Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

De Oekraïne-crisis vraagt om een sterke Europese leider

SERGEY BOBOK/AFP VIA GETTY IMAGES

De Oekraïne-crisis vraagt om een sterke Europese leider

Diverse Duitstalige media zijn het erover eens dat de Russische president Vladimir Poetin bewijst dat Europa een overkoepelende leider nodig heeft. Het dilemma begon op het moment dat Europa met Rusland onderhandelde. De Oostenrijkse krant Der Standard schreef op 10 februari: "De EU heeft eindelijk een leider nodig die op gelijke voet kan omgaan met Poetin en [de Amerikaanse president Joe] Biden." Maar nu de onderhandelingen mislukt zijn en Poetin zijn troepen naar Oekraïne heeft verplaatst, staat Europa voor een nog groter dilemma.

In de onderhandelingen met Rusland heeft Frankrijk het voortouw genomen. "Hoe lovenswaardig het ook is dat de Franse president Emmanuel Macron het voor de EU opneemt – er moet verandering komen. De EU heeft eindelijk een gezicht nodig, een stem, een 'hoofd van de Unie' die op gelijk niveau met Poetin en de Amerikaanse president Joe Biden functioneert. Dat kan alleen als de EU diepgaand wordt hervormd en verder wordt gedemocratiseerd – en met rechtstreekse verkiezing van een EU-voorzitter. Plannen daarvoor bestaan al lang. Het is tijd om ze uit te voeren," merkte Thomas Mayer op voor Der Standard.

Na de invasie heeft een van Duitslands meest vooraanstaande publicisten en commentatoren, Wolfram Weimer, in zijn artikel voor n-tv.de een zeer vergelijkbare boodschap verkondigd. "De agressiepolitiek van Poetin legt de zwakte van de Europese Unie bloot", stelde hij op 22 februari vast. "Militair is ze volledig afhankelijk van de Verenigde Staten en politiek is ze zonder leiderschap. Londen volgt zijn eigen weg met Brexit, de knipperlichtregering van Berlijn lijkt onberekenbaar. Macron neemt demonstratief de leiderschapsrol van Europa over, die 16 jaar lang in handen van Angela Merkel was. Maar hij heeft zo zijn eigen ideeën in zijn hoofd."

Weimer merkte op dat Poetin de huidige kwetsbaarheid van Europa ziet en tracht uit te buiten.

Er is geen enkele leider die bereid lijkt te vechten voor de belangen van heel Europa. De Duitse krant Spiegel schreef op 23 februari: "Europese eenheid op de proef gesteld door Russische agressie."

Al in 2014 schreef de voormalige Duitse minister van Defensie Karl-Theodor zu Guttenberg "Poetin koestert het verbijsterende leiderschapsvacuüm'."

Dit leiderschapsvacuüm in Europa bestaat al veel langer, maar het wordt steeds groter en vraagt om een dringende oplossing. Wat is er nodig voordat Europa hierop inspringt? Zal Poetin heel Oekraïne moeten innemen, voordat het EU-leiderschap wakker wordt?

De timing van deze publieke roep om leiderschap is profetisch gezien zeer interessant. De Trompet voorspelt al lang dat de opkomst van een Europese sterke man aanstaande is. Uit verschillende eindtijdprofetieën blijkt dat zo’n leider zal opstaan in tijden van crisis. Daniël 11:21 bijvoorbeeld luidt: "In zijn plaats zal er een verachtelijk man opstaan. Men zal hem de koninklijke waardigheid niet geven. Maar hij zal komen in zorgeloze rust en het koningschap zal hij grijpen door vleierijen."

Deze profetie wordt uitgelegd in ons gratis boekje Er zal spoedig een sterke Duitse leider komen. Ik moedig u aan een gratis exemplaar aan te vragen als u dat nog niet gedaan heeft. Bekijk ook de recente Sleutel van David "A Strong German Leader Is Imminent (2022)" van Trompet hoofdredacteur Gerald Flurry. Al onze literatuur is gratis en helpt u om uw Bijbel en de wereldgebeurtenissen te begrijpen zoals u dat niet eerder gedaan heeft. 

Nl Lead