Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Amerika’s grootste nederlaag—Overwinning van Iran

AHMAD AL-RUBAYE/AFP/GETTY IMAGES

Amerika’s grootste nederlaag—Overwinning van Iran

Amerika viert de val van de Islamitische Staat. Maar de realiteit is dat het net zijn grootste nederlaag heeft geleden in het Midden Oosten – en heeft geholpen om Iran tot overwinnaar en koning te kronen!

Amerika viert feest nadat het heeft geholpen de Islamitische Staat uit Irak en Syrië te verdrijven. Maar het zou geen feest moeten zijn. De realiteit van de situatie wordt genegeerd: De Verenigde Staten heeft zojuist zijn grootste nederlaag ooit geleden in het Midden Oosten!

Hoe schokkend die bewering ook klinkt, ik kan dit u bewijzen!

Amerika heeft misschien geholpen om de Islamitische Staat uit Irak en Syrië te verdrijven – maar nu staat Amerika op het punt om uit Irak en Syrië gedreven te worden door Iran! We staan voor een vicieuze ommekeer. In veel opzichten is het al begonnen.

We moeten kijken naar wat er hier gebeurt in de context van de profetieën van de Bijbel. Die laat zien waar de gebeurtenissen naar toe leiden en waarom. Die profetieën beschrijven veel goed nieuws voor de toekomst van Amerika. Maar dat goede nieuws wordt voorafgegaan door erg alarmerend nieuws – door vreselijke straffen die over de VS komen.

De problemen van Amerika in het Midden-Oosten zijn in feite een onderdeel van die straffen, en dat zal nog erger worden. God geeft die profetieën als waarschuwing, en Hij heeft ons die waarschuwing al decennia lang gestuurd. De natie zal gewoonweg niet de zegeningen ontvangen die God ons wil geven, totdat het luistert naar wat God ons vertelt te doen, zelfs in ons buitenlands beleid.

Kijk nu naar het Midden-Oosten en u krijgt een duidelijk beeld van het gevaar dat schuilt in het negeren van deze waarheid.

Het echte gevaar

De schokkende barbaarsheid van de Islamitische Staat nam de laatste jaren veel aandacht van de wereld in beslag. In zekere zin was dat begrijpelijk. Maar als men die gebeurtenissen in de context van Bijbelse profetieën had bekeken, dan had men kunnen zien dat er een nog groter gevaar was dat over het hoofd werd gezien.

Ik heb hierover gesproken in mijn Sleutel van David tv-programma op 1 oktober 2014: “We zien de terroristen [van Islamitische Staat] al deze gewelddadige acties uitvoeren met al het bloedvergieten, en het afsnijden van mensenhoofden, en het heeft echt de aandacht van de wereld getrokken. Maar in veel opzichten is het een afleiding van het echte gevaar in het Midden-Oosten en in de wereld.” Het echte gevaar is Iran!

Vervolgens zei ik in februari 2015: “Er is een Amerikaanse generaal die zei dat het gezicht van de radicale Islam nu de Islamitische Staat is, maar daar ben ik het in het geheel niet mee eens. Het gezicht van de radicale Islam is nog steeds Iran, nog zeer sterk, en de Bijbel zegt dit omdat Iran de koning is.” Dat was een verwijzing naar de profetie in Daniël 11:40 over een eindtijd “koning van het zuiden.”

Al meer dan twee decennia heeft de Trumpet onze overtuiging geuit dat deze rol in eindtijdgebeurtenissen vervuld zal worden door Iran, die de krachten van de radicale Islam zal aansturen. U kunt hierover lezen in mijn gratis boekje The King of the South (De koning van het zuiden). Als God Iran als “koning van het zuiden” bestempelt, dan betekent het dat deze over het Midden-Oosten regeert! De meeste mensen hebben dit niet herkend – vooral niet in de vroegere jaren, alhoewel steeds meer mensen dit nu zien. Toch is dit wat God zegt! Als men de Islamitische Staat beschouwt als het “gezicht van de radicale Islam” wordt deze fundamentele realiteit over het hoofd gezien – er is geen Bijbelse profetie voor nodig om Iran te erkennen als de grotere bedreiging.

In dat programma vervolgde ik: “Maar als u kijkt naar de Islamitische Staat, nu zij hebben niet eens een luchtmacht, en zij vormen in veel opzichten een afleiding. Zij zijn gevaarlijk – daar is geen twijfel over – maar in veel opzichten vormen ze een afleiding van wat er door Iran in het Midden-Oosten gebeurt. … Als u vandaag kijkt naar ISIS, dan zijn ze als een muis vergeleken bij de Iraanse tijger. Ze vallen niet met elkaar te vergelijken.”

Dat was absoluut waar. Als het toen nog niet duidelijk was, dan is het dat nu zeker, te oordelen naar hoe snel de Islamitische Staat werd verslagen door Irak en Syrië.

En terwijl de dreiging van de Islamitische Staat grotendeels geneutraliseerd is, is de Iraanse tijger sterker en nog gevaarlijker geworden!

Door zijn vuurkracht tegen de Islamitische Staat te richten heeft de VS in feite de macht van Iran enorm vergroot!

Iraanse Uitbreiding

Dit is hoe de Washington Post het uitdrukte: “De VS ligt op ramkoers met Iran en het Midden Oosten.”

“De assertieve nieuwe strategie van President Trump ten opzichte van Iran botst nu al met de realiteit van Teherans enorm uitgebreide invloed in het Midden-Oosten, als gevolg van de oorlog met de Islamitische Staat” (26 oktober 2017; nadruk geheel van mij). Buitengewoon: de inspanningen van Amerika om deze radicaal terroristische dreiging weg te nemen, blijken het probleem veel erger te maken! Hoe legt u dat uit?

Nu deze realiteit zich aandient, probeert President Donald Trump om het Amerikaanse beleid aan te passen. De Post vervolgde: “De lancering van die strategie markeerde een belangrijke verschuiving in het Midden-Oosten beleid van de VS, weg van een bijna exclusieve focus op de strijd tegen de Islamitische Staat, richting een poging om eveneens jarenlange Iraanse uitbreidingsdrang in de regio tegen te gaan.”

“Maar die strategie oppert geen details over hoe de alomtegenwoordige aanwezigheid van Iran ter plaatse in Irak, Syrië en daarbuiten te confronteren, en roept vragen op over hoe gemakkelijk het zal zijn om de Iraanse invloed terug te dingen zonder nieuwe conflicten te veroorzaken.”

Irans invloed is echt al jaren aan het groeien. Deze radicale natie heeft in de loop der jaren bewezen hoe dodelijk toegewijd het is aan zijn doel. Hoe kan Amerika of welke andere macht dan ook effectief tegenwicht bieden? Er is vastberaden geweld op de grond voor nodig. En Amerika heeft bewezen niet bereid te zijn om zo’n verbintenis aan te gaan.

Iran steunt meer dan 100.000 troepen in Irak in zogenaamde Algemene Mobilisatie Eenheden – een verzameling van ongeveer 40 paramilitaire milities, voornamelijk bestaande uit Sjiitische Irakezen. Veel van hen zijn officieel geïntegreerd in het Iraakse leger. Sommige van deze troepen hebben soldaten uit Irans Islamitische Revolutionaire Garde.

2 Getty Images 837070766
Iraakse troepen gesteund door de Hashed Al-Shaabi, een Algemene Mobilisatie Eenheid, rukken op naar de stad Tal Afar, ten westen van Mosul, nadat de Iraakse regering het probeerde te bevrijden van de controle van de Islamitische Staat op 22 augustus 2017. (AHMAD AL-RUBAYE/AFP/Getty Images)

Iran heeft tienduizenden troepen in Irak en Syrië en zijn aanwezigheid groeit nog steeds. De VS heeft ongeveer 5000 troepen, en er is grote druk binnen Amerika om zelfs dat te verminderen. “Sjiitische milities die door Iran worden gesteund zijn uitgewaaierd naar de Soennitische en Christelijke gebieden van het noorden en westen van Irak die waren bevrijd van Islamitisch bestuur – vaak met behulp van Amerikaanse luchtaanvallen,” vervolgde de Post. Iran heeft eenvoudigweg Irak overgenomen. Het heeft zelfs geholpen om de Koerden over te nemen, de sterke bondgenoten van Amerika in het Midden-Oosten – door de overname van Kirkuk, welke enorme olierijkdom bezit.

De situatie is niet veel beter in Syrië: “Naast het leger van [de Syrische president Bashar] Assad, zijn zij [de Iraniërs] nu in een race met de door de VS gesteunde Syrische Democratische Strijdkrachten om het laatste deel van het Islamitische Staatsgebied in Oost-Syrië te veroveren. Daar hopen zij zich aan te sluiten bij hun Iraakse bondgenoten om een landbrug te beveiligen tussen Teheran en hun Libanese bondgenoot Hezbollah in Beiroet, en op die manier de straal van voortdurende Iraanse invloed veilig te stellen die reikt tot aan de Middellandse Zee” (ibid). Dat is een gewaagde zet van de koning van het Zuiden!

Wat een duidelijke bevestiging van de profetie van Daniël! De koning is niet Turkije of Saoedi-Arabië of Irak of Syrië. De koning is Iran, zoals we al meer dan 20 jaar verkondigd hebben

Het legitimeren van Iran

Als u ziet wat Iran aan het doen is, dan is het onvoorstelbaar dat de VS een antiterrorisme strategie volgt die samen strijdt met Iran, de grootste staat-sponsor van terrorisme! Er is iets vreselijk mis met het feit dat Amerika samen met Iran vecht! Wij zijn in een dodelijke val getrapt!

Door van Iran een ‘bondgenoot’ te maken in onze strijd tegen de Islamitische Staat is niet alleen de organisatie geëlimineerd die met Iran concurreerde tegen de radicalen, het heeft ook Iran in de ogen van de rest van de wereld gelegitimeerd. De Iraanse mollahs hebben hun troepen ingezet in Irak en Syrië, waarbij ze in feite deze gebieden hebben veroverd en die brug naar de Middellandse Zee hebben gebouwd – maar schandalig genoeg worden zij hiervoor geprezen, aangezien dit de gehate Islamitisch Staat heeft verdreven!

Amerika vecht eigenlijk niet samen met Iran – wij geven het juist meer macht! Iran lijkt nu een effectieve en nuttige partner in de strijd tegen het terrorisme. Amerika heeft geholpen om Iran de redder te laten lijken in Irak en Syrië!

Wat een schijnvertoning!

Deze radicale macht is veel wreder dan de Islamitische Staat ooit was! Maar de wereld knijpt een oogje dicht.

En ondanks zijn oorlogszuchtige buitenlandse beleid gaat Iran gewoon door met het ontwikkelen van zijn kernwapenprogramma.

Omringd

Ongelofelijk genoeg is de Amerikaanse supermacht nu omringd door Iran! Het artikel in de Washington Post citeerde Mohammed Obeid, een in Beiroet gebaseerde politiek analist, die zei dat elke poging om Iran uit te dagen in Irak en Syrië “een zeer negatief effect zal hebben op het verblijf van de Amerikaanse troepen in de regio. Zij worden omringd door de Iraniërs. Dit is de grote vraag waar de Amerikanen mee geconfronteerd zullen worden.”

Ziet u deze realiteit even duidelijk als deze analist?

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Rex Tillerson, zei op 22 oktober: “Zeker, de Iraanse milities in Irak; nu dat de strijd tegen de Islamitisch Staat ten einde komt, moeten die milities naar huis gaan. Alle buitenlandse strijders in Irak moeten naar huis gaan.”

Denkt u echt dat Iran naar huis zal gaan?

Als u niet gelooft wat ik over deze situatie zeg, denk dan eens aan hoe de Iraakse premier Haider al-Abadi reageerde op minister Tillerson. Hij berispte hem sterk – op een manier die Amerika vernederde! Hij zei dat deze Iraanse milities een Iraaks instituut vormen. “Algemene Mobilisatie strijders moeten aangemoedigd worden omdat zij de hoop van het land en van de regio zijn,” zei Abadi.

In een andere verklaring van Abadi’s kantoor werd naar de Algemene Mobilisatie strijders verwezen als patriotten en deze gaf aan: “Geen partij heeft het recht om zich te mengen in Iraakse zaken.” Denk aan al het bloed en geld dat Amerika het afgelopen anderhalve decennium in dit land heeft gestort – met de bedoeling om het te bevrijden van tirannie en terrorisme en het te helpen op eigen benen te staan. Maar nu wordt het geleid door een marionet van Iran die zijn neus ophaalt voor Amerika!

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Mohammed Javad Zarif, spotte eveneens met de opmerkingen van Tillerson. Hij zei dat de door Iran gesteunde milities niet naar huis konden gaan, want “zij zijn al thuis.”

Een hooggeplaatste Iraanse militiegroepleider tweette: “Aan de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken: uw strijdkrachten moeten zich vanaf nu onmiddellijk en zonder vertraging voorbereiden ons thuisland Irak te verlaten, nu er geen gebruik van het ISIS-excuus meer gemaakt kan worden.” Blijkbaar was de Amerikaanse aanwezigheid in Irak om een radicale terroristische groepering af te weren slechts een excuus! Er is geen dankbaarheid voor de middelen die we hebben ingezet om dat land te bevrijden. We hebben geholpen de Islamitische Staat uit te drijven, maar nu drijft Iran ons uit!

Hoe waar was het wat de grote God over Amerika profeteerde: “uw kracht zal voor niets verbruikt worden”! (Leviticus 26:20, HSV).

Nicholas Heras van het Center for a New American Security zei: “Geen enkele hoeveelheid strategieën en laarzen op de grond, op een totale invasie na, zal Irans vermogen om de gebeurtenissen in Bagdad en heel Irak te vormen terugdrijven. En behalve als het Amerikaanse leger Damascus binnenmarcheert, zal Iran niet uit Syrië of Libanon worden weggerukt” (Washington Post, op cit).

Een Iran die tienduizenden militie-strijders steunt in deze gebieden, kan alleen nog door een enorme militaire confrontatie uitgedreven worden. Maar het ontbreekt de Verenigde Staten aan de wil om dat te doen. Iran weet het – Amerika weet het – en de hele wereld weet het!

Wat gebeurt hier? Hoe heeft zo’n ramp ooit kunnen plaatsvinden, en waar leidt het naartoe? Dit zijn vragen met dodelijke implicaties die we serieus moeten overwegen. Realiseren onze Amerikaanse functionarissen zich tegen wat voor soort kracht ze het op moeten nemen? Iran is geen normale macht. Geen enkel ander land evenaart zijn fanatieke denken en extreme religieuze overtuigingen. Iran gelooft dat hoe gewelddadiger het vecht, hoe eerder zijn messias zal terugkeren!

Amerika is verslagen in het Midden-Oosten! Dit is een ernstige realiteit die u niet kan negeren!

Gebroken Trots

Deze ongelofelijke nachtmerrie ontvouwt zich precies zoals we geprofeteerd hebben, gebaseerd op het overzicht dat door de Bijbelse profetie word gegeven.

In een Sleutel van David-programma dat ik in augustus 2011 heb opgenomen, zei ik: “Wat de meeste mensen nog steeds niet begrijpen is dat Iran het Midden-Oosten regeert, en zij zullen landen de oorlog in trekken. … Wij beseffen niet, en deze wereld beseft niet, hoezeer Iran het Midden-Oosten regeert en aan het overnemen is, en het overlevert aan het meest afschuwelijke soort terrorisme en oorlog.”

“Iran, veruit de grootste staat-sponsor van terrorisme, heeft de controle over Libanon en Gaza afgedwongen, en is de ruggengraat geworden van het Syrische terrorisme,” ging ik verder. “Iran heeft via bombarderen en slachtingen een dominante rol in Irak en Afghanistan afgedwongen en versterkt het terrorisme van de Moslimbroederschap om de controle over Egypte te verkrijgen. En nu hebben Amerika en het Westen de weg geëffend voor een nieuwe Iraanse overwinning in Libië.” U kunt Irak toevoegen aan de lijst van Iraanse overwinningen waar Amerika de weg voor heeft geëffend.

Hier is meer aangaande de profetie in Leviticus 26, God zegt: “Als u dan ondanks dit alles nog niet naar Mij luistert, dan zal Ik u vanwege uw zonden zeven keer erger straffen. Ik zal de trots op uw eigen kracht breken …” (verzen 18-19, HSV). God waarschuwt dat onze kracht gebroken zal worden vanwege onze zonden. Dat is de reden waarom Amerika deze schandelijke nederlagen ondergaat.

In 2016 voeren Amerikaanse matrozen onbewust Iraanse wateren binnen en werden vernederd door Iran voor de ogen van de hele wereld. Nu brengt Iran de VS in diskrediet voor de naties – en Amerika ziet het gewoon gebeuren. De VS bezit genoeg kracht om Iran vrijwel onmiddellijk van de aardbodem af te vegen! Maar het heeft niet de wil om zijn kracht te gebruiken. Iran ruikt dit zoals een haai bloed in de oceaan ruikt.

3 Iranian Mural 804955956 Kaveh Kazemi Getty
DUIZEND WOORDEN WAARD Een muurschildering op het Iraanse eiland Hormuz, toont een Iraanse overwinning op een Amerikaans oorlogsschip in de Straat van Hormuz. (Kaveh Kazemi/Getty Images)

Al in 2016 voorspelden wij dat Irak in handen van Iran zou vallen. Toen de VS in 2003 Saddam Hussein afzette, schreef ik in de Trumpet van juni 2003: “Het lijkt misschien schokkend, gezien de huidige aanwezigheid van de VS in de regio, maar profetie geeft aan dat Iran, in het nastreven van zijn doel, waarschijnlijk Irak zal innemen.” Hoe konden we dat weten? Vanwege Bijbelse profetie! (U kunt lezen over de specifieke redenen waarom we voorzagen dat Irak onder de invloed van Iran zou vallen in mijn boekje The King of the South [De koning van het zuiden].)

De Bijbel maakt duidelijk dat Iran de koning van het zuiden is. Iran is de tijger en de Islamitische Staat is de muis. We kunnen onze problemen nooit oplossen als we ons niet realiseren wie onze echte vijand is en stoppen met het spelen van spelletjes.

Kijk naar de rampen die Amerika over zichzelf heeft gekregen door God de rug toe te keren. Deze vloeken zullen gaan intensiveren totdat wij ons bekeren. Wanneer zal deze natie dat erkennen? Wanneer zult u dit erkennen? Iedereen moet die vraag voor zichzelf beantwoorden – omdat het bewijs de hele tijd verder aangroeit dat er op dit moment iets vreselijk mis is met de VS.

Maar zelfs ondanks dit alles is er goed nieuws. Daniël 11, die eindigt met de profetie over de koning van het zuiden, zou zonder onderbreking verder moeten gaan in hoofdstuk 12: “In die tijd zal Michaël opstaan, de grote vorst, hij die uw volksgenoten bijstaat. Het zal een benauwde tijd zijn, zoals er niet geweest is sinds er een volk is geweest tot op die tijd …” (Daniël 12:1-2, HSV). Deze “benauwde tijd” is zich nu aan het opbouwen! We kunnen het direct voor de deur zien staan, en het zal een ongeëvenaarde horror worden.

Maar let op hoe dit vers eindigt: “In die tijd zal uw volk ontkomen: ieder die gevonden wordt, opgeschreven in het boek.” God belooft Zijn mensen te beschermen – degenen die Hem vandaag getrouw gehoorzamen.

Het goede nieuws gaat verder: “En velen van hen die slapen in het stof van de aarde, zullen ontwaken, sommigen tot eeuwig leven, anderen tot smaad, tot eeuwig afgrijzen. De verstandigen zullen blinken als de glans van het hemelgewelf, en zij die er velen rechtvaardigen, als de sterren, voor eeuwig en altijd” (verzen 2-3). Als we God gewoon gehoorzamen en onszelf aan Hem overgeven, dan zal Hij ons buiten alle verbeelding belonen! We zullen voor eeuwig stralen als de glans van de sterren! God zal ons die beloning geven als wij ons verstand op het juiste pad sturen en helpen om Gods boodschap aan deze stervende wereld te verkondigen.

Gebeurtenissen ontwikkelen zich snel tot de ergste problemen die deze aarde ooit heeft ervaren. God wil deze waanzin stoppen. Als we nu naar God luisteren dan belooft Hij ons enorm te zegenen. Hoewel de komende gebeurtenissen enkele van de ergste zullen zijn die deze vermoeide aarde ooit gezien heeft, kunnen wij hiertegen beschermd worden. En gelukkig is er goed nieuws aan de horizon. God belooft dat deze benauwdheid maar korte tijd zal duren – en dan zal Hij Zijn Koninkrijk op de aarde vestigen! 

Usbp Nl Bo