Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Dit is geen incompetentie

ISTOCK.COM/CACTUSOUP, MELISSA BARREIRO/DE TROMPET

Dit is geen incompetentie

Aanval op Amerika (Hoofdstuk acht)

Vervolgd van: Gestolen verkiezing, nep-opstand

Tijdens het eerste jaar van zijn presidentschap, in 2021, kondigde Joe Biden aan dat Amerika zijn oorlog in Afghanistan onvoorwaardelijk en tegen elke prijs zou beëindigen.

Ons land verloor bijna 2.500 troepen en gaf gedurende 7.267 dagen elke dag 275 miljoen dollar uit aan de oorlog in Afghanistan – meer dan 2 biljoen dollar in 20 jaar. Toch werden onze soldaten in absurde haast geëvacueerd om het land in handen van barbaren over te geven. Het machtige Amerikaanse leger gaf zich gewoon over aan de Taliban.

Het was een afschuwelijke, beschamende blamage voor Amerika – de ergste ramp in de geschiedenis van het buitenlands beleid. Deze vreselijke nederlaag was een schouwspel voor de hele wereld – en die keek aandachtig toe! Het zal onze geschiedenis voor altijd ontsieren.

Tb Nl

De Taliban, een primitieve organisatie van ongeveer 75.000 strijders, bedreigde Amerika – de machtigste natie in de geschiedenis – dat als het eind augustus 2021 niet volledig het land had verlaten, het consequenties zou ondervinden. Veel andere landen met mensen in Afghanistan smeekten Joe Biden om te blijven en eerst iedereen daar weg te halen, hoe lang het ook zou duren. Biden weigerde. Hij gehoorzaamde de orders van de Taliban!

Joe Biden is opperbevelhebber van de meest geavanceerde militaire natie in de wereldgeschiedenis. Hij had die macht kunnen gebruiken om de Taliban, en elke andere terroristische groepering, uit Kaboel te verdrijven zolang hij wilde!

Maar dat deed hij niet. In plaats daarvan smeekte hij de Taliban om onze mensen te laten vertrekken. Hij gehoorzaamde hen – ook al betekende dit dat hij de Amerikaanse bondgenoten kwaad maakte en van hem vervreemdde, Amerikaanse burgers in de steek liet en Amerika vernederde.

Met deze overhaaste terugtrekking heeft de Biden-regering 20 jaar van opofferingen in Afghanistan in slechts enkele dagen op catastrofale wijze verkwanseld. Ze zorgde ervoor dat juist die extremistische groep die wij eerst wilden vernietigen, de controle terugnam en een radicale islamitische staat nieuw leven inblies. Voordat de evacuatie plaatsvond, liet ze een enorme luchtmachtbasis achter die een terugtrekking veel gemakkelijker en veiliger zou hebben gemaakt. Ze liet 5.000 terroristen in haar gevangenis achter die de Taliban konden bevrijden. Ze liet honderden Amerikanen achter en liet duizenden Afghaanse bondgenoten in de steek. Ze stuurde een onmiskenbare boodschap aan zowel bondgenoten als vijanden wereldwijd: Amerika komt zijn beloften niet na. Wij komen verplichtingen niet na. Je kunt er zelfs niet op vertrouwen dat we onze eigen mensen beschermen!

Het leven in Afghanistan keerde al snel terug naar een nachtmerrieachtig Taliban-bewind: mensen werden vervolgd en vermoord; meisjes van 15 jaar en jonger werden opgepakt en als “vrouw” aan Talibanstrijders gegeven; vrouwen werden in het openbaar geëxecuteerd omdat zij geen boerka droegen; kinderen en vrouwen werden misbruikt, verkracht en vermoord.

Als Amerika zich uit een oorlogsgebied terugtrekt, vernietigt het normaal gesproken alle achtergebleven wapens zodat ze niet in vijandelijke handen vallen. De Biden-regering deed het tegenovergestelde. Zij gaf voor maar liefst 85 miljard dollar aan Amerikaanse militaire uitrusting aan deze extremistische groepering – waaronder die enorme luchtmachtbasis, 2.000 gepantserde voertuigen, 45 Black Hawk helikopters, 208 vliegtuigen, 10.000 lucht-grondraketten, meer dan 2.500 bommen en miljoenen Amerikaanse dollars in contanten. Victor Davis Hanson merkte op dat de nachtzichtapparatuur, meer dan 20.000 granaten en 1.400 granaatwerpers, meer dan 7.000 machinegeweren en 600.000 handvuurwapens en miljoenen munitie “de perfecte uitrusting vormen voor jihadistische terreuroperaties en asymmetrische straatgevechten” (Independent Institute, 30 aug. 2021). Van de ene op de andere dag creëerde Amerika één van de best gefinancierde en zwaarst bewapende terroristische naties ter wereld.

Hanson vergeleek deze wapenbuit met de militaire hulp die Amerika de afgelopen 70 jaar aan Israël heeft gegeven, in totaal ongeveer 100 miljard dollar. “Met andere woorden, het Pentagon stortte in één klap ongeveer 80 procent van alle militaire hulp die we ooit aan Israël hebben gegeven sinds de oprichting van de Joodse staat, in handen van de Taliban” (ibid).

Wat een verachtelijke daad van de Amerikaanse “supermacht”! Dit is beschamender dan alles wat Amerika ooit heeft gedaan. Deze ramp was het ergste bewijs ooit van het ineenstorten van de Verenigde Staten als supermacht! Andere landen in de wereld kunnen dit duidelijk zien. Zij maken hier gebruik van en bereiden zich voor om de Amerikaanse dominantie te vervangen door hun eigen dominantie.

Veel mensen zeiden dat deze ramp de incompetentie van Joe Biden bewees. Maar het was geen gevolg van geknoei of slecht beoordelingsvermogen. Het was onderdeel van een opzettelijke, geplande poging om Amerika te vernietigen. En het was vreselijk succesvol.

De feiten zijn onweerlegbaar. Veel mensen zien de schade die president Biden aanricht. De meest scherpzinnige analisten erkennen de afschuwelijke waarschijnlijkheid dat er wel kwade opzet achter moet zitten. Voormalig oorlogscorrespondent Lara Logan zei tegen Fox News dat deze regering u wil doen geloven “dat Afghanistan ingewikkeld is”, maar in werkelijkheid “willen de Verenigde Staten deze uitkomst.” Ze zei dat de Amerikaanse leiders “er alles aan kunnen doen wat ze willen om dit te veranderen. Maar dat doen ze niet” (18 augustus 2021).

Ze heeft helemaal gelijk. Deze acties kunnen echt niet anders verklaard worden. Dit was niet het resultaat van onbekwaamheid van deze regering of naïviteit over hoe de wereld echt in elkaar zit. Dit waren de gevolgen van een berekende, agressieve, satanische aanval, gericht op het verzwakken en uiteindelijk vernietigen van de naties van Israël, te beginnen met 's werelds machtigste natie.

Dit werd duidelijk door de manier waarop alle civiele en militaire leiders in de regering van Joe Biden de evacuatie een geweldig succes noemden! Ze zeiden herhaaldelijk dat alles volgens plan verliep en dat het een “heroïsche en historische” operatie was. Er werd door verslaggevers gevraagd of ze vonden dat ze fouten hadden gemaakt, en het antwoord was keer op keer nee! Dit bewijst hoe arrogant en hoe immuun voor correctie deze leiders zijn. Maar meer nog, het laat zien dat ze gepland hadden dat deze operatie zo rampzalig zou verlopen. Het liep allemaal volgens hun plan – tot grote schade van Amerika.

Dit is de Antiochus-manier van denken. Het is de “vernietig de naam van Israël”-manier van denken. Het is geïnspireerd door de duivel, die Amerika ten val wil brengen. Dit is zo duidelijk geworden dat iedereen hem en de crises die hij veroorzaakt zou moeten kunnen begrijpen.

De Obama-jaren

Toen Amerika aankondigde Afghanistan per 31 augustus 2021 te verlaten, begonnen de Taliban in sneltreinvaart het land over te nemen. Bronnen zeiden dat het offensief werd geleid door Khairullah Khairkhwa, een jihadist die al lang de aanwezigheid van Amerika in Afghanistan wilde elimineren. Hij beloofde het Witte Huis van Biden dat als de VS al hun troepen zouden weghalen, de Taliban niet zouden aanvallen. Hij werd de hoofdonderhandelaar van de Taliban die zich bezighield met de Biden-regering.

Het feit dat Bidens team met deze man in gesprek ging is zeer verwerpelijk. Het blijkt dat Amerika heel goed wist wie hij was. Hij was gevangengenomen en had opgesloten gezeten in Guantánamo Bay. “Mullah Khairkhwa was eerder minister van Binnenlandse Zaken van de Taliban in Afghanistan, waar hij toezag op de uitvoering van wrede Islamitische straffen, waaronder onthoofdingen en stenigingen,” meldde de New York Post. “Na 9/11 werd hij gearresteerd in Pakistan en in 2002 naar Gitmo gestuurd. Het Pentagon beschuldigde hem van nauwe banden met Osama bin Laden en bin Ladens Al Qaeda handlangers” (16 aug. 2021). Khairkhwa en vier andere hooggeplaatste Taliban-terroristen zouden daar levenslang gevangen zitten. Het Pentagon noemde hen de “zwaargewichten van de keiharde kern” onder de Guantánamo gevangenen.

Maar deze vijf mannen werden vrijgelaten – door Barack Obama. Hij liet ze in 2014 gaan, in ruil voor een deserteur van het Amerikaanse leger, Bowe Bergdahl.

Deze zet bleek dodelijk te zijn. Zodra Khairkhwa werd vrijgelaten, hervatte hij zijn terroristische activiteiten. En bij de terugtrekking uit Afghanistan hielp hij mee Amerika een verpletterende slag toe te brengen!

Toch behandelde Obama – via de Biden-regering – deze man als een betrouwbare onderhandelingspartner. Dit is hoogverraad!

Het koppelde de ramp in Afghanistan ook direct aan Barack Obama.

De meeste mensen kijken alleen naar de oppervlakte. Al het verwijt en de woede over het Afghanistan-fiasco was gericht op Joe Biden. Mensen zagen het grotere plaatje niet. Ik geloof dat Barack Obama wilde dat Biden de schuld kreeg van wat er gebeurde. Het voldeed perfect aan zijn wensen: Amerika trok zich terug en bleek een uitgebluste macht te zijn; Islamisten namen de controle in Afghanistan over en werden dominant in het Midden-Oosten. Joe Biden draaide ervoor op. En Obama was vrij om zijn werk voort te zetten.

Dit is slechts één voorbeeld van hoe het zaad voor de ramp in Afghanistan al werd geplant toen Biden nog vice-president was, en Barack Obama de president.

Acht jaar lang voerde Obama een verraderlijk anti-Amerikaans, anti-Israël, pro-Iran, pro-moslim beleid. In Egypte, nadat dat land 30 jaar lang vrede met Israël had, hielp Obama mee Hosni Mubarak uit de macht te zetten ten gunste van de Moslim Broederschap, en hij wilde zich niet uitspreken tegen Mohamed Morsi, die zichzelf in wezen tot farao van Egypte en bittere vijand van de Joodse natie verklaarde. Obama stond toe dat een Amerikaanse buitenpost in Benghazi, Libië, onder de voet werd gelopen door jihadisten, en dat een Amerikaanse ambassadeur en drie andere Amerikanen werden gedood, wachtend op hulp die nooit kwam; toch vond Obama dit geen reden tot bezorgdheid. Hij slaagde er niet in zijn eigen eisen aan Syrië af te dwingen, met zijn heksenbrouwsel van massavernietigingswapens, waardoor de kracht van Amerika werd ondermijnd en een moorddadige dictator op zijn plaats bleef.

Het belangrijkste is dat hij de meest extreme elementen binnen 's werelds ergste terroristische natie, Iran, macht gaf. In 2011 keerde hij het volk van Iran, dat in opstand kwam tegen zijn tirannieke leiders, de rug toe. En terwijl dat regime wegkwijnde onder economische sancties, wierp Obama het een reddingsboei toe: Hij gaf zijn mandaat aan de rampzalige nucleaire overeenkomst die de moellahs voorzag in miljoenen in contanten en een duidelijk pad om kernwapens te bouwen.

Slechts enkele dagen voordat die overeenkomst werd ondertekend, marcheerde de Iraanse president met een grote menigte Iraniërs op straat met borden waar “Dood aan Israël” en “Dood aan Amerika” op stond. Alleen dat al had het feit moeten benadrukken dat de westerse wereld – vooral Amerika – door die deal werd vernederd.

De steun van Obama aan het Iraanse regime is niet logisch te verklaren. Zo'n catastrofaal beleid kan alleen worden begrepen in de context van de satanische misleiding die deze hele wereld overspoelt (Openbaring 12:9).

Donald Trump heeft Amerika uit die rampzalige deal gehaald. Vier jaar lang werkte hij om Iran te beteugelen en de verdediging van Israël te steunen. Maar toen Joe Biden aantrad, hervatte hij snel onderhandelingen over een nieuwe overeenkomst met Iran met betrekking tot nucleaire technologie. Hij toonde dezelfde bereidheid om vernederende concessies te doen, om de terroristische staat onbelemmerde toegang te geven tot meer dan 100 miljard dollar aan activa, en om Iran een duidelijk pad te geven om legaal kernwapens na te streven.

Dit is waanzin! Irans opperste leider gelooft dat het veroorzaken van een nucleaire ramp de komst van zijn versie van de Messias zal bespoedigen. Geen enkele andere nucleaire macht denkt zo. Het maakt een nucleaire oorlog onvermijdelijk!

Niets doet de duivel meer plezier! De vingerafdrukken van “de oude slang, die duivel en satan genoemd wordt, die de hele wereld misleidt” zijn overal op deze ontwikkelingen te zien. Hij heeft een hartstochtelijke hekel aan de mensheid en vindt het heerlijk de dood van miljoenen, zelfs miljarden te veroorzaken!

Als u betwijfelt of het om het overleven van de mensheid gaat, praat dan eens met het Joodse volk waarover Iran herhaaldelijk zegt dat ze het van de kaart willen vegen. Israël gelooft dat zijn overleving afhangt van het feit of Iran wel een kernbom krijgt of niet!

Anti-Israël

De Obama-regering heeft op vele manieren laten zien dat zij een hekel heeft aan de Joden. Israëlische leiders erkenden dit. Ze moeten zich hebben afgevraagd waarom die regering zo'n antipathie tegen hen koestert. Ze begrijpen het niet – en zelfs de mensen zelf die dat bittere gevoel jegens hen hebben, begrijpen vaak niet waarom hun hekel zo diep zit.

In januari 2013 nomineerde president Obama Chuck Hagel als minister van defensie. Deze man had zich consequent uitgesproken tegen Israël en voor Palestijnen, terroristen en Iran. Hij stemde tegen het opleggen van sancties aan Iran om te stoppen met het nastreven van kernwapens. Hij weigerde een brief te ondertekenen waarin de Europese Unie werd gevraagd Hezbollah als een terroristische organisatie te betitelen. Hij beschuldigde Israël van “misselijkmakende slachtingen” en “de systematische vernietiging van een Amerikaanse vriend: het land en volk van Libanon.” Hij steunde het “Saoedische vredesinitiatief” waarin Israël wordt opgeroepen afstand te doen van de Golanhoogten, de Westelijke Jordaanoever en delen van Jeruzalem, waaronder de Joodse wijk.

Waarom zou president Obama deze man minister van Defensie willen maken? Hier is het diepgaande antwoord van journalist Melanie Phillips: “Wat is dan de factor die Obama bijdraagt in het sombere buitenlandse beleid van het Westen, zoals geïllustreerd door deze werkelijk verschrikkelijke keuzes? Kwaadaardigheid. Tegen het Westen, en ook tegen de oude beschaving die ten grondslag ligt aan zijn morele codes” (22 december 2012).

Wat is de oude beschaving die ten grondslag ligt aan de morele codes van Amerika? Ze heeft het hier over de Joods-christelijke geschiedenis en de moraal van de Bijbel. Dit begint de kern te raken van waarom deze afschuwelijke beslissingen worden genomen. Phillips had absoluut gelijk toen ze zei dat Obama die beschaving – samen met haar morele wet – met kwaadwilligheid bekijkt.

Caroline Glick schreef: “Obama wil Israël kwaad doen. Hij houdt niet van Israël. Hij benoemt anti-Israël adviseurs en kabinetsleden, niet ondanks hun anti-Israël standpunten, maar vanwege die standpunten. ... Obama wil de Amerikaanse relatie met Israël fundamenteel veranderen. ... De meest dringende opdracht voor de Israëli's is stoppen om onszelf wijs te maken dat de VS onder Obama te vertrouwen is” (FrontPage Magazine, 17 dec. 2012).

Jezus Christus sprak over “de tijden der heidenen” (Lucas 21:24) – het hoogtepunt van de val van de Israëlitische naties en de opkomst van heidense machten in de Grote Verdrukking. In zekere zin bracht Barack Obama de tijden van de heidenen in Amerika en stelde de heidenen in staat om de hele wereld in vreselijke problemen te brengen!

Nooit heeft Amerika zo'n haatdragend buitenlands beleid gevoerd tegenover onze beste bondgenoot in het Midden-Oosten. Hoe valt dat te verklaren? Een diepere historische blik op Antiochus geeft het antwoord.

Antiochus' oorlog tegen Israël

In 168 voor Christus plunderde en ontheiligde Antiochus de tempel van de Joden in Jeruzalem. Josephus schreef dat Antiochus “naar Jeruzalem kwam en, door te doen alsof hij vrede zocht, door verraad bezitnam van de stad; op dat moment spaarde hij niet zoveel als alleen degenen die hem binnenlieten, vanwege de rijkdom die in de tempel lag; maar, geleid door zijn hebzucht, (want hij zag dat er veel goud in lag, en veel ornamenten die aan de tempel waren gewijd van zeer grote waarde,) en om deze rijkdom te plunderen, waagde hij het om het verbond dat hij had gesloten te verbreken. Zo liet hij de tempel kaal en nam de gouden kandelaars mee, het gouden reukofferaltaar en de tafel van het toonbrood, en het brandofferaltaar; en hij onthield zich niet van de voorhangsels, die van fijn linnen en scharlaken waren. Hij maakte ook de geheime schatten leeg en liet helemaal niets over; en bezorgde hierdoor de Joden groot verdriet, want hij verbood hun de dagelijkse offers die zij volgens de wet aan God plachten te brengen.”

Antiochus wilde die religie uitroeien! Stel je voor hoe de Joden hier emotioneel en geestelijk door ontdaan waren! Nadat hij de tempel had leeggeplunderd, wijdde Antiochus hem opnieuw in als heiligdom voor Zeus, bouwde een nieuw altaar over het altaar dat hij had verwoest, en in plaats van het dagelijkse offer liet hij varkens offeren. Dit was een gruwelijke belediging van God en de Joden. Dit maakte Antiochus erger dan elke voorgaande koning of keizer die Jeruzalem had aangevallen. Hij ontheiligde de tempel en beledigde God en Zijn volk, wiens leven verbonden moest zijn met het aanbidden van God volgens Zijn wet. Maar zelfs dat was nog maar het begin!

Antiochus beval zijn soldaten om iedereen te doden die ze tegenkwamen en iedereen die zijn toevlucht zocht in hun huizen. Baby’s, ouderen, vrouwen en kinderen – iedereen die de soldaten konden vinden werden afgeslacht. Het apocriefe boek 2 Makkabeeën vermeldt dat in drie dagen 40.000 mensen werden gedood en nog eens 40.000 als slaven werden afgevoerd!

Nadat hij Jeruzalem verliet, begon Antiochus na te denken over een “eindoplossing” voor de Joden. Die term werd ook gebruikt door de Nazi's om de Holocaust van de Joden in de Tweede Wereldoorlog te beschrijven. Hun eindoplossing was het doden van alle Joden die ze maar konden, en aan het eind van die oorlog waren 6 miljoen Joden vermoord. Er stierven in totaal ongeveer 60 miljoen mensen in die oorlog door toedoen van een door Satan bezeten Antiochus!

De eindoplossing van Antiochus in de oudheid was net zo kwaadaardig, zo niet erger. Hij wist dat hij het Joodse volk niet volledig kon uitroeien, hoewel hij er zeker heel veel doodde. In plaats daarvan was zijn eindoplossing het geloof van Israël uit te roeien. Hij probeerde het uit te wissen van de aarde!

“Gedurende de turbulente veranderingen in zijn geschiedenis,” schreef Werner Keller in De Bijbel als Geschiedenis, “was Israël niets bespaard gebleven van de gruwel en schande die een volk konden overkomen. Maar nooit eerder, noch onder de Assyriërs noch onder de Babyloniërs, had het zo'n klap gekregen als het decreet van Antiochus Epifanes, waarmee hij het geloof van Israël wilde verpletteren en vernietigen.”

Antiochus beval de verplichte heidenisering van alle Joden. De Anchor Bijbel zegt dat hij probeerde zijn Hellenistische politiek op te leggen aan de Joden, zelfs tot het uitroeien van het volk en hun religie. Geen enkele eerdere koning had ooit zoiets geprobeerd.

Antiochus' haat was boven alles wat normaal was. Antiochus was een werktuig in Satans handen, net zoals de moderne Antiochus dat is in deze eindtijd. De duivel haat Joden, omdat God hen tot zijn sceptervolk heeft gemaakt (Genesis 49:10). Satan haat Israël en Gods plan. Antiochus haatte de Joden omdat Satan zo dicht bij hem stond, en hij bij Satan.

Op dit moment is die haat verhevigd. Er bestaat werkelijk een wezen dat deze wereld regeert, en als hij genoeg macht over de mensen kan krijgen, ontwikkelen zij een razende haat tegen alles wat met de ware God te maken heeft!

Daniël 11:22 in de Moffatt-vertaling luidt: “De tegenkrachten zullen voor hem worden weggevaagd en verbrijzeld, en zo ook Gods hogepriester.” Antiochus ging zo ver dat hij de Joodse hogepriester, Onias iii, in 172 voor Christus vermoordde.

De heersers vóór Antiochus hadden de Joden doorgaans goed behandeld. Antiochus was meedogenloos jegens hen op een manier die zijn voorgangers nooit waren geweest (vers 24). En dat is slechts een type van de ellende die in deze eindtijd over drie naties van Israël komt!

Vers 30 zegt dat Antiochus bedrog pleegde met bepaalde mensen in de tempel. We zagen dat gebeuren in Gods Kerk. Deze man vond enkele mensen “in de tempel” die God zouden verraden, en hij verbond zich met hen en werd “vergramd tegen het heilige verbond”.

De “verwoestende gruwel” in vers 31 is een leger dat Jeruzalem verplettert. Het ontheiligt de heilige plaats en neemt het dagelijks offer weg (zie ook Daniël 8:11, 24). Dit gebeurde in 167 voor Christus. Volgens de overlevering bouwde Antiochus een beeld van Jupiter Olympus in het heilige der heiligen – de heiligste plaats in de tempel.

Volgens George Rawlinson werden de Joden “tot wanhoop gedreven door het waanzinnige project van deze eigenzinnige monarch,” sprekend over Antiochus. In zekere zin gebeurt dit vandaag de dag tot op zekere hoogte met de Joodse staat Israël.

Israël uitwissen

Nogmaals, 2 Koningen 14:26-27 onthult het werkelijke doel van wat Barack Obama heeft gedaan en nu nog blijft doen via de Biden-regering: “de naam van Israël uitwissen onder de hemel.” Dit raakt de waarheid op een manier die niemand anders herkent. Alles gebeurt op zo’n manier dat het maximale vernietiging veroorzaakt voor de hedendaagse naties van Israël. En het enige wat dit kan voorkomen is Gods ingrijpen.

Het echte meesterbrein is Satan, de duivel. Hij is degene die “de aarde deed sidderen”! (Jesaja 14:16). Een mens zou niet in staat zijn gebeurtenissen te plannen die een dergelijke schaal van verwoesting veroorzaken. De duivel is echter buitengewoon sluw en bedreven in sabotage en vernietiging.

Efeziërs 2:2 noemt Satan “de aanvoerder van de macht in de lucht, van de geest die nu werkzaam is in de kinderen van de ongehoorzaamheid”. Ja, deze kwade geest werkt in mensen! Hij kan het denken en de emoties van mensen beïnvloeden. Hoe meer de mens zich door hem laat beïnvloeden, hoe meer macht hij heeft om verschrikkelijke dingen te doen!

Kunt u de ramp in Afghanistan herkennen als de wereldschokkende gebeurtenis die het was? Kunt u zien hoe rampzalig veel van de beslissingen van deze regering zijn – hoe ontzaglijk destructief voor Amerika en de wereld?

Dit zou ons allemaal wakker moeten schudden en doen erkennen dat God Amerika vervloekt!

Uiteindelijk wordt dit niet veroorzaakt door een slechte president. Het wordt zelfs niet veroorzaakt door de slechtheid van radicaal-links. Het komt doordat God ons vervloekt voor de zonden van de hele natie. We moeten ons allemaal tot God bekeren! We zijn als volk ongehoorzaam aan God en worden geconfronteerd met de verschrikkelijke gevolgen hiervan. Omdat we weigeren dit te erkennen, zullen deze ellendige gebeurtenissen eerst nog veel erger worden voordat het allemaal voorbij is.

God heeft Amerika onvergelijkbare zegeningen gegeven, en Hij wil ons blijven zegenen. Maar Hij kan dat niet doen zolang wij tegen Hem rebelleren. Hij corrigeert ons – als een vader die zijn kinderen liefheeft (bijv. Hebreeën 12:5-7).

En 2 Koningen 14:27 geeft aan dat, zelfs als wij ons collectief niet bekeren, God in Zijn barmhartigheid ervoor zal zorgen dat de naam van Israël niet wordt uitgewist! Hij gaat Amerika redden, net zoals Hij onze voorouders heeft gered, “door de hand van Jerobeam” – maar slechts tijdelijk.

De Bijbel biedt de sleutels om deze anders onbegrijpelijke gebeurtenissen te begrijpen. Zoals Amos 3:7 zegt: “Voorzeker, de Heere Heere doet niets tenzij Hij Zijn geheimenis heeft geopenbaard aan zijn dienaren, de profeten.” God legt al deze waarheden uit, zodat we kunnen herkennen wat er gebeurt, Zijn waarschuwingen serieus nemen en ons afkeren van onze zonden! Hij geeft ook een overzicht van waar deze gebeurtenissen toe zullen leiden, zodat we Gods hand kunnen zien in wat er gebeurt terwijl de gebeurtenissen zich precies ontvouwen volgens Zijn profetieën.

Iedere Amerikaan moet dit erkennen en ernaar handelen! Ongeacht wat er nationaal gebeurt, God geeft u de macht en de keuze om hier individueel op te reageren.

Vervolgd op: Donald Trump zal zich een weg terugvechten

DE VERENIGDE STATEN EN GROOT-BRITTANNIË IN DE PROFETIEËN

De mensen van de Westerse wereld zouden versteld staan-met stomheid geslagen zijn-als zij het wisten! De regeringen van de Verenigde Staten, van Groot-Brittannië, Canada, Australazië, Zuid-Afrika zouden enorme noodprogramma's in werking stellen-als zij het wisten! Zij zouden het kunnen weten! Maar zij weten het niet! Waarom niet?