Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Duitsland reageert op Rusland met een explosieve aankondiging!

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz [HANNIBAL HANSCHKE - POOL/GETTY IMAGES]

Duitsland reageert op Rusland met een explosieve aankondiging!

Bijbelprofetie racet voorwaarts naar haar vervulling.

27 Februari was een gedenkwaardige dag in de wereldgeschiedenis. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz kondigde de terugkeer van een sterk, militaristisch Duitsland aan. Zijn toespraak in de Bondsdag werd begroet met een staande ovatie – met steun van alle politieke partijen van Duitsland!

Politico noemde de maatregelen van Scholz "niets minder dan de meest dramatische politieke verschuiving in de moderne Duitse geschiedenis".

Andreas Kluth, voormalig hoofdredacteur van Handelsblatt, schreef: "Als je enig gevoel voor geschiedenis had en je was zondag in de buurt van de Duitse Bondsdag in Berlijn, dan had je het geluid van een explosie kunnen horen."

De hele aarde zou opgeschud moeten zijn door die explosie! Iedereen die de geschiedenis kent, zou diep gealarmeerd moeten zijn. Als je ook nog eens Bijbelprofetie kent – en dat zou voor iedere Trompetlezer moeten gelden – dan weet je dat deze aankondiging werkelijk rampzalig explosief is!

Een week geleden schreef ik "Bijbelprofetie komt tot leven in Oekraïne!" Deze week was een spectaculaire escalatie van die trend.

Bondskanselier Scholz heeft een speciale zitting van het Duitse parlement bijeengeroepen om een enorme verhoging van het Duitse militaire budget aan te kondigen. Op dit moment geven ze 53 miljard euro per jaar uit aan hun leger – en dat is al een recordhoogte. Scholz kondigde aan dat Duitsland dit jaar een nieuw fonds van €100 miljard (us$112 miljard) zal oprichten om de uitrusting van het leger snel te verbeteren. Hij kondigde ook aan dat Duitsland tegen 2024 minstens 2 procent van zijn economische output aan zijn leger zal besteden. Op dit moment geeft Duitsland slechts 1,4 procent uit. Als je de groei van de Duitse economie meerekent, zullen de militaire uitgaven van Duitsland vanaf nu verdubbelen.

Hierdoor wordt Duitsland verreweg de grootste militaire spender in Europa. Als dit eenmaal is ingevoerd, zal Duitsland meer aan zijn leger uitgeven dan Rusland!

Dit zijn radicale stappen. En Bijbelprofetie waarschuwt precies waar ze toe leiden!

Al tientallen jaren waarschuwt de Trompet u voor een grote verandering in Duitsland. Toen Duitsland ophield met snijden in zijn militaire uitgaven en deze elk jaar begon te verhogen, gaven wij aan dat dit een alarmerende verandering was. Toen Duitse denktanks en generaals zich uitspraken en zeiden dat Duitsland militair robuuster moest worden, hebben wij u verteld waarom dit verontrustend was.

Wat het afgelopen weekend gebeurde, was echter niet alleen maar een geringe impuls voor het Duitse leger. Het waren niet alleen adviezen of aanbevelingen. Dit is het echte werk: het Duits militarisme is terug! En Duitsland, plus een enorm deel van de wereld, juicht hierom! Dat is echt opmerkelijk.

Iedereen die deze aankondiging door de lens van geschiedenis en profetie bekijkt zal een zeer tegenovergestelde reactie hebben.

De heer Scholz vertelde de Bondsdag dat Duitsland "een keerpunt doormaakt". De invasie van de Russische president Vladimir Poetin in Oekraïne heeft de natie geschokt, en Duitsland moet in staat zijn om op te staan tegen "oorlogszuchtigen zoals Poetin", zei Scholz. "Dat vereist kracht van onszelf."

Opmerkelijker dan de woorden van Scholz is het feit dat iedereen het met hem eens was. Hij leidt de linkse Sociaal Democraten, een politieke partij die altijd sceptisch heeft gestaan tegenover militaire uitgaven. Hij regeert in een coalitie met de nog linksere Groene Partij, maar ook zij zijn het met hem eens. Zijn belangrijkste oppositiepartij, de Christen Democraten, steunde de aankondiging ook.

In het debat dat volgde "stond de ene spreker na de andere op om vergelijkbare duidelijke en ontroerende woorden te vinden," schreef Kluth. "Laat de wereld er notitie van nemen: door de naakte agressie van Poetin is Duitsland bijna van de ene dag op de andere veranderd."

Decennialang hebben Duitsers geschuwd te praten over de behoefte aan kracht in deze wereld. Nu niet meer. Kluth kenschetste de toon van de parlementaire discussie als volgt: "De manier om een bullebak als Poetin te stoppen is met kracht – alleen dan hebben gesprekken zin. Dat was vroeger een on-Duitse krijgshaftige opvatting. Het zou nu het nieuwe normaal kunnen worden."

De aanzienlijke verhoging van de defensie-uitgaven is belangrijk. Maar deze verandering in retoriek en houding zou nog wel eens belangrijker kunnen zijn. Voor het eerst sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog zouden we binnenkort een openlijk agressief Duitsland kunnen zien. Duitsland is zeker al eerder agressief geweest: Kijk hoe het de wereld aanvoerde bij het opsplitsen van Joegoslavië. Maar het heeft altijd voorzichtig geopereerd, in de schaduw. De toespraak van Scholz markeert een natie die uit de schaduw treedt en veel opener wordt.

Afgezien van deze militaristische transformatie in Duitsland, lijkt het erop dat de aanval van Rusland op Oekraïne heel Europa ertoe aanzet zich sneller te verenigen!

Europa verenigt zich

"Vladimir Poetin heeft zojuist het onmogelijke bereikt," schreef Politico: "echte Europese eenheid."

"Van Sofia tot Stockholm is de interne verdeeldheid in Europa over wat voor reactie op de agressie van Poetin moet volgen in de afgelopen dagen gesmolten, naarmate de historische dimensies van de invasie – de grootste uitdaging voor de veiligheidsarchitectuur van het Westen in decennia – duidelijker werden," schreven zij.

AP News produceerde een artikel met de titel: "Door Oekraïne binnen te vallen, verliest Poetin bondgenoten in Oost-Europa." Het laat zien hoe alle machthebbers in de regio die ooit bevriend waren met Poetin, hem nu de rug toekeren.

"De aanval op Oekraïne markeert het einde van een tijdperk," schreef Spiegel, Europa's grootste nieuwsmagazine. "De Europese orde, die het continent na het einde van de Koude Oorlog drie decennia van relatieve veiligheid en stabiliteit bracht, is bezig in te storten. Er breekt een nieuw, gevaarlijker tijdperk aan."

Dit gebeurt allemaal binnen een paar dagen na Poetins invasie. Wat zal er gebeuren als dit zo doorgaat? Hoe zal Europa reageren als Poetin steden gaat platgooien?

Bijbelprofetie komt tot leven!

Herbert W. Armstrong waarschuwde jarenlang dat Duitsland weer zou opduiken als een sterke, militaire macht, die een verenigd Europa zou leiden. In 1956 schreef hij: "De Duitsers komen op adembenemende wijze terug van de verwoesting van de Tweede Wereldoorlog. Duitsland is het economische en militaire hart van Europa. Waarschijnlijk zal Duitsland de komende Verenigde Staten van Europa leiden en domineren."

De heer Armstrong was van mening dat Rusland een belangrijke rol zou kunnen spelen bij de totstandkoming van deze nieuwe militaire macht. "Een van de belangrijkste dingen die Europa aanspoort, en misschien wel het belangrijkste dat hen ertoe zal aanzetten zich te haasten en samen te werken, is hun angst voor wat er in het Kremlin en de Sovjet-Unie gebeurt," zei hij in november 1982. "Andropov maakt hen bang, en dat zal hen opjagen. Ze verliezen het vertrouwen in de Verenigde Staten als militaire paraplu om hen te beschermen, en ze willen hun eigen militaire macht om zichzelf te beschermen. Dat is nu het heersende gevoel. Dat is een belangrijke drijfveer om hen te verenigen en dat is wat er nu gebeurt."

Mr. Armstrong las Bijbelprofetie en hield in de gaten hoe die in vervulling zou gaan. Hij zag hoe de Bijbel zei dat deze Europese macht tot stand zou komen. Sommige namen zijn veranderd, maar deze Europese macht is precies aan het ontstaan zoals hij voorspelde.

Vanwege diezelfde profetieën heb ik u telkens wanneer de heer Poetin een grote stap voorwaarts maakte, gezegd dat u de reactie van Duitsland en Europa in de gaten moet houden.

Vladimir Poetin kwam in 2000 aan de macht. Maar hij zette een grote stap in de richting van een absolute dictator tijdens de verkiezingen van december 2003. "De Russische verkiezingen hebben president Vladimir Poetin onlangs veel dichter bij het worden van een dictator gebracht," schreef ik toen. "Dit boezemt Europa intense angst in. De Europeanen herinneren zich nog hoe gewelddadig Rusland was in de Tweede Wereldoorlog, en Rusland is een naaste buur met een enorme hoeveelheid kernwapens."

Nu dreigt Poetin die kernwapens te gebruiken!

"De Russische verkiezing brengt een angst teweeg die de eenwording van de Europese Unie zal bespoedigen," vervolgde ik.

Toen, in 2008, schokte Poetin de wereld door Georgië binnen te vallen. In een artikel kort daarna, besprak ik Bijbelprofetieën over dat Europese rijk, geleid door Duitsland, bestaande uit 10 koningen. "De heer Armstrong onderwees vaak dat een politieke of economische crisis deze 'tien koningen' zou aanzetten om zich zeer snel sterk te verenigen. Het feit dat Rusland een oorlog is begonnen laat zien hoe gemakkelijk zo'n crisis kan ontstaan! Zal de aanval op Georgië werkelijk de Europese eenwording op gang brengen? Zal er een crisis ontstaan over Oekraïne? Dat gebied is de graanschuur van Rusland, en die is zeker bereid om ook daarover oorlog te voeren.

"Hou in de gaten hoe Europa reageert op deze dramatische ontwikkelingen in Azië," schreef ik.

In 2013 greep Rusland vervolgens een stuk van Oekraïne en viel Georgië en de oostelijke delen van het land binnen. "Europa's vreselijke angst voor Vladimir Poetin – zijn buurman – zal vrij plotseling helpen het Heilige Romeinse Rijk te vormen," schreef ik kort daarna.

Hoe konden we weten dat dit de uitkomst van deze gebeurtenissen zou zijn? Laten we meer specifiek naar de profetie kijken.

"Geruchten uit het oosten

De belangrijkste profetie die aan deze gebeurtenissen doet denken staat in Daniël 11. De verzen 40-41 profeteren van een "koning van het noorden" – een verenigd Europa – die het Midden-Oosten aanvalt. (Lees ons gratis boekje De koning van het zuiden (momenteel alleen beschikbaar in het Engels) voor meer informatie.) Deze macht gaat het Midden-Oosten overheersen, en daarna de wereld!

De grote mogendheden van Azië, die zich nu al op verschillende manieren aan het verenigen zijn, zullen zich achter Rusland en China scharen. Zij weten dat zij de volgende zijn op de hitlijst van de nieuwe nummer-één-supermacht van de wereld, Europa, dat graag aanvalt zonder waarschuwing. Dus zullen Rusland en China hun legers verzamelen aan de grenzen van Europa. Deze zet zal Europa enorm verontrusten! En hoe zullen zij reageren?

"Maar de geruchten uit het oosten en uit het noorden zullen hem schrik aanjagen. Daarom zal hij in grote grimmigheid uittrekken om velen weg te vagen en met de ban te slaan. En hij zal de tenten van zijn paleis tussen de zeeën opzetten, bij de berg van het heilig Sieraad. Dan zal hij tot zijn einde komen, en geen helper hebben" (verzen 44-45).

Dit is waar de opkomst van Europa en Rusland toe leidt. Dit is zich nu aan het ontwikkelen, zelfs terwijl ik dit schrijf!

"Geruchten uit het oosten en uit het noorden zullen hem [verenigd Europa] schrik aanjagen." Deze alarmerende "geruchten" komen uit het noordoosten. Kijk op een wereldkaart en kijk wie er ten noordoosten van Europa ligt: Rusland en China, die zelfs op dit moment al bezig zijn zich te verenigen.

Zoals ik al in 2004 schreef: "Dat Europa zeer nerveus wordt over de uitkomst van de Russische verkiezingen geeft ons een blik op een angstaanjagende Bijbelprofetie. Het ontwikkelt zich nu – op dit moment – tot een spectaculaire vervulling! Al deze gebeurtenissen in Rusland en Europa ontwikkelen zich volgens Gods meesterplan." In 2008 schreef ik: "Je kunt de vervulling van deze profetie vandaag al in embryo zien gebeuren! Europa is diep verontrust door de ontwikkelingen in Rusland en China."

Vanwege de Russische agressie wijzigt Duitsland nu drastisch zijn militaire koers, en heel Europa schakelt over op oorlogsbereidheid. Maar er liggen nog meer dramatische veranderingen in het verschiet!

Een Duitse sterke man

In 2014 schreef ik: "Een tweede belangrijke profetie die Ruslands invasie van Oekraïne teweeg zal brengen, is de komst van een sterke man in Europa. Er komt een nieuwe leider – een soort Vladimir Poetin. Dit is wat Europa nodig heeft om zich te verenigen, om de kracht en eenheid van doel te hebben die nodig is om Rusland te confronteren."

Deze man zal zeker spoedig op het toneel verschijnen!

In Daniël 8:23 staat dat we "aan het einde" moeten verwachten dat in Europa "een meedogenloze koning" zal opstaan. "Zijn kracht zal groot worden, maar niet door eigen kracht. Op wonderlijke wijze zal hij verderf aanrichten, het zal hem gelukken, hij zal het doen. Machtigen zal hij te gronde richten, ook het heilige volk" (vers 24).

Zoals ik in datzelfde artikel schreef: "Europa's nieuwe angst voor Rusland zal een belangrijke rol spelen bij het versnellen van de vervulling van die profetie!"

Naast die voorspelde machtshebber zal ook de katholieke kerk een belangrijke rol spelen in het verenigen van al die ongelijksoortige Europese naties.

Zoveel van wat God door Mr. Armstrong heeft geprofeteerd is al vervuld. Hou de uiteindelijke vervulling van deze profetieën goed in de gaten! "Tien koningen" zullen opstaan. De 28 landen die nu de Europese Unie vormen, zullen worden teruggebracht tot 10. Zij zullen geleid worden door een sterke Poetin-achtige dictator en verenigd worden door de Rooms Katholieke Kerk. Op dat moment zullen zij de wereld een macht presenteren die nog groter is dan die van Rusland of de Verenigde Staten!

Kijk eens naar de macht die de Europese Unie nu al heeft. Let vooral op de invloed die Duitsland heeft. De Duitsers leiden Europa nu al en hebben economisch de touwtjes in handen. Binnenkort zullen ze ook militair de lakens uitdelen aan negen andere Europese koningen.

De groeiende noodzaak om zichzelf te beschermen zal de Europese leiders ertoe brengen het aantal naties in hun unie te verminderen en een sterke man aan te stellen. Die man zal dan de slagkracht en de macht van Europa gebruiken om het op te nemen tegen Vladimir Poetin en tegen wat de Bijbel noemt "de koningen van het oosten" (Openbaring 16:12).

Poetin helpt een macht te creëren die groter zal zijn dan de zijne! En de botsing tussen deze twee machten zal meer lijden veroorzaken dan de wereld ooit heeft gekend!

De meeste Amerikanen zijn zich niet bewust van deze gebeurtenissen. Maar zij in Amerika die wel opletten juichen deze dramatische verandering in Duitsland juist toe! Ze zijn blij om te zien dat Duitsland eindelijk militair opstaat.

Maar dezelfde profetieën die we nu al in vervulling hebben zien gaan, vertellen ons ook dat deze Europese militaire macht zich tegen Groot-Brittannië, Amerika en de Joodse staat in het Midden-Oosten zal keren – een daad van verraad die zijn weerga niet kent! God zelf zegt dat Hij deze natie opricht om ons te straffen!

Deze profetieën zijn duister en somber, maar de Bijbel laat ons zien dat ze allemaal een positieve afloop hebben. Daniël 8:25 vertelt ons dat deze Europese machthebber zal "opstaan tegen de Vorst der vorsten" – hij zal proberen Christus te bestrijden – "maar zonder mensenhand zal hij gebroken worden." De Messias zal komen en deze rampzalige oorlogen stoppen en deze man vernietigen. De uit 10-naties bestaande militaire supermacht zal op datzelfde moment worden vernietigd.

Daniël 2 bevat een andere cruciale profetie over deze grootmacht. Het eindigt met het beeld dat door een steen uit de hemel verbrijzeld wordt en als stof wegwaait in de wind, waarna de steen uitgroeit tot een berg die de aarde vult (verzen 34-35). Daniël legt de betekenis uit met dit inspirerende vers: "In de dagen van die koningen zal de God van de hemel echter een Koninkrijk doen opkomen dat voor eeuwig niet te gronde zal gaan en waarvan de heerschappij niet op een ander volk zal overgaan. Het zal al die andere koninkrijken verbrijzelen en tenietdoen, maar zelf zal het voor eeuwig standhouden" (vers 44). Dat zal het einde zijn van het Daniël 2-beeld en van alle onderdrukkende menselijke rijken van deze wereld. God zal dat beeld voor eeuwig verbrijzelen!

De opkomst van een door Duitsland geleide Europese macht is een overduidelijk teken dat de wederkomst van Christus nabij is. De tijd van slechte, menselijke rijken die hun buurlanden binnenvallen is bijna voorbij. Gods heerschappij staat op het punt te beginnen!

Nl Lead