Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Duitsland en Hypersonische Oorlogsvoering

Duitsland en Hypersonische Oorlogsvoering

"Het voor het eerst gebruiken van de hypersonische raket door Rusland in de oorlog tegen Oekraïne is reden tot bezorgdheid," vertelde een woordvoerster van het Duitse ministerie van Defensie aan de kranten van de Funke Mediengruppe. Uit berichten kwam naar voren dat Rusland hypersonische raketten heeft gebruikt in zijn oorlog tegen Oekraïne. Duitsland reageert daarop door zelf hun eigen raketten te willen.

Volgens de Russische strijdkrachten is de hypersonische raket "Kinschal", die met een snelheid van 10 Mach (meer dan 12.000 km/u) is getest, gebruikt in de oorlog in Oekraïne. Dit is de eerste keer dat hypersonische raketten worden ingezet bij oorlogsvoering.

Het voordeel van hypersonische raketten ten opzichte van conventionele kruisraketten is dat zij veel sneller zijn en nauwelijks kunnen worden tegengegaan met defensieve technologie.

De Duitse defensiepoliticus Johann Wadephul zei tegen Welt: "Het gebruik van het hypersonische wapen is een echte test voor de ogen van de wereld en een signaal aan de NAVO: 'Bemoei je er niet mee, want wij zijn in het bezit van wapens waar jullie je nauwelijks tegen kunnen verdedigen'. Helaas is dit een reëel capaciteits-gat voor de NAVO, en we moeten het dringend dichten."

De Verenigde Staten, Rusland en China zijn in de race voor nieuwe wapentechnologieën. Ook Duitsland heeft gewerkt aan eigen hypersonische wapensystemen volgens het Duitse “eyes-only"-principe. Plotseling is Duitsland er klaar voor om het onderzoek om te zetten in wapens.

Op 7 juni 2019 berichtte de Duitse krant Die Welt dat het Duitse leger hypersonische wapens ontwikkelt die vijf keer zo snel als het geluid op hun doel afgaan. Salesmanager Peter Heilmeier van het Duitse defensiebedrijf mbda zei destijds dat het ontwikkelen van hypersonische wapens noodzakelijk is, vanwege "concrete dreigingen – zoals Poetins raket, of zelfs de nieuwe Russische tank." Het eenvoudige principe erachter is om raketten te ontwikkelen die "zo snel zijn dat de beschermingssystemen van de Russische tank te traag worden".

Het mbda heeft lang samengewerkt met de dochteronderneming Bayern Chemie. Die Welt berichtte: "Al in 2003 had de expert voor de aandrijving van geleide raketten een recordvlucht bereikt met zeven keer de geluidsnelheid op grondniveau." Bayer is een dochteronderneming van IG Farben – een belangrijk bedrijf dat de oorlog van Adolf Hitler mogelijk maakte. Tegenwoordig investeert het bedrijf in "defensieve" technologie. Heilmeier beschreef dit project als "puur defensief van aard" en besprak de mogelijkheid om op middellange termijn een hypersonische raket op te nemen in het luchtverdedigingssysteem.

Geleide hypersonische raketten die mogelijk zijn uitgerust met kernwapens kunnen heel goed deel uitmaken van een toekomstige wereldoorlog die wordt beschreven in Mattheüs 24 en verschillende andere profetische passages. De Bijbel openbaart echter dat de macht die historisch al bekend staat om het uitlokken van wereldoorlogen, de voornaamste aanstichter zal hiervan zal zijn.

Winston Churchill waarschuwde voor deze macht in een toespraak in 1934: "Tot nu toe heb ik me beziggehouden met wat ik als het bekende beschouw, maar buiten het bekende is er ook het onbekende. We horen van alle kanten over een luchtmacht-ontwikkeling in Duitsland die veel verder gaat dan waarover ik vandaag gesproken heb. Wat dat betreft, zou ik alleen maar willen zeggen: ‘Pas op’! Duitsland is een vruchtbare omgeving voor militaire verrassingen."

De wereld werd in de Tweede Wereldoorlog verrast door een Blitzkrieg ; zal een nog sneller verlopende wereldoorlog de wereld opnieuw verrassen?

We staan op het punt militaire escalaties te zien. De wereld kijkt terecht met grote vreze naar de opmars van Rusland, maar de reactie van Duitsland om te militariseren is niet alleen voor defensieve doeleinden. Zij bereiden zich voor op eigen verrassingsaanvallen. Ik moedig u aan om het artikel van Trompet-hoofdredacteur Gerald Flurry's te lezen: Amerika geeft Duitsland vol vertrouwen nucleaire Stealth-gevechtsvliegtuigen. De heer Flurry's artikel geeft een sterke waarschuwing, maar toont ook hoop voor de mensheid. 

Dit korte artikel werd eerst als Trompet Brief gepubliceerd. Wilt u dagelijks nieuws-updates in uw inbox ontvangen? Schrijf u dan hier in.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.