Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Behoefte aan nederigheid

EDUARDO MUNOZALVAREZ / VIEWPRESS VIA GETTY IMAGES

Behoefte aan nederigheid

Sinds December 2019 wordt de wereld geconfronteerd met een onverwachte verstoring van het dagelijkse leven, gekenmerkt door werkonderbrekingen, afzondering, ziekte, dood en angst voor het onbekende. Experts op het gebied van gezondheid, virologie, economie, psychologie en internationale relaties hebben hun advies en meningen gedeeld over zowel wat wel bekend is en wat niet bekend is.

Uiteindelijk lijkt het er echter op dat er meer is dat we niet weten over het coronavirus, de effecten ervan, en onze reactie erop, dan dat we wel weten.

Er zouden pagina’s vol tekst nodig zijn om enerzijds de experts te citeren die rampzalige ontwikkelingen hebben voorspeld en anderzijds diegene die de crisis hebben gekenmerkt als iets dat op een “gewone verkoudheid” lijkt. De voorspellingen van zowel het virus als onze reactie erop hebben het hele spectrum aan mogelijkheden doorlopen in de meer dan 200 landen in de wereld die erdoor getroffen zijn.

Misschien zou het in onze huidige staat van opsluiting of semi-opsluiting goed voor ons zijn om de behoefte van de mensheid aan een mate van nederigheid te overwegen. Met ons legioen aan ‘experts’ op zoveel gebieden, herinnert zo’n crisis ons eraan dat er veel is dat wij nog steeds niet weten. Als dat al het geval is op collectieve basis, hoeveel te meer is dit het geval op individuele basis?

Onze levens kunnen plotseling uit balans gebracht worden door gebeurtenissen die onze normale routine te boven gaan. Dergelijke gebeurtenissen slaan op internationaal niveau toe, zoals in het geval van het coronavirus, maar dergelijke gebeurtenissen kunnen ook op een buitengewoon persoonlijk niveau toeslaan.

De reactie is vaak hetzelfde: onzekerheid, angst, misschien paniek en een gevoel van machteloosheid bij gebeurtenissen die groter zijn dan wij. Hoewel dergelijke gebeurtenissen onaangenaam kunnen zijn, bieden ze ons de gelegenheid om na te denken over de kwetsbaarheid van het menselijk leven en om onze persoonlijke behoefte aan antwoorden op fundamentele vragen in het leven te overwegen.

Om aan dat proces te beginnen is nederigheid nodig. Crises kunnen ons helpen die nederigheid te omarmen. De antwoorden op alle belangrijke vragen in het leven worden niet gevonden in filosofie, of in de wetenschap, of zelfs in de reguliere religie.

Begrip en openbaring komen van een bovennatuurlijke bron bij Wie alle antwoorden op alle belangrijke vragen in het leven rusten. Het zal een zekere nederigheid vereisen om toe te geven dat we niet alle antwoorden hebben en dat we onze Schepper moeten raadplegen.

Als het coronavirus zorgt voor wat nederigheid in onze beschouwing van de kwetsbaarheid van de wereld om ons heen en ons bewust maakt van onze tekortkoming in het voorzien van antwoorden, dan komt er nog iets positiefs uit deze crisis. Overweeg de volgende stap in het verkrijgen van echte antwoorden op de echte vragen in het leven. Bestel uw gratis exemplaar van Het ongelooflijke potentieel van de mens door Herbert W. Armstrong.

Ihp Nl