Ontvang elke werkdag een gratis nieuwsbrief in uw inbox - de Trompet Brief.

Peace

De dageraad van een nieuw Midden-Oosten?

Op dinsdag 15 september werd in Washington DC een historische overeenkomst ondertekend door Israël, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu verklaarde dat het akkoord “voor eens en voor altijd een einde kan maken aan het Arabisch-Israëlisch conflict.”

Dhr. Netanyahu, de minister van Buitenlandse Zaken van de Emiraten, Sheik Abdallah ben Zayed Al-Nahyan, en zijn equivalent uit Bahrein, Abdel Latif al-Zayani, tekenden samen het akkoord dat de Joodse staat erkent en diplomatieke, culturele en commerciële interactie mogelijk maakt. Het ondertekenen vond plaats in het Witte Huis onder auspiciën van de Amerikaanse president Donald Trump, die verklaarde dat “we na decennia van verdeeldheid en conflicten nu getuige zijn van de dageraad van een nieuw Midden-Oosten.”

Dhr. Trump prees de moed van de drie ondertekenaars en verklaarde vervolgens dat nog vijf of zes andere Arabische landen spoedig het voorbeeld van de Golfstaten zullen volgen. De minister van Buitenlandse Zaken van de Emiraten, Sheik Adallah ben Zayed Al-Nahyan, dankte Benjamin Netanyahu voor “het stoppen met de annexatie van Palestijns grondgebied”, terwijl de minister van Buitenlandse Zaken van Bahrein, Abdel Latif al-Zayani, het beleid van een “twee-statenoplossing” naar voren bracht als middel om het Arabisch Israëlisch conflict te beëindigen. Hun opmerkingen waren bedoeld om enige steun te geven aan de Palestijnse zaak in het licht van de verontwaardiging die over het akkoord geuit werd door de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas.

Terwijl de ondertekeningsceremonie plaatsvond in het Witte Huis, vuurden Palestijnse militanten twee raketten af op Israël, waarna ze woensdag een spervuur van 13 extra raketten lanceerden. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei: “Zij (de Palestijnse terroristen) willen de vrede teniet doen. Daar zullen ze niet in slagen.”

Zal het zojuist driezijdig ondertekende akkoord vrede brengen in het Midden-Oosten? Betekent dit “de dageraad van een nieuw Midden-Oosten” zoals president Trump verklaarde?

In zijn boekje Jeruzalem in profetie zegt de hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, het volgende: “Alle vredesbesprekingen over Jeruzalem zorgen voor krantenkoppen over de hele wereld. Maar hier komt de grootste “primeur” van alles, en de nieuwsmedia negeren het volkomen! De vredesbesprekingen zullen rechtstreeks leiden tot de val van Oost-Jeruzalem. Deze strijd zal gebeurtenissen in gang zetten die tot een nucleaire Derde Wereldoorlog leiden!”

Vraag ons gratis boekje Jeruzalem in profetie van Gerald Flurry aan, voor meer informatie over de uitkomst van het huidige vredesinitiatief in het Midden-Oosten en waar dit toe zal leiden.

JIP_NL