Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

China roept op tot alliantie tegen de VS.

xi152way by James B. Cutchin is marked with CC PDM 1.0

China roept op tot alliantie tegen de VS.

Tijdens een topontmoeting met 500 politieke vertegenwoordigers uit 160 landen, riep de Chinese president Xi Jinping indirect op tot solidariteit tegen de Verenigde Staten. Onder Joe Biden heeft de VS de Europese landen en Japan aangespoord een harder standpunt in te nemen tegen China. Vóór Biden leidde Donald Trump een streng Amerika-Eerst beleid dat leidde tot een handelsoorlog met China. De supermachten staan duidelijk op gespannen voet met elkaar. De Bijbel onthult hoe dit af zal lopen.

China verzamelt de steun van landen zoals Noord-Korea, Servië, Rusland, Zimbabwe, Cuba en Burkina Faso. De top op 1 juli markeerde de 100ste verjaardag van de oprichting van de Communistische Partij. De VS wordt ervan beschuldigd de ontwikkelingen in China te vertragen. “Samen moeten we ons verzetten tegen alle daden van unilateralisme in de naam van multilateralisme, hegemonie en machtspolitiek,” zei de Chinese president Xi Jinping tijdens de virtuele conferentie. Hij riep op tot “het bouwen van een gemeenschap met een gedeelde toekomst voor de mensheid” en drong aan op afwijzing van elk land dat “technologieblokkades” opwerpt of de “ontkoppeling van ontwikkeling” nastreeft.

“Vanuit het perspectief van ‘mijn land komt eerst’ is de wereld smal en overvol en vaak vol met felle concurrentie,” waarschuwde Xi. Om deze reden riep hij op tot een bondgenootschap tegen de VS.

In Jesaja 23 lezen we over zo’n alliantie: “De last van Tyrus. Huilt, gij schepen van Tarsis! want zij is verwoest, dat er geen huis meer is, dat niemand er meer ingaat; uit het land Chittim is het aan hen openbaar geworden. …En wiens inkomst was het zaad van Sichor over de grote wateren, de oogst der rivier; en zij was de marktplaats der heidenen” (verzen 1, 3, SV). Hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, legde uit: “Uit Chittim (vers 1; Bijbelse Kittim – Gen. 10:4, HSV) kwam het land Chaldee, of Zuid-China, voort. Over China en Japan wordt geprofeteerd dat ze krachtige naties worden in deze eindtijd.”

Zoals de context van het hoofdstuk in Jesaja laat zien, wordt over China voorspeld dat het een leidende rol speelt in de handelsalliantie die de moderne naties van Israël, voornamelijk de VS en Groot-Brittannië, buitensluit. Maar aan het hoofd van die alliantie staat nog een andere macht, zo schreef dhr. Flurry dat “de Bijbel verwijst naar Tyrus (en zijn bondgenoten Sidon, etc.) als het commerciële centrum van deze Europese macht.”

In Daniël 8:23-25 lezen we over een geprofeteerde heerser die deze alliantie zal leiden. Deze profetie heeft een historische vervulling, maar het boek Daniël is duidelijk voor de eindtijd. Dit historische precedent laat ons zien wat we kunnen verwachten. Deze leider zal “zich in zijn hart verheffen, en in hun zorgeloze rust zal hij velen te gronde richten.” Barnes’ Notes on the Bible legt uit: “Het lijkt te betekenen dat hij de indruk zal wekken in vrede te komen; dat hij vriendschap voorwendt, en degenen die hij wil binnenvallen en vernietigen een vals idee van veiligheid geeft, zodat hij zonder dat ze het verwachten op hen kan afstormen.”

Tegenwoordig presenteren Duitsland en de Europese Unie zich als bondgenoten van de VS, ondanks frequente vijandigheden. Maar waar China ronduit vijandig is richting de VS, waarschuwt de Bijbel voornamelijk voor Duitslands bedrog. Plotseling zal Duitsland de VS verraden in een vernietigende alliantie met China. Leer meer over de rol van China in de eindtijd door het artikel De koningen van het oosten te lezen. Vraag ook een gratis exemplaar aan van het boekje Hij had gelijk.

Nl Hwr