Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

De lockdown-denkfout

Photo by Gabriella Clare Marino on Unsplash

De lockdown-denkfout

Steeds meer mensen vragen zich af: was het de moeite waard de economie stil te leggen, scholen te sluiten en de depressiecijfers te zien stijgen in een poging de zogenaamde pandemie af te remmen? Zou het kunnen zijn dat de remedie erger is dan het oorspronkelijke probleem? De effectiviteit van de lockdown zelf wordt nu in twijfel getrokken. De reguliere media zwijgen over het algemeen over deze mogelijkheid, maar op 8 maart 2021 vroeg Die Welt zich af: “Is er echt geen alternatief voor een lockdown?” Zoals we zullen zien, was de voorspelling van de Trompet zijn tijd vooruit.

“Het is één van de puzzels van de pandemie: De Duitse regering heeft dalende infectiecijfers verkocht als het succes van de lockdown, terwijl de cijfers zich op een vergelijkbare manier ontwikkelen in het minder strikte Zweden,” merkte Die Welt op. John Loannidis, een geneeskundeprofessor van Stanford, concludeerde in een studie aan het eind van 2020 dat een lockdown met beweegbeperkingen en bedrijfssluitingen niet per se effectief was, en beweerde dat er “geen bewijs” was van een significante bijdrage aan de afname in het aantal infectiegevallen.

Het aantal doden en infecties in het vrije Florida vergeleken met het restrictieve Californië kan dit punt onderbouwen. Californië telt 135 Covid-19 doden per 100.000 inwoners, Florida 146. Californië registreert 9079 besmettingen per 100.000, Florida 8987, aldus Die Welt.

Maar het is nog erger. De lockdowns brengen hun eigen verwoesting mee. In “Een op de vijf kinderen komt naar voren met suïcidale gedachten” zegt Bild.de op 10 maart 2021 “De kanselier ontmoet de realiteit!” wanneer Angela Merkel geconfronteerd wordt met de dagelijkse strijd van de bevolking. De problemen variëren van eenzaamheid tot depressie tot zelfmoordgedachten en werkelijke zelfmoord. De lockdowns zijn rampzalig voor de jeugd.

Masterstudent psychologie Bernd Janning merkte op: “Kinderen die in elkaar geslagen of opgesloten worden schrijven ons meerdere keren per dag. We zien dat met alle belasting die toeneemt vanwege de lockdown, de zenuwen blootliggen. Elke vijfde kind dat schrijft heeft zelfmoordgedachten en doet zichzelf zeer. Veel mensen voelen zich alleen maar nutteloos tijdens dit coronavirus.”

“De aantal gevallen van angst, depressie en uitputting is toegenomen in Duitsland, maar ook in andere landen,” zegt psychiater Mazda Adli, hoofdarts bij de Fliedner Kliniek Berlijn en hoofd van de onderzoeksafdeling naar affectieve stoornissen in het Berlijns Charité. “We zien dat mensen met eerdere psychische aandoeningen lijden aan een terugval na soms jaren van stabiliteit.”

Onze wereld wordt steeds depressiever en hopelozer. Mislukte regeringsmaatregelen, het verlies van dierbaren en economische wanhoop verscheurt ons land. Al vroeg in de pandemie merkte Stephen Flurry, redacteur van de Trompet, op: “covid-19 zal uiteindelijk weer verdwijnen, maar wat is het langetermijneffect van de drastische maatregelen die worden genomen om de ziekte te bestrijden?”

Ik moedig u aan om zijn artikel “Het geneesmiddel is dodelijk” (momenteel alleen in het Engels beschikbaar) te lezen voor Gods perspectief op de recente pandemie en het lijden dat het heeft gebracht. In zijn artikel bespreekt dhr. Flurry ook Gods oplossingen voor zowel ziekte als een gebrek aan de juiste manier van bestuur. Vraag een gratis exemplaar aan van het boekje De echte waarheid over genezing door Herbert W. Armstrong. Hoewel weinigen dit beseffen, leert de Bijbel ons hoe we om horen te gaan met ziekten en veroordeelt het onze moderne wetenschappelijke wereld met sterke bewoordingen.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.