Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Deutsche Bank maakt zich zorgen over Amerikaanse inflatie en voorspelt recessie

Deutsche Bank by plassen is marked with CC BY 2.0.

Deutsche Bank maakt zich zorgen over Amerikaanse inflatie en voorspelt recessie

In de afgelopen maanden hebben we in Amerika een recordinflatie gezien, maar niet alleen Amerikaanse burgers maken zich zorgen – ook Duitsland is bezorgd. In een rapport van 26 april waarschuwen economen van de Deutsche Bank haar cliënten voor een "grote recessie". In het rapport met de titel "Waarom de komende recessie erger zal zijn dan verwacht" staat te lezen: "Wij achten het zeer waarschijnlijk dat de Fed nog harder op de rem zal moeten trappen en dat een diepe recessie nodig zal zijn om de inflatie tot bedaren te brengen".

De Deutsche Bank is de eerste grote bank die zo'n recessie voorspelt. "Natuurlijk weet niemand precies hoe dit zal aflopen," aldus The Business Standard. "Hoewel Deutsche Bank pessimistisch is – het is de meest instabiele onder de grote banken op Wall Street – zijn anderen van mening dat dit doemdenken overdreven is.

De Amerikaanse regering lijkt zich veel minder zorgen te maken over de toenemende inflatie dan Deutsche Bank – en dat baart Europa zorgen.

Basiseconomie leert dat zelfs 's werelds reservevaluta gedevalueerd raakt als het geld in omloop de vraag overtreft. De oorlog in Oekraïne, nieuwe lockdowns in China en een verlammend milieubeleid hebben allemaal bijgedragen tot een tekort aan goederen. Toch bleef de Federal Reserve maar geld in het systeem pompen, cheques uitdelen en aankopen aanmoedigen. "De plaag van inflatie is terug en gaat niet meer weg", voorspelde Deutsche Bank.

Op onze website wijzen wij vaak op het volgende citaat uit 1984 van wijlen opleider Herbert W. Armstrong, die waarschuwde dat een enorme bankencrisis in Amerika "plotseling zou kunnen leiden tot de vereniging van Europese naties als een nieuwe wereldmacht, groter dan de Sovjet-Unie of de V.S."

Een recessie is nog geen financiële ineenstorting, maar het huidige beleid en de crises kunnen plotseling escaleren.

In het Trompet-nummer van december 1991, vroeg hoofdredacteur Gerald Flurry: "Als er een echte crisis ontstaat, zullen de Duitsers dan om een nieuwe Führer roepen? Uw Bijbel zegt van wel! Die crisis zal waarschijnlijk uitgelokt worden door een economische ineenstorting in de V.S." In 2015 schreef hij een artikel met de titel: "How the Global Financial Crisis Will Produce Europe's 10 Kings." (alleen beschikbaar in het Engels)

De waarschuwing is gebaseerd op Openbaring 17:12-13. Deze verzen luiden: "En de tien hoorns die u gezien hebt, zijn tien koningen, die het koningschap nog niet hebben ontvangen, maar die samen met het beest één uur koninklijke macht zullen ontvangen. Dezen zijn eensgezind en zij zullen hun kracht en macht aan het beest overdragen."

De context laat zien dat dit hoofdstuk voor onze tijd is en zoals uitgelegd in Wie of wat is het profetische beest? beschrijven de hierboven geciteerde verzen gebeurtenissen die zich in Europa zullen ontwikkelen. Het economische falen van de V.S. zal ervoor zorgen dat de Europese naties zich verenigen en waarschijnlijk hun eigen financiële systeem creëren – met één opperste leider aan het hoofd. Om uit de crisis te komen zullen de Europeanen een meer dictatoriale heerschappij accepteren – en zoals de heer Armstrong uitlegt en Openbaring 13 laat zien, ook een zesdaagse werkweek. Wat begint met de belofte om de economie te redden, zal volgens de profetieën leiden tot 's werelds ergste dictatoriale heerschappij. Maar er wordt geprofeteerd dat het begint met een financiële crisis – waarvan we nu het begin al kunnen zien.

Lees het artikel van de heer Flurry "How the Global Financial Crisis Will Produce Europe's 10 Kings" (momenteel alleen in het Engels verkrijgbaar) voor verdere uitleg, en vraag een gratis exemplaar aan van Wie of wat is het profetische beest? door Herbert W. Armstrong.

Dit korte artikel werd eerst als Trompet Brief gepubliceerd. Wilt u dagelijks nieuws-updates in uw inbox ontvangen? Schrijf u dan hier in.

Nl Wwb