Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Amerikaanse cyber-kwetsbaarheid

Cyber attacks by Christiaan Colen is licensed under CC BY-SA 2.0

Amerikaanse cyber-kwetsbaarheid

In 2021 hebben we een glimp opgevangen van de gevaren van cyberoorlogsvoering. De meest recente aanval zou afkomstig zijn van hackergroep REvil. De groep hackte de systemen van de Amerikaanse IT-dienstverlener Kaseya en versleutelde belangrijke data. Afgelopen oktober verklaarde REvil al op een Russisch blog dat het twee miljard dollar aan digitaal beschermingsgeld wilde afpersen. In 2021 was Amerika getuige van grote aanvallen op zijn brandstofdistributie en voedselproductie. Steeds meer verschillende facetten van de achilleshiel van Amerika worden blootgelegd.

De laatste aanval op de Amerikaanse IT-dienstverlener zorgde zelfs voor grote overlast in andere landen. Honderden Coop-supermarkten in Zweden werden bijvoorbeeld gedwongen te sluiten, omdat hun kassasystemen ermee ophielden.

Om de versleutelingen ongedaan te maken, eisten de hackers $70 miljoen. Veiligheidsexperts geloven dat de REvil-groep hun software en infrastructuur aan andere cybercriminelen verhuurt en zelf hiervan profiteert op de achtergrond.

Handelsblatt merkte op: “De aanval werpt opnieuw de schijnwerper op de meest succesvolle aanvalsmethode in deze tijd die door cybercriminelen wordt gebruikt om hun slachtoffers uit te buiten: digitale bescherming door afpersing met malware dat “ransomware” genoemd wordt. De daders dringen IT-systemen binnen, versleutelen belangrijke bedrijfsdata en eisen vervolgens losgeld.”

Deze recente gebeurtenissen doet herinneren aan waar onze hoofdredacteur vele jaren gelegen voor waarschuwde. “Amerika is de grootste supermacht die de wereld ooit gekend heeft,” waarschuwde Gerald Flurry. “Maar we hebben een kwetsbaar punt in ons leger – onze Achilleshiel. Het is zo gevaarlijk dat het mij verbaast dat het niet meer publiciteit heeft gekregen.”

Een profetie in Ezechiël 7:14 maakt deze recente gebeurtenissen nog alarmerender. “Zij hebben op de trompet geblazen, zij hebben alles gereedgemaakt, maar niemand trekt ten strijde, want Mijn brandende toorn is over heel de menigte van het land.”

“Het lijkt erop dat iedereen verwacht dat ons volk ten oorlog gaat, maar een onvoorstelbaar grote tragedie vindt dan plaats!” schreef dhr. Flurry. “Niemand trekt ten strijde – alhoewel de trompet geblazen is! Zal dit misschien komen door een computerterrorist?”

Ons huidige systeem is zo nauw onderling verbonden dat men het vermogen van het land om oorlog te voeren aanzienlijk kan schaden zonder rechtstreeks het leger aan te vallen. Stel u voor wat er zou gebeuren als een grootschalige cyberaanval verschillende doelen zou raken en zelfs het leger lam zou leggen?

Duitsland werkt op verschillende niveaus samen met de VS, van handelsbetrekkingen tot militaire samenwerking. Vooral op het gebied van cyberoorlogsvoering hebben de twee de afgelopen jaren hun samenwerking vergroot. De Bijbel onthult echter dat Duitsland niet het belang van Amerika voor ogen heeft, maar dat het zijn partner zal verraden.

Dhr. Flurry waarschuwde al in 1995 voor deze kwetsbaarheid en de Bijbel waarop hij zijn waarschuwing baseerde was duizenden jaren daarvoor geschreven. Opnieuw kunnen we zien hoe een grote hoeveelheid profetieën in de Bijbel geschreven zijn voor onze tijd.

Vraag een gratis exemplaar aan van De Verenigde Staten en Groot-Brittannië in de profetieën om meer te leren over de identiteit en toekomst van Amerika.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.