Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Duitse Luitenant-Generaal von Sandrart krijgt het commando over de Noordoostelijke flank van de NAVO

SETC_German-395 by 7th Army Training Command is licensed under CC BY 2.0

Duitse Luitenant-Generaal von Sandrart krijgt het commando over de Noordoostelijke flank van de NAVO

Terwijl Rusland de druk op de militaire alliantie opvoert, groeit de invloed van Duitsland in de NAVO. Op 19 november nam de Duitse luitenant-generaal Jürgen-Joachim von Sandrart het roer over als nieuwe commandant op de noordoostelijke flank van de NAVO, zo meldde het Duitse persbureau (dpa). Eerder leidde von Sandrart sinds 2018 de 1e Pantserdivisie in Oldenburg en diende hij in buitenlandse missies op de Balkan en in Afghanistan.

Von Sandrart vervangt de Poolse luitenant-generaal Sławomir Wojciechowski die sinds 2018 als commandant van het Multinationale Korps Noordoost in Szczecin, Polen, diende. De flank richt zich op Polen, de drie Baltische staten, Slowakije en Hongarije.

Nog maar kortgeleden werd de alliantie op de proef gesteld aan de grens met Wit-Rusland, toen migranten dreigden illegaal de grens over te steken met steun van de Wit-Russische strijdkrachten. "De oostelijke NAVO-landen worden geconfronteerd met een steeds agressiever Poetin-regime en zijn vazal Loekasjenko in de regio," merkte Bild.de op. "Nog maar een week geleden hielden Russische en Wit-Russische strijdkrachten een gezamenlijke militaire oefening in de buurt van de Poolse grens bij Grodno: Volgens het Wit-Russische ministerie van Defensie was de oefening een reactie op de 'toegenomen militaire activiteit' bij de grens."

"De mensen hier aan de oostflank van de NAVO, in de drie Baltische staten en in Polen verwachten terecht dat het defensieve bondgenootschap waartoe hun landen behoren, klaar staat en in staat is hen tegen elke dreiging te beschermen," zei von Sandrart tegen BILD.

In een gesprek met dpa zei von Sandrart: "We kunnen onze ogen niet sluiten voor de verslechterende situatie. We worden al indirect getroffen omdat de Poolse strijdkrachten die onder ons commando vallen, natuurlijk de strijdkrachten aan de grens met Wit-Rusland ondersteunen via het Poolse nationale operationele commando. "

"Hier kun je de dreiging voelen, en je voelt het ook in het dagelijks leven. In Duitsland is dat natuurlijk anders. We mogen daar dankbaar voor zijn," zei von Sandrart. "Maar nu gaat het erom dat we deze dreiging wegnemen bij de mensen die hier wonen en hen het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan, maar dat de NAVO en de Europese gemeenschap klaar staan om deze dreiging samen het hoofd te bieden."

In Szczecin is een krachtig NAVO-hoofdkwartier opgebouwd, "dat de regio als operationeel gebied onder controle heeft en alle voorwaarden heeft meegebracht en gecreëerd om daadwerkelijk geloofwaardig te kunnen afschrikken", aldus de generaal. De taak, zei hij, is om onmiddellijk beschikbaar te zijn "in basisoperaties, ook onverwijld in crisissituaties en, zo nodig, in conflicten".

Duitsland is bereid de NAVO naar de oorlog te leiden.

De V.S. vertrouwt Duitsland. Op 8 mei werd de Duitse Brig.Gen. Jared Sembritzki de vierde multinationale stafchef van het Amerikaanse leger in Europa. Daarnaast wordt Duitsland diverse andere leiderschapstaken in de NAVO toevertrouwd (Lees Supported by the U.S., Germany Is Building a European War Machine).

In praktisch opzicht heeft Duitsland de NAVO gebruikt om zijn officierskorps uit te breiden en de Europeanen zijn gewend geraakt aan zijn leiderschap. Als de VS zich terugtrekt, zal iedereen natuurlijk naar Duitsland kijken en waar zal dat eindigen? De hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, stelde in 2014 de volgende vragen over de militaire opkomst van Duitsland:

Wat doet Duitsland als het een sterk leger krijgt? Durf je zijn geschiedenis te lezen en ervan te leren? Als dat leger er eenmaal is, zal het gebruikt worden! Deze wereld begrijpt dat niet, omdat ze de geschiedenis en Bijbelprofetie niet begrijpt. We hoeven alleen maar naar de waarheid te kijken om te begrijpen waar we mee te maken hebben. Alles gaat nu razendsnel.

Jarenlang hebben we gewaarschuwd voor de invloed van Duitsland. Ik moedig u aan om een gratis exemplaar aan te vragen van Nahum:Een eindtijd profetie voor Duitsland door Gerald Flurry, om te zien waar deze gebeurtenissen toe leiden. Er is grote hoop voor Duitsland en de hele wereld, maar onze volken moeten eerst leren God te gehoorzamen.

Nl Nah