Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Amerika geeft Duitsland vol vertrouwen nucleaire Stealth-gevechtsvliegtuigen

U.S. Air Force F-35A Lightning ii [LOOP IMAGES/UNIVERSAL IMAGES GROUP VIA GETTY IMAGES]

Amerika geeft Duitsland vol vertrouwen nucleaire Stealth-gevechtsvliegtuigen

Ik ben net terug van een bezoek aan Israël. De grootste zorg daar is momenteel een nucleair bewapend Iran. Maar er is een andere mogendheid die op grote schaal nucleair gaat, en bijna niemand lijkt zich daar zorgen over te maken.

Duitsland kondigde op 14 maart aan dat het van plan is F-35A Lightning ii jets van Amerikaanse makelij te kopen.

Dit zijn Amerika's modernste straaljagers, gevuld met Amerikaanse toptechnologie. Alleen de naaste bondgenoten van de Verenigde Staten mogen ze kopen. Het krijgen van zulke jets is een grote militaire vooruitgang voor Duitsland. Voor het eerst zal de Duitse luchtmacht een stealth-jet hebben. Het wordt ook het eerste "vijfde generatie"-gevechtsvliegtuig. Maar het belangrijkste is dat deze jet ontworpen is om de Duitse kernwapens te dragen.

Weinig mensen begrijpen dat Duitsland kernwapens heeft. Van 1999 tot 2010 schreef Time magazine een aantal artikelen over "Het geheimpje van Europa". Wat is dat geheim? Het feit dat Amerika daar honderden kernwapens opslaat.

Als we het hebben over Europese naties met kernwapens, denken we meestal aan Groot-Brittannië en Frankrijk. Maar er zijn vijf andere landen met kernbommen – bommen die technisch gezien van Amerika zijn.

In België, Nederland, Italië, Duitsland en Turkije zijn ongeveer 150 tot 200 thermonucleaire bommen van de VS in opslag. Oorspronkelijk werden deze bommen en meer ingezet in NAVO-landen in Europa tijdens de Koude Oorlog van 1947 tot 1991. Op het hoogtepunt van dit programma had Amerika meer dan 7.300 tactische nucleaire wapens in Europa. Sinds de Berlijnse muur is gevallen, zijn die aantallen gestaag gedaald. Maar veel van deze wapens bevinden zich daar nog steeds.

Zijn deze bommen nog steeds nodig? Is het nog steeds het risico waard om kernwapens achter te laten in landen die in de Tweede Wereldoorlog nog Amerika's vijanden waren? Deze vragen houden de Amerikaanse leiders blijkbaar niet bezig, want zij geven Duitsland nu de mogelijkheid om deze bommen op een stealth-jet te plaatsen.

Herinneren mensen zich de verwoesting nog die deze naties hebben aangericht of de verwoesting die de kernwapens hebben aangericht?

Kernwapens zijn een afschuwelijke bedreiging. Eén ervan is genoeg om een stad vol mensen laten verdampen. Met tweehonderd kan de hele wereld te vernietigd worden! Toch heeft Amerika deze bommen aan die vijf naties gegeven – waarvan er twee 70 jaar geleden nog onze bittere vijanden waren!

In de gedachten van velen heeft de Russische invasie in Oekraïne een nucleaire oorlog tot een reële mogelijkheid gemaakt. De Russische president Vladimir Poetin heeft in februari zijn nucleaire strijdkrachten in hoge staat van paraatheid gebracht op. Hij dreigde met "grotere gevolgen dan ooit in de geschiedenis" voor elk land dat zich bemoeit met zijn verovering van Oekraïne.

En nu denkt Duitsland ook aan kernwapens. De enige vliegtuigen die Duitsland momenteel heeft om de daar gestationeerde B61 kernbommen te dragen zijn Tornado jets. De Tornado maakte zijn eerste vlucht bijna een halve eeuw geleden, en is nu verouderd.

Amerika werkt ook aan een verbetering van de B61-bommen die in Duitsland en elders zijn gestationeerd, waardoor ze nauwkeuriger worden en geschikt zijn voor de F-35. De verbeterde bommen zullen GPS-geleiding hebben en een variabele sterkte – wat betekent dat ze hoger of lager kunnen worden afgesteld om een reeks explosies te creëren, tot 50 keer kleiner dan de bom die Hiroshima verwoestte of tot één die drie keer groter is. Hans Kristensen omschreef het als een "alles-in-één kernbom op steroïden."

Amerika geeft Duitsland toegang tot zijn meest geavanceerde en dodelijkste wapens. De cruciale vraag is, of de Verenigde Staten werkelijk controle heeft over die bommen.

Tactische wapens worden gewoonlijk vervoerd door kortbereik-aflevervoertuigen zoals kruisraketten of jacht- of bommenwerpers met een bereik van minder dan 850 mijl. Ze kunnen niet intercontinentaal worden gelanceerd, maar ze zijn klein genoeg om waar nodig achterin een vrachtwagen te worden vervoerd!

Een andere afschuwelijke mogelijkheid is het risico dat deze kleinere apparaten worden gestolen door corrupte landen of terroristen. Dit zijn immens krachtige wapens! Kunnen we andere naties echt vertrouwen met zulke vuurkracht?

Hoe veilig zijn deze wapens?

Deze wapens zijn technisch gezien van Washington, maar zijn ze dat ook echt? Ze blijven onder Amerikaanse controle, tenzij in oorlogstijd toestemming wordt gegeven ze aan het gastland over te dragen. Na een reeks blunders in de loop der jaren wordt de veiligheid van deze kernwapens echter in twijfel getrokken.

"Volgens een in 2008 door de Amerikaanse luchtmacht ingestelde Blue Ribbon Review, voldoen de meeste opslagplaatsen voor Amerikaanse kernwapens in Europa niet aan de veiligheidsnormen van het Amerikaanse ministerie van Defensie," schreven Tom Sauer en Bob van der Zwaan in een rapport van mei 2011 voor de Harvard Kennedy School, getiteld "U.S. Tactical Nuclear Weapons in Europe After NATO's Lisbon Summit: Why Their Withdrawal Is Desirable and Feasible."

De vliegbasis Kleine-Brogel in België is een van de bases waar Amerika's tactische kernwapens zijn ondergebracht. In 2001 was deze basis het doelwit van een Al Qaeda extremist met de naam Nizar Trabelsi. In 2010 werd dezelfde basis binnengedrongen door vredesactivisten. De activisten klommen over de omheining en zwierven meer dan een uur rond op de basis, terwijl ze hun escapade op video vastlegden. Toen ze uiteindelijk werden betrapt, nam de beveiliging van de vliegbasis de videoband niet eens in beslag!

Het is ontstellend dat de VS zo onzorgvuldig omgaat met iets dat zo dodelijk gevaarlijk is! Dit is het soort fout dat werkelijk verschrikkelijke gevolgen zal hebben.

Denkt u dat de Europese naties die deze wapens herbergen er net zo onverschillig tegenover staan als Amerika?

Denk aan de kans op een nucleair fiasco. Er staat die landen weinig in de weg om die bommen over te nemen en ze te gebruiken zoals zij willen. Die wapens zouden zelfs tegen Amerika gebruikt kunnen worden!

Hoe naïef is Amerika om deze immense vuurkracht toe te vertrouwen aan landen die zo kortgeleden – en door de geschiedenis heen – bewezen hebben vijanden van de vrije wereld te zijn!

Op dit moment lijkt Duitsland een bondgenoot te zijn van de Verenigde Staten. Maar wat als dit land, onze aartsvijand in de Eerste en Tweede Wereldoorlog, zich tegen ons keert in de volgende oorlog?

Duitsland beweert een bondgenoot te zijn. Toch stuurt Europa op dit moment meer geld naar Rusland dan voordat Rusland Oekraïne binnenviel! Duitsland heeft heel Europa aangezet tot het weigeren van een boycot op Russische olie en gas. Ze nemen niet eens eenvoudige maatregelen om de hoeveelheid geld die ze naar Rusland sturen te verminderen. Gedraagt Duitsland zich echt als een bondgenoot – vooral een die Amerika kan vertrouwen met de meest destructieve wapens die ooit zijn geproduceerd?

Amerika vertrouwt Duitsland, maar de geschiedenis schreeuwt uit dat het dat niet moet doen!

Het vertrouwen dat Amerika in Duitsland stelt, wordt absoluut veroordeeld door de Bijbel. Waarom? Omdat het zijn vertrouwen in andere landen stelt in plaats van in God.

De heropleving van een oud rijk

In Mattheüs 24:21-22 waarschuwde Jezus Christus voor het beangstigende vooruitzicht dat de mensheid zichzelf zou uitroeien: "En als die dagen niet ingekort werden, zou er geen vlees behouden worden." De Moffatt vertaling verduidelijkt dit door het te vertalen als "levend gered". Het gaat hier niet over geestelijk behoud, maar over het overleven van de mensheid.

Geen mens kon in die tijd voorzien dat er wapens zouden worden ontwikkeld die zo dodelijk zouden zijn dat de mensheid het risico zou lopen zichzelf te vernietigen. Toch dreigt Vladimir Poetin openlijk met die vernietiging.

Het is kinderlijke dwaasheid te denken dat iemand anders dan Christus deze nucleaire waanzin zou kunnen stoppen. Al deze nucleaire waanzin is een deel van het teken van het einde van het tijdperk, wanneer Christus de mensheid zal redden van het zichzelf uitroeien!

We zouden dus moeten luisteren naar wat Christus te zeggen heeft over Duitsland en over het vertrouwen dat Amerika in Duitsland stelt.

Amerika is vergeten wat het door Hitler geleide Duitsland en het door Mussolini geleide Italië in de Tweede Wereldoorlog hebben aangericht. Maar dit probleem beperkt zich niet alleen tot de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Het partnerschap van Duitsland en Italië vormt eigenlijk het hart van het "Heilige" Romeinse Rijk, dat al zes keer is opgestaan en bloedvergieten heeft veroorzaakt als geen ander rijk in de geschiedenis! Al zes keer, tot nu toe!

Het bondgenootschap van Duitsland met Italië tegen Amerika en Groot-Brittannië in de Tweede Wereldoorlog, nog maar zeven decennia geleden, was de zesde heropleving van deze eeuwenlange, destructieve kerk-staat combinatie.

En nu, is dit rijk terug. Zijn zevende en laatste heropleving heeft zich nu gevormd. Als het moment daar is, zal het opnieuw opstaan als een gruwelijk destructief, nucleair bewapend kerk-staat-combinatie dat onvoorstelbare verwoesting en dood zal aanrichten!

Dit alles was voorspeld in uw Bijbel: de herhaalde oplevingen van dit rijk, zijn zesde optreden in de nazi-fascistische alliantie, zijn huidige opkomst in een door Duitsland geleide Europese alliantie. De profetie vertelt ons zelfs precies hoelang deze laatste opleving zal duren en hoe hij zal eindigen.

Op dit punt heeft de Bijbelse profetie eigenlijk goed nieuws voor ons: want de laatste heropleving van dit rijk zal eindigen met de wederkomst van Jezus Christus!

Vriend of vijand?

Toen Duitsland begin maart zijn herbewapening aankondigde, verwelkomde Amerika dit besluit met een enthousiast applaus. In de dagen daarna bezocht de Duitse minister van Economische Zaken, Robert Habeck, Washington. Der Spiegel schreef dat Habeck "met open armen werd ontvangen" en "door de Amerikaanse leiders met goodwill werd overladen".

"Op de Duitse ambassade in Washington konden diplomaten het aantal mensen dat Habeck wilde ontmoeten nauwelijks geloven: de secretarissen voor handel en energie evenals de veiligheids- en energieadviseurs," schreef Der Spiegel. "Vervolgens haastte Habeck zich dinsdagmiddag ook nog naar Antony Blinken voor een gesprek van een uur. De mensen van Habeck hadden zelf niet eens gevraagd om een ontmoeting met de staatssecretaris – het verzoek kwam naar verluidt van Amerikaanse zijde."

In de Bijbel veroordeelt God Amerika en Groot-Brittannië (en de andere moderne afstammelingen van het oude Israël) omdat zij Hem in de steek hebben gelaten en hun "minnaars" achternalopen. En wat doen we op dit moment? We bewapenen twee oorlogszuchtige naties, onze historische vijanden, met nucleaire vuurkracht! Dit is een vreselijk gevaarlijke fout!

In het boek Ezechiël, dat over de eindtijd gaat, zegt God: "Ohola [waar de moderne volkeren van Israël mee bedoeld worden] bedreef hoererij, hoewel zij Mij toebehoorde: zij werd verliefd op haar minnaars, op de Assyriërs, vertrouwelingen, … Daarom gaf Ik haar in de hand van haar minnaars, in de hand van de Assyriërs, op wie zij verliefd was geworden" (Ezechiël 23:5, 9). Dit hele hoofdstuk gaat over Israël, hier Ahola genoemd, en de Joden, Aholiba genoemd, die op het punt staan op een van de meest schokkende manieren uit de geschiedenis verraden te worden!

De Assyriërs zijn de voorvaderen van de moderne Duitsers, en het is één van de namen die in de Bijbelse profetie gebruikt worden om het huidige Duitsland mee aan te duiden. (Wij bewijzen dit in ons artikel "Komt Duitsland voor in Bijbelprofetie?")

De profetie van Ezechiël gaat verder: "Zij [Amerika en Groot-Brittannië] werd verliefd op de Assyriërs, landvoogden en machthebbers, vertrouwelingen, uitmuntend gekleed, ruiters, die op paarden reden, allen begerenswaardige jongemannen" (vers 12). Duitsland is een zeer militaristisch land, een natie met indrukwekkende soldaten. Nu dit land zijn leger drastisch uitbreidt, verheugt Amerika zich hierover.

"…werd zij op hen verliefd, zodra zij hen met eigen ogen zag, en zij stuurde gezanten naar hen toe, naar Chaldea. De Babyloniërs kwamen bij haar om het liefdesbed met haar te delen, en zij verontreinigden haar met hun hoererij. Nadat zij zich echter met hen verontreinigd had, rukte haar ziel zich van hen los" (verzen 16-17). In onze tijd verwijst "de Babyloniërs" naar het Heilige Romeinse Rijk, dat Duitsland, Italië en het Vaticaan tot zijn kern heeft.

God heeft een uitgesproken mening over het omgaan met zulke "minnaars"! Het is een kwestie van vertrouwen. Amerika heeft geen vertrouwen in God voor bescherming, dus vertrouwt het op een andere natie – in dit geval, op één met een angstaanjagende geschiedenis! Wij hebben de mens boven God gesteld. God veroordeelt het moderne Israël – vooral Amerika, Groot-Brittannië en de Joden – omdat zij "mij vergeten zijn" (vers 35). Dat is een ernstige fout waar deze naties spijt van zullen krijgen.

Duitsland herbewapenen

Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog presenteerden Winston Churchill en Franklin Roosevelt een document waarin zij beloofden dat zij Duitsland nooit meer zouden toestaan zich te bewapenen. Zij werden gemotiveerd door hun recente ervaringen en de lange geschiedenis van de Duitse oorlogsvoering, die in feite helemaal teruggaat tot het oude Assyrië.

Die belofte is al lang vergeten. Wist u dat Duitsland tegenwoordig zelfs onderdelen bouwt die nodig zijn voor kernwapens?

Prof. Michel Chossudovsky schreef een artikel dat op 21 maart 2013 werd gepubliceerd door Global Research, met de titel "België of Iran, waar komt de nucleaire dreiging vandaan? Europa’s vijf 'onofficiële kernwapenstaten'." Daarin schreef hij: "Hoewel Duitsland officieel niet als kernmacht wordt gecategoriseerd, produceert het kernkoppen voor de Franse marine. Het legt voorraden van kernkoppen (gemaakt in Amerika) aan en heeft de capaciteit om kernwapens af te leveren. Bovendien is de European Aeronautic Defense and Space Company (eads), een Frans-Duits-Spaanse joint venture gecontroleerd door Deutsche Aerospace en de machtige Daimler Group, Europa's op één na grootste militaire producent, die Frankrijks M51 kernraket levert."

Dat is verbijsterend. In een periode van één mensenleven zijn we gegaan van Duitsland het recht te ontzeggen ooit nog te militariseren, naar Duitsland kernkoppen te laten bouwen!

Door de Tweede Wereldoorlog te beginnen, hebben Duitsland en Italië de dood van zo'n 50 miljoen mensen veroorzaakt! Omdat we denken dat deze naties veranderd zijn, hebben we ze onze atoombommen gegeven. Maar zijn deze naties echt veranderd? Zijn we er absoluut zeker van dat ze hun verleden nooit meer zullen herhalen?

Veel auteurs hebben aangetoond dat de geallieerden na de Tweede Wereldoorlog slechts twee jaar besteedden aan het denazificeren van Duitsland. Toen stopten we en vertelden de Duitsers zichzelf verder te denazificeren. En nu, gebaseerd op onze aanname dat ze deze klus geklaard hebben, riskeren we nucleaire vernietiging.

De waarheid is dat nazi-leiders aan het eind van de tweede wereldoorlog, toen ze wisten dat een nederlaag onvermijdelijk was, zich hebben voorbereid om ondergronds te gaan. Grote bedrijven als Messerschmitt en Volkswagen namen nazi-topmensen in dienst, zodat ze hun plan voor Duitse overheersing tot aan de Derde wereldoorlog ondergronds konden voortzetten.

Dat is gedocumenteerde geschiedenis. In de jaren '90 heeft de Amerikaanse inlichtingendienst die informatie vrijgegeven, nadat ze die 50 jaar lang schandelijk geheim had gehouden!

Toen het bewijs van dit geheime plan bekend werd, zei Elan Steinberg van het Joodse Wereldcongres: "De centrale vraag is of het is uitgevoerd." Wij hebben herhaaldelijk aangetoond dat het wel degelijk is uitgevoerd! Er zijn elites binnen Duitsland die het plan om de wereld te veroveren nooit hebben opgegeven. En nu heeft Amerika de controle over een aantal ongelooflijk krachtige Amerikaanse wapens overgedragen aan deze natie!

Dit is een krankzinnig beleid, zelfs volgens het normale gezonde verstand. Maar God ziet het voor wat het werkelijk is. Hij zegt dat Amerika en Engeland erger zijn dan een prostituee: Wij zijn als een vrouw die haar man heeft verlaten en een hoer is geworden die de klant betaalt om naar haar toe te komen (Ezechiël 16:33-34). Zo afschuwelijk vindt God dit!

De ontnuchterende realiteit is dat elk van de landen die deze bommen hebben, met geweld de controle over deze wapens zou kunnen overnemen en ze tegen de VS zou kunnen gebruiken. Tweehonderd kernbommen bevinden zich in Europese landen – genoeg om de wereld te vernietigen – en de proliferatie neemt toe!

Maar het geweldige nieuws is dat Christus zal terugkeren! Hij zal ons het lijden laten ondergaan dat wij vanwege onze zonden over onszelf hebben afgeroepen. Maar net zo zeker als de zeven heroplevingen van het Heilige Romeinse Rijk die precies volgens de profetie op het toneel zijn gekomen – en net zo zeker als de voorspelde Derde Wereldoorlog die op het punt staat uit te breken – kunnen we er absoluut op vertrouwen dat Hij zal terugkeren.

Als dat gebeurt, zullen deze bommen en alle verwoesting die ze aanrichten voor altijd vernietigd worden. Jezus Christus zal de oplossing voor dit vreselijke probleem brengen. U kunt die waarheid rechtstreeks vanuit uw eigen bijbel bewijzen.

Dank God voor die oneindige hoop!

Nl Hwr