Ontvang elke werkdag een gratis nieuwsbrief in uw inbox - de Trompet Brief.

200313 coronavirus%20pandemic gettyimages 1212221594

Wei Liang/China News Service via Getty Images

Angst voor Corona en Gods beloften

De wereld gaat op slot. Kanselier Angela Merkel heeft besloten de Duitse grenzen te sluiten, een maatregel die zelfs tijdens de migrantencrisis van 2015 niet genomen werd. Mensen raken in paniek door onzekerheid. Ondanks het relatief lage dodental van het coronavirus worden miljarden mensen wereldwijd erdoor getroffen. Een bezoekje aan de plaatselijke supermarkt laat al heel goed de wijdverbreide angst zien.

Gesloten grenzen en lege schappen zijn een teken van een wereld in stress. Maar te midden van alle paniek zou Gods Woord ons vertrouwen kunnen geven, als we bereid zijn ernaar te luisteren.

De wereld is nog nooit zo met elkaar verbonden geweest als tegenwoordig. Dat geldt voor interacties tussen mensen maar ook voor de wereldeconomie. Het coronavirus heeft laten zien hoe ongelofelijk kwetsbaar het systeem van de mensheid is.

Toen het virus in China begon besteedden maar weinig mensen hier aandacht aan. Maar nu lijkt er niets op de wereld te zijn dat belangrijker is. Enkele duizenden zijn gestorven, miljoenen zijn in quarantaine geplaatst, en miljarden worden hierdoor getroffen.

Jezus Christus profeteerde dat “het ene volk zal tegen het andere volk opstaan, en het ene koninkrijk tegen het andere koninkrijk; en er zullen hongersnoden zijn en besmettelijke ziekten en aardbevingen in verscheidene plaatsen.” (Mattheüs 24:7). Hij zei echter ook dat dit alles nog maar “een begin van de weeën” vormt (vers 8).

De huidige calamiteiten leiden naar een grote verdrukking, zo groot dat “er geen vlees behouden zou worden” als Christus niet zal ingrijpen (vers 22).

Men kan zich alleen maar indenken hoe de wereld zal reageren wanneer er in plaats van duizenden; miljoenen zullen sterven in wereldwijde pandemieën. Hiervan en van nog meer crisis is geprofeteerd dat ze de wereld de komende jaren zullen plagen.

Maar God belooft bescherming. In Exodus 15 beloofde Hij om “geen enkele van de ziekten” over ons te brengen als wij hem gehoorzamen (vers 26). Hij belooft ons ook te genezen wanneer wij ziek zijn (Jacobus 5:16). Mensen die hun vertrouwen in de moderne geneeskunde hebben gesteld zijn de afgelopen weken vreselijk teleurgesteld, maar God zal ons nooit teleurstellen als wij echt op Hem vertrouwen. Hij belooft dat “voor hen die God liefhebben, alle dingen meewerken ten goede, voor hen namelijk die overeenkomstig Zijn voornemen geroepen zijn” (Romeinen8:28). Gods beloften reiken ook veel verder dan alleen ons fysieke leven (Markus 10:30).

Satan is de auteur van angst. Hij is de god van deze wereld (2 Corinthiërs 4:4). Maar God grijpt in bij wereldgebeurtenissen. Hij is nauw betrokken in ons leven als wij Hem gehoorzamen en vertrouwen, wat de overgrote meerderheid niet doet. Maar niets zal u angst aanjagen als u God leert vrezen. Leer meer over de geruststellende woorden en beloften van God in Wat is geloof? door Herbert W. Armstrong.

Nl Wif