Ontvang elke werkdag een gratis nieuwsbrief in uw inbox - de Trompet Brief.

200205 pelosi gettyimages 1198673597

MANDEL NGAN/AFP VIA GETTY IMAGES

De “State of the Union”

Op dinsdagavond gaf de Amerikaanse president Donald Trump een jaarlijkse State of the Union-toespraak aan het Congres en het Amerikaanse volk. Traditioneel belicht de presidentiele toespraak de belangrijkste prestaties van het afgelopen jaar en definieert initiatieven die de komende maanden zullen worden ondernomen. Dit was de vierde toespraak van president Trump voor een gezamenlijke zitting van het Congres, en deze werd bekeken door bijna 40 miljoen kijkers op 12 tv-stations.

Hoewel de toespraak precies een dag ná de Caucus in Iowa en precies tijdens het afzettingsonderzoek van de president plaatsvond, sprak dhr. Trump zich positief uit over de vooruitgang die geboekt was ondanks de politieke uitdagingen waarmee hij geconfronteerd werd. Het fiasco van de Caucus (verkiezingen van partijkandidaten) in Iowa met betrekking tot de verwarring van de Democratische Partij en vertraging bij het wegen en vrijgeven van de resultaten, bood de president ruim de gelegenheid om politieke winst te behalen. Bovendien verijdelt zijn verwachte vrijspraak in de afzettings-hoax de wanhopige pogingen van zijn tegenstanders om hem koste wat kost te verdrijven, zelfs onder het mom van valse beschuldigingen.

Zoals genoemd in zijn toespraak en zoals uit rapporten blijkt, heeft dhr. Trump economische verbeteringen aangestuurd die ten goed zijn gekomen aan Amerikanen in allerlei demografische categorieën. De economie eindigde in 2019 met een jaarlijks groeipercentage van 2.3%, een werkloosheid van 3.5%, indrukwekkende winst op de beurs, en jaarlijkse loonverhogingen van bijna 4%.

Tijdens zijn ambtstermijn heeft president Trump de federaal rechtelijke macht hervormd door twee rechters bij het Hooggerechtshof en 187 federale rechters aan te stellen. Hij heeft nu bijna 25% van alle Amerikaanse districtsrechters genomineerd. Hij heeft defensie-uitgaven verhoogd en een zesde tak van het Amerikaanse leger opgericht – de Ruimtemacht. Daarnaast heeft hij belastingveranderingen doorgevoerd, het strafrechtsysteem hervormd, en immigratiecontroles ingesteld met een verhoogde screening van immigranten.

Dus het lijkt erop dat er een aantal positieve veranderingen hebben plaatsgevonden in vergelijking met de laatste regering, maar er is geprofeteerd dat deze verbeteringen van korte duur zullen zijn. Dit is wat Gerald Flurry, hoofdredacteur van het tijdschrift de Trumpet, in zijn boek Great Again schreef vlak na de verkiezingen van de huidige president: “De omstandigheden in Amerika zullen een korte periode verbeteren … maar uiteindelijke eindigt het in vernietiging.”

Er is een sterke waarschuwing die verband houdt met het presidentschap van dhr. Donald Trump, specifiek voor het volk van Amerika, Groot-Brittannië en de Joodse natie Israël. Kijk naar dhr. Gerald Flurry’s videoprogramma “Great Again” om meer inzicht te krijgen in deze connectie en waar het in de nabije toekomst toe leidt. Bestel ook uw gratis exemplaar van het boekje Great Again (momenteel alleen in het Engels beschikbaar).

Tb Ad Nl