Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Duitse president waarschuwt voor leiderschap met "sterke hand"

Duitse president Frank-Walter Steinmeier [DANIEL REINHARDT/PICTURE ALLIANCE VIA GETTY IMAGES]

Duitse president waarschuwt voor leiderschap met "sterke hand"

De Duitse president Frank-Walter Steinmeier waarschuwde voor een groeiend verlangen naar autocratische regeringsvormen. "Het verlangen naar een sterke hand en naar nationalistisch isolement, de vatbaarheid voor rancune en onverdraagzaamheid, dat alles heeft ook te maken met een diepe onzekerheid die veel mensen in deze onrustige tijden in haar greep houdt", zei hij op 19 mei tijdens de plechtigheid ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de zeit-Stiftung Ebelin und Gerd Bucerius.

Klimaatverandering, pandemieën, de oorlog in Oekraïne en andere veranderingen zorgen bij veel mensen voor ongerustheid, zei hij. "Maar dit gevoel mag niemand tot de verkeerde conclusie brengen dat liberale democratieën zwak zijn en niet in staat zijn om met hun interne spanningen om te gaan of de grote taken van de 21e eeuw aan te pakken", aldus Steinmeier.

Interessant is dat velen in Duitsland Steinmeier’s partijgenoot, kanselier Olaf Scholz, hebben bekritiseerd wegens een gebrek aan leiderschap. In een enquête in april noemde tweederde van de Duitsers het leiderschap van Scholz zwak – sindsdien zijn er steeds meer mensen teleurgesteld in hem geraakt. Niet alleen is Scholz er niet in geslaagd zijn beloften aan Oekraïne na te komen, hij is er ook niet in geslaagd de beloofde revolutie in Duitslands eigen militaire uitgaven te bewerkstelligen. Onder zijn leiding is Duitsland een beetje een lachertje geworden.

Zwak leiderschap zorgt ervoor dat mensen een meer autocratisch bestuur willen. Steinmeier waarschuwt weliswaar terecht voor deze tendens, maar hij biedt ook geen oplossing. De mensen voelen zich in hun toekomst bedreigd en hun ongerustheid neemt met de dag toe.

"Europeanen worden geconfronteerd met grote crises, waaronder economische instabiliteit, terrorisme, illegale immigratie, en toenemende dreigingen vanuit Azië. In tijden van crisis maken mensen zich minder druk over democratische normen. Zij hebben sterk leiderschap nodig," schreef Trompet hoofdredacteur Gerald Flurry in ons november-december nummer van 2021, vlak voordat Rusland Oekraïne binnenviel. Maar zoals de heer Flurry uitlegt in "Europe Is About to Be Hijacked" (alleen beschikbaar in het Engels) zal het leiderschap dat Duitsland zal krijgen niet alleen sterk zijn, maar ook uitermate destructief. De geschiedenis laat ons zien dat sterke regeringen bijna altijd destructief blijken te zijn. De Bijbel geeft een specifieke waarschuwing aan het hedendaagse Duitsland, dat zo’n geschiedenis heeft van destructief leiderschap.

Daniël 8:23-25 luidt: " Aan het einde van hun koningschap, wanneer de afvalligen de maat hebben volgemaakt, zal er een meedogenloze koning opstaan, bedreven in slinkse streken. Zijn kracht zal groot worden, maar niet door eigen kracht. Op wonderlijke wijze zal hij verderf aanrichten, het zal hem gelukken, hij zal het doen. Machtigen zal hij te gronde richten, ook het heilige volk. Door zijn sluwheid zal hij het bedrog onder zijn hand doen slagen. Hij zal zich in zijn hart verheffen. In hun zorgeloze rust zal hij velen te gronde richten. Ja, tegen de Vorst der vorsten zal hij opstaan, maar zonder mensenhand zal hij gebroken worden."

Dit is duidelijk een eindtijdprofetie die rechtstreeks leidt naar de wederkomst van Jezus Christus, die een sterke rechtvaardige heerschappij zal brengen. De huidige gebeurtenissen gaan richting de vervulling van deze profetie. Om de Bijbelse profetieën over dit onderwerp in zijn juiste context te begrijpen, lees "Europe Is About to Be Hijacked" (alleen beschikbaar in het Engels) en bestel een gratis exemplaar van Er zal spoedig een sterke Duitse leider komen.

Dit korte artikel werd eerst als Trompet Brief gepubliceerd. Wilt u dagelijks nieuws-updates in uw inbox ontvangen? Schrijf u dan hier in.

Nl Lead