Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

De Bijbel Bewezen (zesde deel)

FAICAL Zaramod/Pexels

De Bijbel Bewezen (zesde deel)

Vervolg van  De Bijbel Bewezen (vijfde Deel)

S

ceptici kunnen de vervulling van de profetieën niet weerleggen

Iedere bijzonderheid van de profetieën betreffende Egypte is uitgekomen. Deze profetie werd niet ná de vervulling ervan geschreven, want de verwerkelijking ervan heeft zich in de loop der geschiedenis voltrokken en tot zelfs deze laatste jaren toe! Het is, zoals in de profetie staat, een langzame, geleidelijke vervulling ge­weest.

Zelfs in de tijd van Christus was er niets , absoluut niets, wat er op wees dat de glorie van Egypte voor altijd zou vergaan. Egypte was toen nog zeer machtig. Het telde meer dan 7 miljoen inwoners en was in die tijd de graanschuur van het Romeinse rijk. In de 3de eeuw na Christus, zo zegt de Encyclopaedia Britannica, gold Alexandrië in Egypte als de eerste stad van de wereld na Rome.

Laten we eens aannemen dat God gezegd zou hebben dat Egypte totaal vernietigd zou worden, maar dat Babel, hoewel in verval geraakt, zou blijven voortbestaan. Dat deed Hij echter niet. Hij heeft dat niet gezegd en daarom is het ook niet gebeurd. Hij zei dat Babel ver­woest zou worden en het wérd verwoest! Hij zei dat Egypte als een tweederangs, klein land zou blijven voortbestaan, en zo is het gebeurd. Egypte werd in de 2500 jaar sindsdien niet éénmaal door een inheems Egyptisch vorst geregeerd.

Nog nooit in de hele wereldgeschiedenis heeft een land zolang onder vreemde overheersing en onder bui­tenlandse regeringen gezucht als Egypte.

Vergelijkt u nú eens datgene, wat Egypte over­kwam, met wat geprofeteerd was voor Babel en Rome.

Rome werd al in de profetieën genoemd nog vóór het op het wereldtoneel verscheen. Alle profetieën over Rome werden geschreven, vóórdat er zelfs een Romeins Rijk bestond. Rome werd vergeleken met ijzer (Dan. 2:40)—het machtigste en tevens het sterkste van alle rijken uit de oudheid—sterker dan Egypte, Griekenland, het Chaldeeuwse of het Perzische Rijk. Die profetie werd vervuld! Maar haar val was eveneens voorspeld.

In bijbelse termen heette het dat Rome een “dode­lijke wond” zou krijgen, maar dat die wond genezen zou (Op. 13:3). Rome zou na zijn val zeven achter­eenvolgende malen herrijzen. Het is zes keer herrezen: onder Justinianus, Karel de Grote, Otto de Grote, Karel de Vijfde, Napoleon, Mussolini, en de 7de herrijzenis vindt momenteel plaats. U zult het waarschijnlijk in de komende paar jaren beleven.

Steeds is alles, wat uw Bijbel over de afgelopen eeuwen voorzegd had, in vervulling gegaan. Maar er zijn nog vele, vele profetieën, die van dit moment af nog in vervulling moeten gaan! We naderen nu de grote verpletterende finale van deze hele eeuw. Er zullen veel meer profetieën, veel meer wereldschokkende gebeur­tenissen in de nu volgende 5-10 jaar plaatsgrijpen, dan ooit tevoren in de geschiedenis het geval is geweest!

Waarom worden al deze profetieën vervuld?—omdat God bestaat en Hij duizenden jaren geleden in de Bijbel bekend heeft gemaakt, wat Hij vandaag op het punt staat uit te voeren!

Ook Babel en Rome!

Denk eens aan! De in uw Bijbel geciteerde God beperkte zich niet tot het voorspellen van het lot van slechts één of twee grote steden of staten in de wereld. Indien deze geschriften louter menselijke veronderstel­lingen waren geweest, dan had dat het geval kunnen zijn geweest, en zouden, door een bijzondere samenloop van omstandigheden, die voorspellingen mogelijkerwijze werkelijkheid zijn geworden.

Maar God nam iedere belangrijke stad en elk land in de toen bekende wereld, waarmee zijn volk Israël contact had en liet het lot van elk van deze steden en staten door geïnspireerde mensen opschrijven!

In de meeste gevallen was de voorspelde toekomst in lijnrechte tegenstelling met wat men op dat tijdstip logischerwijze verwacht zou hebben! En toch, deze schijnbaar tegenstrijdige gebeurtenissen werden een feit!

Kijk maar eens naar de profetie betreffende Babel, de politieke en religieuze hoofdstad van de wereld! In de tijd dat liet geschreven werd zou men ieder mens, die zo’n schijnbaar onzinnige voorspelling voor zijn toe­komst gemaakt zou hebben, voor stapelgek verklaard hebben.

“En Babel, het sieraad der koninkrijken, de trotse luister der Chaldeeën, zal worden als Sodom en Gomor­ra, toen God ze ondersteboven keerde; het zal in eeuwigheid niet meer bewoond worden, noch bevolkt zijn van geslacht tot geslacht; geen Arabier zal daar zijn tent opslaan, geen herders zullen daar legeren; maar hyena’s zullen er legeren en hun huizen zullen vol uilen zijn; struisvogels zullen daar wonen en veldgeesten daar rond­huppelen, wilde honden zullen huilen in de burchten en ­jakhalzen in de paleizen van wellust. Weldra zal zijn tijd komen [toen Jesaja schreef] en zijn dagen zullen niet verlengd worden” (Jes. 13:19-22).

Dit besluit van de Almachtige werd niet uitgesteld. Het werd uitgevoerd! Dit oordeel is 2500 jaar blijven doorgaan! De in uw Bijbel beschreven toestanden, die opgetekend werden in de tijd dat Babel nog de hoofdstad van de wereld was en op het toppunt van haar macht, kracht en roem stond, duren nog steeds tot op de dag van vandaag voort!

Ik ben er geweest. Ik zag en fotografeerde de ver­laten woestenij en een ooievaarsnest. Maar er woont geen mens.

Ik vroeg aan de conciërge van het museum, dat daar nu door de Iraakse regering onderhouden wordt, of hij daar woonde.

“O nee!” riep hij uit, “Niemand woont hier. Ik rij hier iedere morgen heen op mijn ezel.”

“Slaan Arabieren hier wel eens hun tenten op?” vroeg ik.

“Nooit!” was het nadrukkelijke antwoord. “Ze zijn bijgelovig, wat dat betreft.”

Hoe wist Jesaja, 600 jaar voor Christus, dat de toenmalige wereld-hoofdstad volledig verwoest zou worden en dat ook in deze tot nu toe 2500 jaar-lange toekomst zou blijven?

Hoe kon enig sterfelijk mens zoiets weten? Hij kon het niet weten—tenzij door god­delijke inspiratie, waarvan deze ver­vulde profetieën het bewijs zijn!

Ja, de God van uw Bijbel heeft de toekomst van iedere belangrijke stad en elke natie stuk voor stuk voorzegd. Sommige steden zouden verwoest en nooit weer opgebouwd worden—permanente verlaten­heid. Andere zouden verwoest worden, maar weer her­bouwd. Weer andere zouden onverwoest voortbestaan. De grootste natie ter wereld zou tot een onaanzienlijke staat vernederd worden, en nooit meer door een in­heemse vorst geregeerd worden. Het eerste wereldrijk zou door een ander gevolgd worden, tot aan het vierde wereldrijk toe, en dit zou vallen en zeven opéén­volgende keren herrijzen!

Niet één keer hebben de profetieën gefaald!

Er is geen ander boek zoals dit! Geen mens kan zo schrijven. Niet één profetie is ooit onvervuld ge­bleven! Geen profetie zal ooit onvervuld blijven!

Deze profetieën bewijzen de goddelijke oorsprong van de Bijbel!

Ze bewijzen het bestaan van God!

Maar wat is nu eigenlijk de ware betekenis van dit alles? Heel eenvoudig dit: Ongeveer één derde van de Bijbel bestaat uit ­profetie. Slechts één tiende gedeelte van die profetieën heeft betrekking op steden en volken uit de oudheid—profetieën die reeds in vervulling gegaan zijn! Negen-tiende van de profetieën slaat op de wereldgebeurtenissen, die nu, in onze tijd, zullen plaatsvinden!

Denk eens aan! Bijna één derde van uw Bijbel is, gebruikt om ons, in deze tijd, van tevoren, te openbaren, wat wij in de komende vijf tot tien jaar zullen beleven!

Wij leven in de spannende tijd van het einde! Het “einde van de wereld —van dit tijdperk—is nabij en staat voor de deur. Men kan deze profetieën nu begrijpen! De kennis van deze dingen groeit en neemt steeds toe! Schrijf ons om ons gratis, rijk-geïllustreerde boekje De ideale wereld van morgen—een blik in de toekomst, en blijf gere­geld The Philadelphia Trumpet lezen voor een beter begrip van de hedendaagse gebeurtenissen, die eeuwen geleden al in uw Bijbel werden voorspeld! 

Wordt vervolgd …

Pob Ad Nl Copy