heeft besloten zijn uitgaven zo drastisch te verhogen. Sommigen geloven dat het veroorzaakt werd door de druk op Duitsland om de 2-procent norm van de NAVO te bereiken. Anderen denken dat de drastische militaire opbouw in Duitsland grotendeels te danken is aan de toegenomen agressie van Rusland in Oost-Europa.

Maar zou het ook kunnen dat Duitsland zijn eigen militaire ambities koestert? Ironisch wordt het land dat twee wereldoorlogen is begonnen tegenwoordig gezien als een van ’s werelds grootste vredesmachten. De geschiedenis alleen al zou de deskundigen van vandaag enigszins perspectief moeten geven wanneer ze spreken over de Duitse herbewapening, maar ze kiezen ervoor deze geschiedenis te negeren.

Maar er bestaat een nog sterkere waarschuwing tegen de Duitse herbewapening dan geschiedenis. Deze bron van begrip is Bijbelse profetie.

Op basis van verschillende Bijbelpassages profeteerde wijlen Herbert W. Armstrong in een radio-uitzending op 9 mei 1945 over de naoorlogse opkomst van Duitsland: “We begrijpen de Duitse grondigheid niet. Vanaf het begin van WOII hebben zij de mogelijkheid overwogen deze tweede ronde te verliezen, zoals ze ook de eerste verloren – en ze hebben zorgvuldig en methodisch, mocht dat gebeuren, een derde ronde gepland – een Derde Wereldoorlog!”

Zou het kunnen dat we dhr. Armstrongs voorspelling zien uitkomen?

Duitsland is in staat om in zijn leger te investeren, terwijl anderen misschien juist moeten besparen. Duitsland produceert een van ’s werelds beste militaire materieel, terwijl geallieerde troepen destijds zwoeren dat zij Duitsland zich nooit meer zouden laten herbewapenen. Duitsland domineert Europa en bouwt stilletjes aan een Europees leger. Laten al deze trends werkelijk een vredig Duitsland zien, of een land dat zich voorbereidt op oorlog?

Om de Bijbelse waarschuwing over de opkomst van Duitsland te begrijpen, bestel: Nahum: een eindtijd profetie voor Duitsland van hoofdredacteur Gerald Flurry.

Nl Nah