Ontvang elke werkdag een gratis nieuwsbrief in uw inbox - de Trompet Brief.

Ansgar scheffold mtftz0fnwbw unsplash

ANSGAR SCHEFFOLD/UNSPLASH

De AfD verhit de gemoederen in Duitsland

De stemming in Duitsland werd vorige week weer wat radicaler. Voor het eerst sinds 1945 kon een extreemrechtse partij zich weer in de politiek mengen. Voor korte tijd werd de AfD de zgn. “koningsmaker” in Thüringen. De CDU en de FDP lieten dit toe en ontvingen daar veel kritiek over. Dit zorgde er ook voor dat Annegret Kramp-Karrenbauer (CDU) aankondigde dat ze zich niet kandidaat zal stellen tot Kanselier en haar ontslag zal nemen als voorzitter van de partij.

Veel mensen denken dat het grootste gevaar in Duitsland de AfD is; maar nog gevaarlijker dan de AfD is de toenemende polarisatie van Duitsland en het gebrek aan leiderschap.

De samenwerking met de extreemrechtse AfD en daarmee het einde van een taboe, bracht in heel Duitsland en ook internationaal schokgolven teweeg. De druk op de FDP zorgde er ook voor dat Thomas L. Kemmerich zijn ontslag nam als premier, een ambt dat hij slechts enkele dagen bekleedde.

De AfD en zijn aanhangers vierden het succes. Voor extreemrechts was dit een stap richting het politieke midden in Duitsland. Ze kunnen nu hopen dat de politiek zonder hun hulp steeds vaker tot stilstand komt.

Anderen zagen hoop voor de democratie in Duitslands reactie op de gebeurtenissen. Veel Duitsers hebben de samenwerking met de AfD veroordeeld en er zelfs tegen gedemonstreerd. Tegelijkertijd zijn er echter veel mensen die het vertrouwen in de politiek in het algemeen hebben verloren. Dit is terug te zien in de kritiek op de CDU en FDP.

Duitsland polariseert meer en meer. De opkomst van de AfD laat zien dat miljoenen mensen in Duitsland diep ontevreden zijn. De oppositie tegen die partij laat ook zien hoe diep verdeeld het land momenteel is. Alleen de Bijbel kan ons helpen te begrijpen waar deze gebeurtenissen toe leiden.

Alle Duitsers kunnen alleen maar hopen dat de politieke stilstand in Duitsland spoedig eindigt. Dat is waarom, zoals Eckart Lohse en Markus Wehner opmerkten in een artikel voor faz.net in 2018, veel Duitsers verlangen naar een verlosser.

Velen hopen dat de juiste leider alles zal oplossen en de status quo zal herstellen. De Bijbel onthult dat Duitsland zo’n leider zal krijgen. Hij zou de huidige politieke blokkade in Duitsland als opstapje kunnen gebruiken om die macht te grijpen. Bijbelprofetie laat ook zien dat hij zich niet zo extreem rechts zal voordoen als de AfD. In plaats daarvan zal hij zich voordoen als een man van vrede. Maar de Bijbel waarschuwt dat, hoewel hij gematigd lijkt, hij grote verwoesting zal aanrichten (Daniël 8:23-25).

De waarschuwing van de Bijbel is duidelijk: in het spoor van de AfD zal het van kwaad naar erger gaan. Veel mensen die de AfD nu fel afwijzen, zullen deze man blindelings de oorlog in volgen.

In ons gratis boekje Er zal spoedig een sterke Duitse leider komen van hoofdredacteur Gerald Flurry, kunt u in detail lezen hoe deze profetie in vervulling zal gaan.

Nl Lead