Ontvang elke werkdag een gratis nieuwsbrief in uw inbox - de Trompet Brief.

Celtic throne banner Celtic throne logo
In deze onrustige wereld, een spektakel vol hoop!
De koninklijke reis van Ierse dans
LIVE ONLINE CONCERT | 5 JULI
Tickets
Tickets
Cdc linionbajm4 unsplash

CDC/Unsplash

De plaag van het grauwe paard

Een nieuw virus is op wereldtournee en richt op zijn pad bij jong en oud schade aan. Het dodental van het Chinese coronavirus is nu opgelopen tot boven de 100, en het aantal bevestigde besmettingen in China bereikt bijna de 5.000. Geschat wordt dat het werkelijke aantal infecties rond de 100.000 kan liggen.

Het virus begon in de stad Wuhan met een bevolking van 11 miljoen en heeft zich verspreid naar verschillende andere Chinese steden. In China zijn extreme maatregelen getroffen om verdere uitbraak te beperken. Er zijn echter al ten minste 47 bevestigde gevallen buiten China, waaronder vijf in de VS, drie in Frankrijk en één in Duitsland.

Dit virus is een “nieuw” coronavirus dat behoort tot een groep virussen die meestal dieren treft. Bij mensen veroorzaken deze virussen meestal een gewone verkoudheid. Maar er zijn in het verleden meer serieuze varianten verschenen zoals SARS en MERS, die beide potentieel dodelijk voor de mens bleken te zijn.

Van deze variant van het coronavirus wordt gedacht dat de besmetting plaatsvond door wilde dieren die illegaal verhandeld werden op een vismarkt in Wuhan. Het virus lijkt te zijn verspreid onder degenen die in nauw contact met deze besmette dieren zijn geweest. Eenmaal in de menselijke populatie muteert de besmetting en verspreidt zich via menselijk contact.

Het virus kan zich, net als een normale griep, tijdens de incubatieperiode verspreiden voordat er symptomen verschijnen. Met een incubatieperiode van 10 dagen betekent dit dat een besmet persoon het virus kan verspreiden zonder dat er symptomen of nadelige gevolgen ervaren worden. In dichtbevolkte gebieden is het potentieel voor besmetting bijzonder groot.

Maar waarom al deze overdraagbare ziekten zoals influenza, SARS, MERS, Ebola, en niet te vergeten de epidemieën van de afgelopen eeuw zoals de builenpest, cholera, tyfus, tuberculose? Verbetering van sanitaire- en gezondheidsomstandigheden hebben absoluut positieve effecten gehad. Toch zorgt het makkelijk en vaak internationaal reizen voor een verergering van het probleem van ziektebesmetting.

Jezus Christus sprak over zulke pestilentiën, tegelijk met andere profetische gebeurtenissen die in de evangeliën van Mattheüs, Marcus, Lucas en het boek Openbaring worden genoemd. Deze gebeurtenissen worden vaak “de vier ruiters van de Apocalyps” genoemd, waarbij het “grauwe paard,” of de vierde ruiter, verwoesting door ziekten en epidemieën vertegenwoordigt.

De Bijbel verwijst naar deze gebeurtenissen als “het begin van de weeën” die nog erger zullen worden. Hoewel er een tijd van toenemende onrust aankomt, wijzen de profetieën op een uiteindelijk zeer positieve uitkomst. Voor meer informatie over deze profetieën en hoe zij betrekking op ons hebben; bestel het gratis boekje De vier ruiters van de apocalyps van Gerald Flurry.

Four Ad