Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

“Duitsland verenigd in gebed”

Sean Gallup/Getty Images

“Duitsland verenigd in gebed”

"Blijf gezond! En voor iedereen die bidt en gelooft, zoals ik: Moge God ons land beschermen!” Zo beëindigde Staatspremier Markus Söder op 19 maart zijn toespraak tot de regering in het Beierse staatsparlement.

Het komt niet vaak voor dat een vooraanstaand Duits politicus zo openlijk over zijn geloof spreekt. Verwijzend naar het coronavirus ging Söder op 22 maart nog verder. In een tv-show met discussieleider Anne Will, deed hij een beroep op het publiek: “Zij die geloven moeten bidden dat Duitsland niet te hard wordt geraakt.”

Als reactie op dit verzoek vormde een netwerk van katholieke, prostestante, orthodoxe en vrije christenen op 8 april een oecumenisch evenement met de naam “Duitsland verenigd in gebed.” Söder nam zelf de auspiciën van de gebeurtenis op zich, waarbij ongeveer 200 christelijke kerken, initiatieven en mensen met verschillende geloofsovertuigingen werden verenigd, evenals enkele politici en beroemdheden.

In een videoboodschap zei Söder dat geloof kracht geeft en het hart met optimisme vult. Gemeenschappelijke gebeden verenigen denominaties en religies, zo zei hij.

Dit is niet de eerste keer dat Söder het nieuws haalt vanwege zijn geloof. Op verzoek van Söder moet bij alle Beierse overheidsinstanties een duidelijk zichtbaar kruis bij de ingang hangen. Die wet is sinds juni 2018 van kracht.

De geschiedenis van Europa is gevormd door koningen en keizers die het continent verenigden via religie. De geschiedenis noemt deze vereniging van kerk en staat het Heilige Romeinse Rijk. Aangezien dit rijk, onder andere, ook veel bloed heeft vergoten in de naam van religie moeten kerk en staat vandaag strikt gescheiden blijven.

De apostel Johannes beschrijft dit rijk in Openbaring 17. Maar deze profetie laat ook zien dat het Heilige Romeinse Rijk onmiddellijk vóór en tot aan de wederkomst van Christus aan de macht zal zijn. De Bijbel onthult ook dat deze laatste opleving van dit rijk het bloedigste zal zijn. Dat is waarom de Trompet, onder leiding van hoofdredacteur Gerald Flurry, waarschuwde voor de heropleving van deze alliantie. Lees ons artikel Het Heilige Romeinse Rijk treedt naar voren op volle sterkte voor meer informatie over deze profetieën.

Over deze profetie schreef dhr. Flurry: “De kerk die het Heilige Romeinse Rijk leidt is niet God’s ware Kerk. Maar God staat toe dat deze kerk controle krijgt over deze door Duitsland geleide Europese beestmacht. Verwacht dat de katholieke kerk mondiger wordt en dat deze kerk-staat combinatie steeds duidelijker zichtbaar wordt.”

Markus Söder is protestant, maar hij zou een bijdrage kunnen leveren aan het verenigen van de Duitse kerken. Natuurlijk is dit alleen mogelijk onder het gezag van de katholieke kerk. Velen hebben deze unie tussen kerk en staat dood verklaard. Maar de Bijbel zegt dat deze unie de wereld opnieuw angst zal aanjagen.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.