Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Corona “ontkenners” onder surveillance

Civil disturbance exercise in Germany by The U.S. Army is licensed under CC BY 2.0

Corona “ontkenners” onder surveillance

H et Berlijns bureau voor bescherming van de grondwet heeft delen van de protestbeweging tegen het coronavirus onder toezicht geplaatst. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer gelooft dat het binnenkort tot een landelijke naleving zou kunnen komen. De autoriteiten beweren dat dit in ieders belang is. Maar is het eisen van volledig vertrouwen in de regering wel echt een uitvloeisel van een democratie?

“De coronavirusprotesten zijn merkbaar veranderd,” vertelde Andreas Geisel, de Berlijnse senator van Binnenlandse Zaken, tegen de Commissie voor de bescherming van de grondwet van het Berlijnse Huis van Afgevaardigden. De protesten zijn “gedeeltelijk geradicaliseerd” en zijn “een katalysator en uitlaatklep geworden voor sceptici van de democratie en in sommige gevallen zelfs van minachting voor de democratie.”

Nieuwsartikelen wijzen vaak op de extremisten te midden van de protesten. “In Stuttgart escaleerde onlangs een demonstratie van de actiegroep “Querdenken” [dwarsdenken]; vorig jaar liep een massaprotest in Leipzig volledig uit de hand,” zo rapporteerde Spiegel Online op 25 maart. “Naast de coronavirusontkenners gingen ook gewelddadige rechtsextremisten en leden van de Reichsbürger-beweging de straten op. Nu zou “dwarsdenken” in het vizier kunnen komen van de constitutionele beschermingsautoriteiten.”

Hoewel het bekritiseren van de regeringsmaatregelen op het coronavirus populair is onder rechtse mensen, is het ook een zorg voor miljoenen burgers die hun banen zijn kwijtgeraakt, hun dierbaren moeten missen of die vrezen voor een permanent verlies van vrijheden. Om al die mensen onder algemene verdenking te stellen is ondemocratisch en in strijd met de vrijheid van meningsuiting. Bovendien is het schandalig om te wijzen naar enkele door de overheid betaalde wetenschappers of een door de regering gefinancierde Wereldgezondheidsorganisatie om alle afwijkende stemmen te kunnen negeren.

Met betrekking tot Stalinisme waarschuwde de historicus Leonard Schapiro dat “het werkelijke doel van propaganda noch overtuigen noch overhalen is. Maar om een uniform patroon van publieke uitingen te creëren waarin het eerste spoor van onorthodoxe gedachten zichzelf openbaart als een gemeen klinkende dissonant.”

Dat is wat we vandaag in Duitsland en eigenlijk over de hele wereld zien. Miljoenen geloven dat de opgedwongen lockdowns een ramp zijn. Zij ontkennen niet per se het bestaan van het coronavirus, maar geloven dat de crisis misbruikt is door regeringen om hun macht te vergroten en hun volk te onderdrukken. Maar als je dat soort gedachten hebt wil de regering je laten geloven dat je daarin alleen staat of dat je daarmee tussen het gezelschap van rechtsradicalen staat. In Duitsland wordt de situatie nog erger en zou je zelfs onder staatstoezicht kunnen komen te staan.

Dit schept een gevaarlijk precedent met betrekking tot hoe de wereld omgaat met dissidente meningen. De Trompet roept zeker niemand op om de straat op te gaan en te protesteren tegen regeringsmaatregelen. Veel liever wijzen we op het feit dat de Bijbel heeft geprofeteerd over de corrupte regeringen van de mensheid. De Bijbel heeft specifiek geprofeteerd dat er in Duitsland een nieuwe dictatuur op komst is. In Daniël 8:23 lezen we: “Aan het einde van hun koningschap, wanneer de afvalligen de maat hebben volgemaakt, zal er een meedogenloze koning opstaan, bedreven in slinkse streken.”

Hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, waarschuwde uitvoerig in zijn boekje Nahum: een eindtijd profetie voor Duitsland over de toekomst van Duitsland onder deze opkomende dictatuur. Er wordt voorspeld dat er één man zal zijn die op radicale manier de controle over Duitsland en heel Europa zal overnemen. Recente gebeurtenissen zullen deze machtsgreep alleen maar makkelijker voor hem maken. Alleen door ons tot God te keren kunnen we ontsnappen aan het lijden dat over deze wereld zal komen (Mattheüs 24). Vraag een gratis exemplaar aan van bovenstaand boekje om hier meer over te weten te komen. U kunt vragen stellen en schrijven naar brieven@detrompet.nl.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.