Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Duitse militaire missie in de ruimte

ROSAT satellite by YU-bin is licensed under CC BY-NC-SA 2.0

Duitse militaire missie in de ruimte

Het ruimteprogramma van de Bundeswehr komt van de grond. Minister van Defensie Annegret Kramp-Karrenbauer heeft dinsdag officieel de eenheid in Uedem, Noordrijn-Westfalen, aangesteld. “Dat is waarom onze welvaart en veiligheid enorm afhankelijk zijn van de ruimte,” zei Kramp-Karrenbauer met betrekking tot de behoefte van Duitsland om informatie te verzamelen en de productie van export van zijn goederen te coördineren. “Onze civiele en militaire satellieten zijn al geruime tijd een bron van hulp, waar we niet zonder kunnen. Zoals altijd, wanneer een hulpbron essentieel wordt, wordt de veiligheid ervan belangrijk.”

De nieuwe missie zal verantwoordelijk zijn voor het beschermen en monitoren van satellieten, het observeren van gevaarlijk ruimtepuin en het analyseren van activiteiten van andere landen. Belangrijk op te merken is dat de Duitse communicatie-, weer- en navigatiesatellieten nu onder eigen militaire bescherming staan. De militaire verkenningsmissie van de Bundeswehr bereidt zich ook uit naar de ruimte.

“De Bundeswehr zelf heeft zes eigen satellieten in lage banen om de aarde,” legde Kramp-Karrenbauer uit. De Bundeswehr wil “operationeel capabel zijn in de ruimte.” Kramp-Karrenbauer benadrukte ook dat de “ruimteoperaties altijd defensieve operaties” voor Duitsland zijn.

De Duitse ministers van Defensie benadrukken vaak dat de Bundeswehr alleen maar haar defensiecapaciteiten wil vergroten. Het is duidelijk dat Duitsland verwacht dat de volgende oorlog gedeeltelijk in de ruimte uitgevochten gaat worden. N-tv.de schreef: “Voor het nieuwe Space Command zullen de luchtmacht-capaciteiten worden gecombineerd met CIR Cyberforce-middelen en de Geospatial Information Service. De operaties worden geleid vanuit het Centrum voor Luchtoperaties (ZLO) in Uedem. Daarmee maakt het onderdeel uit van een luchtverdedigingsinstallatie op de Paulsberg, van waaruit de luchtmacht het hele luchtruim boven Duitsland in de gaten houdt en spoedvertrek van gevechtsvliegtuigen in reactie op mogelijke dreiging aanstuurt.

Faz.net merkte op: “Door het commando aan te stellen, zei hij, reageert de Bundeswehr op het steeds toenemende belang van de ruimte in het vermogen van Duitsland om te functioneren, de welvaart van zijn volk en de toenemende afhankelijkheid van het leger op uit de ruimte-gebaseerde gegevens, diensten en producten.”

In plaats van het in de handen van NAVO te laten, maakt Duitsland zich steeds meer zorgen over zijn eigen veiligheid. De rollen zijn omgedraaid. NAVO werd opgericht als een veiligheidsparaplu die gedeeltelijk bedoeld was om te voorkomen dat Duitsland zichzelf opnieuw zou bewapenen. Maar de NAVO vertrouwt nu steeds meer op Duitsland om de veiligheid van Europa te waarborgen. Daarbij vertrouwt de Verenigde Staten Duitsland steeds meer verantwoordelijkheid toe. Op 22 oktober werd een nieuw NAVO-ruimtestation opgericht bij het Allied Air Command in Ramstein, Duitsland.

Duitsland vormt steeds meer het hart van NAVO-operaties, en verzamelt daarbij inzichten in de plannen, angsten en vorderingen van de militaire alliantie. Ongewone hoeveelheden informatie wordt hen toevertrouwd, bijna zonder schroom. De Bijbel waarschuwt echter dat de militaire opmars van Duitsland niet slechts defensief is. Hij waarschuwt dat Duitsland opnieuw het gegeven vertrouwen zal beschamen.

“Daarom gaf Ik haar in de hand van haar minnaars, in de hand van de Assyriërs, op wie zij verliefd was geworden” (Ezechiël 23:9). Als straf voor hun zonden zal God Amerika en Groot-Brittannië (de moderne afstammelingen van Israël) in de handen van Duitsland (de moderne afstammeling van Assyrië) geven, die zij voorheen als bondgenoot vertrouwden.

Een profetie in Ezechiël 7:14 laat zien dat de krachtige Amerikaanse supermacht op zal roepen om ten strijde te trekken als het dit verraad ziet. Maar op dat moment zal zijn vermogen om oorlog te voeren uitgeschakeld zijn. Een aanval op de satellieten van Amerika zou daarbij zeker een rol kunnen spelen. Maakt Duitsland zich klaar deze profetie te vervullen? Een aantal recente gebeurtenissen wijzen op deze mogelijkheid.

Lees Nahum: een eindtijd profetie voor Duitsland om meer te leren over de rol van Duitsland in de eindtijd.

Nl Nah