Ontvang elke werkdag een gratis nieuwsbrief in uw inbox - de Trompet Brief.

Merkel

De meeste Duitsers willen de VS niet steunen in een conflict met China

Bijna 80 procent van de Duitsers pleit ervoor neutraal te blijven in een geschil tussen de VS en China, zo blijkt uit een onderzoek dat Infratest Dimap in opdracht van WELT AM SONNTAG heeft uitgevoerd.

Op de vraag hoe de federale regering zou moeten handelen in een conflict tussen de twee staten, zei slechts 17 procent dat Duitsland aan de kant van zijn oude Westerse bondgenoot moest staan. Eén procent zou de kant van China kiezen, en 77 procent gaf er de voorkeur aan niet bij het conflict betrokken te raken.

Het verlangen naar strikte neutraliteit laat zien dat veel Duitsers “de ogen willen toeknijpen voor de geopolitieke realiteit,” zei Norbert Röttgen, de voorzitter van de Commissie van Buitenlandse Zaken in de Bondsdag, tegen WELT AM SONNTAG “maar als je de realiteit negeert, zal deze des te harder toeslaan.”

Vanaf het einde van de Tweede Wereldoorlog heeft Duitsland nauw samengewerkt met het Westen, vooral met de Verenigde Staten. Maar de afgelopen jaren heeft Duitsland zich steeds meer tegen het enige land gekeerd dat relatieve stabiliteit en vrede in de wereld heeft gebracht.

Een enquête uitgevoerd door het opiniebureau Kantar Public namens de Körber Foundation onthulde in mei dat 36 procent van de Duitsers gelooft dat de relaties met China belangrijker zijn dan die met de VS.

Het is schokkend te zien hoeveel Duitsers liever de kant kiezen van een totalitair obsessief regime dan van zijn oude bondgenoot en bevrijder.

Duitsland beweert vrijheden zoals democratie, vrijheid van meningsuiting en mensenrechten hoog te houden. Met betrekking tot zijn verleden beweert Duitsland dat het zijn les geleerd heeft en de opkomst van dictators nooit meer zal ondersteunen. Maar in de meest praktisch zin zien we de opkomst van dictators in China en andere landen in de wereld terwijl Duitsland er niets aan doet om dit tegen te gaan.

Neutraal blijven ten opzichte van de opkomst van China is tegengesteld aan waar Duitsland voor beweert te staan. De neutraliteit van miljoenen Duitsers maakte de opkomst van Adolf Hitler mogelijk. Na zijn opgang naar de macht sloeg deze neutraliteit om tot actieve steun.

Vandaag werkt China er ijverig aan om de macht over de VS te verkrijgen; tegelijkertijd onderdrukt het zijn eigen bevolking. De “heropvoedingscentra” is slechts een van de vele voorbeelden van China’s totalitaire neigingen. Maar Duitsland is bereid de andere kant op te kijken. Het is niet zo dat Duitsland ondersteunt wat China doet, maar de Duitse haat voor de VS is zo sterk gegroeid dat het liever zijn ondergang ziet dan in te grijpen.

Deze neutraliteit is gevaarlijk. De Bijbel openbaart dat dit opnieuw de weg baant voor een groot kwaad. De situatie is veel ernstiger dan zelfs de onderzoeken aangeven. Verschillende profetieën geven aan dat Europa een verbond zal sluiten met China tegen de VS.

Jesaja 23 laat zien dat deze oorlog begint door een handelsoorlog of een economische belegering. Deze profetie laat zien dat China en Duitsland een tijdelijke alliantie smeden om de VS ten val te brengen. Deuteronomium 28:52 profeteert ook over deze komende belegering: “Het zal u benauwen in al uw poorten, totdat uw hoge en versterkte muren, waarop u in heel uw land vertrouwde, neervallen. Het zal u benauwen in al uw poorten, in heel uw land, dat de HEERE, uw God, u gegeven heeft.”

De komende belegering wordt uitvoerig uitgelegd in “America Is Being Besieged Economically” door hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry.

Gezien de decennialange banden van Duitsland met de VS lijkt deze profetie bijna onbegrijpelijk. Maar het simpele feit dat vijandigheden tegen de VS in Duitsland toenemen, terwijl China in de Duitse voorkeur stijgt, zorgt ervoor dat we de waarschuwing in deze profetieën serieus moeten nemen. Vraag het gratis boek De Bijbel bewezen van dhr. Armstrong om meer te leren over vervulde Bijbelse profetie.

Nl Pob