Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Duitse wapenexport naar Turkije blijft maar doorgaan

Duitse wapenexport naar Turkije blijft maar doorgaan

Ondanks de Turkse invasie in Syrië blijft de export van Duitse wapens naar de NAVO-bondgenoot bloeien. De Duitse regering heeft de export van oorlogswapens naar Turkije verboden. Maar in de negenenhalve maand vanaf het begin van het offensief op 9 oktober 2019 tot op 22 juli 2020 heeft de Duitse regering wapenleveringen ter waarde van 25.9 miljoen euro goedgekeurd, zoals blijkt uit de reactie van het federale ministerie van Economische Zaken op een verzoek van linkse politicus Sevim Dagdelen.

Deze export omvatte geen oorlogswapens zoals tanks, maar andere wapens zoals “bijvoorbeeld pistolen en revolvers, evenals jacht- en sportgeweren, radar- en radiotechnologie, maar ook bepaalde explosieven en tussenproducten die bedoeld zijn voor militair gebruik”, merkte het Duitse ministerie van Economische Zaken op.

“Wapenlevering aan Turkije is niet alleen controversieel vanwege het Syrië offensief, maar ook vanwege de Turkse deelneming in het conflict in Libië,” aldus Spiegel Online. “Volgens de Verenigde Naties is Turkije een van de landen die zich nog steeds niet houden aan het wapenembargo voor het burgeroorlog-land – alhoewel zij zich hier in januari op de top van Berlijn over Libië aan verbonden. De spanningen tussen Turkije en Griekenland over de Turkse exploratie van aardgas in het oostelijk Middellandse Zeegebied hebben eveneens internationale bezorgdheid gewekt.”

Maar de vermanende woorden van Duitsland worden niet in daden weerspiegeld. In de eerste zeven maanden van 2020 keurde de Duitse regering de levering van ten minste 22.8 miljoen euro aan Turkije goed voor de Duitse defensie industrie. “Dat is al meer dan twee derde van het totaal van 31.6 miljoen euro van vorig jaar, terwijl slechts iets meer dan de helft van het jaar voorbij is,” zo merkte Spiegel Online op. “Daarnaast is het bijna twee keer zoveel als het totale exportvolume van 2018 van 12.9 miljoen euro. In statistieken over wapenexport kunnen er echter enorme schommelingen plaatsvinden door individuele grote orders.”

De buitenlandse politicus Dagdelen zei: “De federale regering misleidt het publiek wanneer het beweert dat het geen bewapening van Turkije goedkeurt die ook in Syrië zou kunnen worden gebruikt.”

De mysterieuze alliantie van Duitsland met Turkije blijft in het nieuws komen. Er zijn echter maar weinig mensen die de betekenis hiervan begrijpen. En nog minder mensen begrijpen dat deze alliantie in de Bijbel geprofeteerd is. Maar alleen deze profetieën onthullen de echte betekenis van deze alliantie.

De hoofdredacteur van de Trompet legt de gebeurtenissen en profetieën van het Midden-Oosten in detail uit in zijn boek The King of the South (De koning van het zuiden). Dit boekje helpt u te begrijpen waarom Duitsland een alliantie aangaat met Turkije en andere landen in het Midden-Oosten. De Bijbel onthult duidelijk dat de huidige gebeurtenissen tot oorlog zullen leiden (Daniël 11:40). U moet begrijpen hoe en waarom. Lees voor meer informatie hierover ons artikel Een alliantie tussen Arabische landen en Europa.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.