Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

De druk op de ongevaccineerden neemt toe

Syringe and Vaccine by NIAID is licensed under CC BY 2.0

De druk op de ongevaccineerden neemt toe

Geleid door Jens Spahn heeft het Duitse ministerie van Volksgezondheid een voorstel ontwikkeld om meer mensen te dwingen een coronavirusvaccin te nemen, zoals werd gepubliceerd op 2 augustus. Het ministerie van Volksgezondheid overweegt een nieuwe lockdown, verlenging van de mondkapjesverplichting en zelfs het uitsluiten van ongevaccineerden van grote evenementen. Karl Lauterbach, expert op het gebied van gezondheidsbeleid, ondersteunt de geplande maatregelen en zegt: “Degenen die ongevaccineerd zijn brengen niet alleen zichzelf, maar ook anderen in gevaar.”

Aan de Duitse grens word je al als een misdadiger behandelt als je ongevaccineerd bent en reist zonder covid-19-test. Maar de omslachtige testvereiste is misschien nog maar het begin. Binnenkort zou Duitsland het leven van miljoenen mensen kunnen dicteren, als ze zich niet aan de regels houden.

“Om de vierde golf van de coronapandemie in Duitsland zo klein mogelijk te houden, roept het ministerie van Volksgezondheid op tot een reeks maatregelen voor de herfst en winter, waaronder het uitsluiten van ongevaccineerde mensen van evenementen en van de horeca,” zo meldde n-tv.de. N-tv.de en verschillende andere nieuwszenders hebben het voorstel van het ministerie van Volksgezondheid gezien.

Zelfs het voorstel zelf heeft gevaarlijke gevolgen, aangezien het ongehoorde druk legt op ongevaccineerde mensen. De maatschappij is verdeeld tussen degenen die de maatregelen van de regering ondersteunen en degenen die dat niet doen. Het ministerie van Volksgezondheid zegt nu in wezen dat we als gevolg van miljoenen mensen die zich weigeren te laten vaccineren, we de komende herfst en winter opnieuw een desastreuse lockdown ingaan. Voorstanders van het vaccin krijgen zo dus te horen dat ze de ongevaccineerden de schuld moeten geven van de reacties van de regering. Gewone burgers voelen zich steeds meer verschoppelingen in een regime waar ze niet aan kunnen ontsnappen. De duidelijke boodschap is: leg je erbij neer of draag de gevolgen.

FDP vice-voorzitter Wolfgang Kubicki waarschuwde voor de “meest schaamteloze en verwoestende schending van belofte door de federale regering.”

De hoop van degene die dachten dat het leven weer normaal zou worden, wordt verpletterd. Spiegel Online schreef: “Volgens de plannen van de regering moeten de afstandsregel en mondkapjesvereiste tot volgend jaar van kracht blijven. Anders loopt men een risico om het zorgsysteem te overbelasten. Ongevaccineerden krijgen te maken met uitsluiting van evenementen.” Als u het vaccin niet neemt kunt u uitgesloten worden van de maatschappij, zelfs al heeft u een negatieve test.

Het zorgsysteem in Duitsland is nooit overbelast geweest tijdens de crisis, maar dezelfde angstzaaierij die aan het begin van de crisis werd gebruikt, wordt opnieuw uit de kast getrokken. Het nemen van het vaccin brengt zijn eigen risico’s met zich mee. Het covid-19 vaccin is alleen goedgekeurd voor gebruik in noodgevallen, terwijl het wereldwijd bij miljoenen mensen is geïnjecteerd. De bijwerkingen zijn dus ook onbekend, en er zijn mensen overleden als gevolg van het vaccin. Als u deze zorgen publiekelijk aan de kaak stelt, wordt u gemeden. Ondanks zorgen bieden federale- en deelstaatregeringen nu ook vaccins aan voor kinderen van 12 jaar en ouder.

De plaatsvervangend regeringsleider van Beieren, Hubert Aiwanger, is een van de weinigen in de politiek die weigert zich te vaccineren. Hij rechtvaardigt zijn standpunt door zich uit te spreken over de bijwerkingen van de vaccins die hij uit zijn eigen omgeving kent. De druk neemt nu toe en de regering dreigt hierdoor uit elkaar te vallen. Deze ongekende druk en de onderdrukking van de waarheid is een gevaarlijk teken van de wereld waarin we leven.

“Vaccins werden geprezen als wondermiddel dat de covid-moede maatschappij zal helpen terugkeren naar normaal. Maar er is één ingrediënt dat ontbrak bij het uitrollen van het vaccin: eerlijkheid,” schreef Stephen Flurry, redacteur bij de Trompet, in “Gotten Your Jab Yet?” (‘Uw prik al gehad?’). Dit artikel beschrijft de verwoestende aanval op gezondheid en waarheid en wat u hier persoonlijk aan kan doen.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.