Ontvang elke werkdag een gratis nieuwsbrief in uw inbox - de Trompet Brief.

Eurojet

Duitsland investeert in modernisering van zijn strijdkrachten

De begrotingscommissie van de Duitse Bondsdag keurde op 9 september een aantal projecten goed van totaal 2.1 miljard euro om het Duitse leger te helpen moderniseren. Alle aankoop- en ontwikkelingsprojecten van de Bundeswehr, met een investeringsvolume van 25 miljoen euro of meer, moeten door een begrotingscommissie van de Duitse Bondsdag worden goedgekeurd voordat het contract wordt gesloten.

Op de website van het ministerie van Defensie staat: “De begrotingscommissie van de Duitse Bondsdag heeft het groene licht gegeven voor belangrijke investeringen in de informatietechnologie (IT), nieuwe precisiemunitie voor de luchtmacht en andere geleide raketten voor de marine.”

Het doel van de verschillende projecten is het op lange termijn versterken van de capaciteiten en paraatheid van de Bundeswehr. Onder het kopje “digitalisering is vooruitgang” noteerde het ministerie van Defensie een wijziging in het servicecontract “met het eigen IT informatietechnologiebedrijf BWI” voor een totaalbedrag van zo’n 1.6 miljard euro. Deze diensten omvatten digitalisering van het leger en vooral in het gezondheidssysteem van de Bundeswehr en worden tussen 2021 en 2027 in bedrijf genomen.

De Eurofighter van de luchtmacht zal binnenkort worden uitgerust met de GBU-54, een geleid precisiewapen, geschikt voor alle weersomstandigheden en bedoeld voor gebruik op korte afstand. Het kan met behulp van een laser naar zijn doel worden geleid. Onder het nieuwe contract “kan de Bundeswehr contracten van rond de 213 miljoen tekenen en 2290 geleidingssystemen en ontstekers aankopen, evenals 910 bommen,” aldus het ministerie van Defensie. In het contract zijn ook de test- en trainingsmiddelen inbegrepen.

De K130 korvetten van de marine zullen ook extra geleide raketten krijgen om hun vermogen te vergroten om zee- en landdoelen te bestrijden. Onder het nieuwe contract kan de marine tot 160 stuks van de RBS15 Mk3 raketten bestellen die 285 miljoen euro kosten. Verder zal er voor zes miljoen euro aan extra IT-componenten en testmateriaal worden ingekocht.

De Duitse Bundeswehr staat onder streng parlementair toezicht, maar externe waarnemers besteden weinig aandacht aan de militaire vooruitgang van Duitsland. In omvang lijkt Duitsland momenteel slechts een matige macht vergeleken met de wereldmachten. Weinigen realiseren zich echter dat Duitsland een militair fundament bouwt die het snel kan uitbreiden, vergelijkbaar met de Duitse militarisering van vóór de Tweede Wereldoorlog.

De Bijbel legt uit waarom Duitsland in opkomst is. “Wee Assyrië, de roede van Mijn toorn; en Mijn gramschap is een stok in hun hand. Op een huichelachtig volk zal Ik hem afsturen; tegen het volk waarop Ik verbolgen ben, zal Ik hem bevel geven om roof te plegen, om buit te roven, en om het te vertrappen als slijk op straat” (Jesaja 10:5-6).

Assyriër is de oude naam van het huidige Duitsland en het “huichelachtige volk” zijn de moderne afstammelingen van het oude Israël, voornamelijk de VS en Groot-Brittannië. Wijlen Herbert W. Armstrong bewees in detail de Bijbelse identiteit van Duitsland en deze twee naties in zijn boek De Verenigde Staten en Groot-Brittannië in de profetieën.

Usbip Nl