Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Duitse luchtmacht begint met nieuw ruimtevaartprogramma

Duitse luchtmacht begint met nieuw ruimtevaartprogramma

Op maandag 21 september werd de “Air and Space Operations Center” (ASOC) van de Bundeswehr operationeel in Uedem, Noordrijn-Westfalen. Minister van Defensie Annegret Kramp-Karrenbauer noemde het nieuwe programma een eerste stap in het plannen en uitvoeren van ruimtevaartoperaties.

Veel van de technologieën die de legers van de wereld gebruiken zijn afhankelijk van satellieten in de ruimte. De inspecteur van de luchtmacht, luitenant-generaal Ingo Gerhartz, zei dat het nieuwe programma “niet gaat over ruimtewapens, maar over het beschermen van wat zich van ons in de ruimte bevindt.”

Het Asoc zal helpen satellieten te beschermen tegen interferentie en aanvallen, en zal raketten observeren die een bedreiging vormen voor bevolkte gebieden. Samen met andere wereldmachten houdt Duitsland nu toezicht in de ruimte.

Het operatiecentrum zal beginnen met 50 experts en zal in 2031 uitgroeien tot 150 medewerkers.

Door zijn luchtmacht en ruimtevaart te combineren neemt Duitsland een ander pad dan de VS, die zijn eigen strijdkracht in de ruimte heeft opgericht. Tot dusver heeft Duitsland geen capaciteit om militair te reageren op aanvallen in de ruimte. Andere naties zouden echter met laserwapens de satellieten kunnen aanvallen. De enige verdediging van de Bundeswehr is “de technologie uit een andere hoek te halen,” aldus n-tv.de. “De technische verdediging is dus passief.”

Duitsland leidt al meer dan tien jaar een klein, geheim ruimteprogramma. De activiteiten van de Bundeswehr in de ruimte zijn “nauwelijks bekend, zelfs niet bij veel mensen in het leger,” rapporteerde Die Welt op 21 augustus 2019. De Duitse ruimtevaart expertise betreft vooral spionage en surveillance. Die Welt meldde destijds:

In de toekomst zal de Bundeswehr niet alleen observeren maar de ruimte ook gebruiken om operaties op het gebied van land, lucht, zee en cyber te plannen en beheren. Wat dat precies betekent is nog vertrouwelijke informatie. Maar het is duidelijk: [Duitsland] investeert fors.

Duitsland presenteert zijn ruimtevaartprogramma als voornamelijk vreedzaam. Maar dit kan plotseling veranderen. Als Duitsland nauw gaat samenwerken met andere Europese naties zoals Frankrijk, kan dit “vreedzaam spioneren” plotseling extreem gevaarlijk worden. Duitsland zou mogelijk de opdracht aan Frankrijk kunnen geven om buitenlandse satellieten uit te schakelen in een goed berekende zet om buitenlandse legers uit te schakelen.

Gezien zijn geschiedenis zou het niet verbazingwekkend zijn als Duitsland nu al zijn eigen offensieve wapensysteem gepland heeft. De geschiedenis en recente gebeurtenissen waarschuwen ons dat militaire activiteiten van Duitsland nauw in de gaten moeten worden gehouden. Sommige doen deze waarschuwing af als fanatisme. Maar het niet herkennen van de Duitse militaire ambities heeft in de afgelopen eeuw tientallen miljoenen doden veroorzaakt. Vraag een gratis exemplaar aan van Nahum: een eindtijd profetie voor Duitsland om te begrijpen waarom de Trompet regelmatig waarschuwt voor Duitsland. Onze wereld verlangt naar vrede, maar de mensheid ziet nog niet in dat alleen God die vrede kan brengen.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.