190122 lega gettyimages 1071058916
aanhangers van de Lega partij tijdens een protest tegen ambtenaren van de Europese Unie bij Piazza del Popolo op 8 december 2018 in Rome, Italië.

GETTY IMAGES

Staat de Rebellenalliantie op het punt om het EU rijk neer te halen?

11-02-2019  •  Uit deTrompet.nl
De Europese Unie wordt aangevallen door een Continent-brede groep rebellen. 2019 zou het jaar kunnen zijn waarin ze de macht grijpen.
 

Overal in de Europese Unie zijn rebellen aan het opkomen. Na 10 weken zijn de “gele hestjes”-demonstranten nog steeds met tienduizenden in de straten van Frankrijk. Kleine groepen van de “gele hestjes” komen nu ook voor in Duitsland. In Spanje heeft de nieuwe extreem rechtse partij Vox een deal gesloten met de reguliere partijen voor zetels in de regering van Andalusië, dit is de eerste keer dat dit gebeurt in de democratische geschiedenis van het land. In Duitsland zorgt de verstorende, rechtse Alternative für Deutschland bijna dagelijks voor onrust en krantenkoppen. In Italië zijn de rebellen deel van de regering, waarbij de twee partijen Lega en de Vijfsterrenbeweging, een ernstig conflict hebben met de EU over hun bestedingsplan. En in Zweden deden de Zweedse Democraten het zo goed dat het de reguliere partijen vier maanden kostte om zonder hen een regering samen te stellen.

Dit is slechts een minimaal overzicht. Elke natie heeft zijn eigen rebellen - opkomende partijen die op gespannen voet staan met de status-quo. Maar in Europe zijn de rebellen aan het groeien en dit jaar zouden ze de EU-regering kunnen binnendringen.

“De EU zet zich schrap voor de grootste politieke aardbeving sinds de migrantencrisis, terwijl honderden miljoenen zich klaarmaken om te stemmen tijdens de Europese verkiezingen in mei,” schreef de Times. Huidige peilingen geven aan dat traditionele reguliere partijen amper een meerderheid binnenhalen in de Europese Parlement.

Zodra deze nieuwe partijen meedoen, zal Brussel er heel anders uitzien en anders klinken. Als ze iets beter presteren dan verwacht, komen ze binnen om het over te nemen.

“Dit zal het jaar zijn dat populisten echte macht krijgen op het grootste podium van Europa en de EU van binnenuit eroderen,” zei Mij Rahman, algemeen directeur voor analyse van Europa bij Eurasia Groep.

Hoe zal dit radicale nieuwe Europa eruit zien?

Eerder in januari gaven twee van de meest belangrijkste Europese rebellenpartijen ons een glimp.

Wat willen deze pro-X, anti-Y en anti-Z partijen? Er is enorm veel misverstand. In de pers worden ze vaak “eurosceptische” partijen genoemd - alsof ze een Europese versie van de Britse United Kingdom Independence Party (ukip) zijn. Dat is niet waar.

Eerder in januari sloeg Politico de spijker op zijn kop met zijn artikel “Dacht u dat populisten de EU willen doden? Het is erger dan dat,” welke verklaarde:

In plaats van te proberen de EU te ontmantelen, kijken dergelijke bewegingen naar hoe het kan worden hervormd, om het in staat te stellen om kracht intern en extern te projecteren tegen ideologische tegenstanders of opkomende geopolitieke rivalen. ...

De uitbreiding van militaire- en daarmee verbonden politieoperaties verspreid over Noord Afrika en de Sahel ontworpen om de Afrikaanse migratieroutes naar Europa te belemmeren heeft in toenemende mate de steun van Europese rechtse populisten aangetrokken die een voorliefde hebben voor militaire oplossingen voor sociale problemen.

In plaats van de EU te ontmantelen, zouden extreem rechtse populisten kunnen helpen om de militarisering van de EU te versnellen om collectieve macht op een quasi-imperiale manier in staten langs de EU grenzen te projecteren.

Een quasi-imperiale manier - dat is zeker niet minder EU.

Er zijn veel dingen die deze opkomende partijen haten aan de EU. Ze houden niet van migratie. Ze houden niet van globalisme. Ze houden niet van bureaucraten die zich met hun leven bemoeien. Zij geloven dat milieumaatregelen hun economie vernietigen. Ze houden niet van Europa’s omhelzing van secularisme.

Maar dit is heel anders dan een ideologische afwijzing van de EU zelf. De Britse ukip heeft er principieel bezwaar tegen dat het Verenigd Koninkrijk deel uitmaakt van de EU. De Europese partijen zijn het zeer oneens met de richting die de EU op gaat. Ze hebben een hekel aan de Brusselse bureaucraten die momenteel aan de macht zijn. Maar verander de richting, en het leiderschap, en ze hebben geen fundamenteel probleem met het bestaan van de EU zelf.

De politieke leiders van deze “rebellenpartijen” staan klaar om Europa op een nieuwe koers te zetten(/sturen). Twee van de topleiders van de nieuwe opkomende partijen ontmoetten elkaar op 9 januari om de nieuwe koers van Europa te plannen. Matteo Salvini, leider van de Italiaanse Lega partij, had een ontmoeting met Jaroslaw Kaczynsk, leider van de Poolse Wet en Gerechtigheids partij. De krantenkop van de EU Observer die rapporteerde over dit evenement las: “God en Rusland domineren Salvini’s reis naar Polen.”

“Europa moet terugkeren naar zijn identiteit, naar zijn Joods-Christelijke wortels - welke is … afgewezen in Brussel op een rare manier, waarbij gezinswaarden worden afgewezen,” zei Salvini.

“Polen en Italië zullen de helden in deze nieuwe Europese lente zijn, deze wedergeboorte van echte Europese waarden,” zei hij, eraan toevoegend dat hij de visie van de overleden Poolse Paus John Paul ii onderschrijft: “Europa van waarde, identiteit, landen en naties, respect.”

Met de komende Europese Parlementsverkiezingen, kunt u verwachten steeds meer van dit soort retoriek uit Europa te horen. Deze opkomende partijen zijn het over veel oneens. Maar de visie van een gespierde, Christelijke Europa verenigt hen - en de parlementsverkiezingen bieden hen een geweldige kans om die visie te stimuleren.

De Trompet en zijn voorganger, de Echte Waarheid, hebben al sinds 1930 naar deze ontwikkeling uitgekeken. Al decennia lang voorspelde dhr. Herbert W. Armstrong, hoofdredacteur van De Echte Waarheid, dat Europa zich zou verenigen in een supermacht van 10 landen. Maar het grootste deel van de geschiedenis van het continent is er onderlinge strijd geweest. Welke kracht is sterk genoeg om Europa samen te binden?

Dhr. Armstrong schreef in The Good News van augustus 1978, “Europeanen willen hun eigen verenigde militaire macht! … Ze hebben zich echt ingezet voor eenheid in de gemeenschappelijke markt. … Maar ze weten heel goed dat er maar één mogelijkheid is tot eenwording in Europa - en dat is door het Vaticaan.”

Dhr. Armstrong voorspelde een gemeenschappelijke valuta in Europa. In De Echte Waarheid van november-december 1954, schreef hij, “Duitsland [zal] onvermijdelijk naar voren komen als de leider van een verenigd Europa” - een gevoel waar veel mensen in Zuid-Europa het vandaag mee eens zijn. De Echte Waarheid van september 1967 verklaarde, “ Er is één ding waar u op kunt rekenen. Eigenlijk is het zo zeker dat u erop kunt wedden: De roep om een politieke unie in Europa zal luider worden,” The Good News van april 1952 vermelde, “Rusland kan Oost Duitsland teruggeven aan de Duitsers en zal gedwongen worden haar controle over Hongarije, Tsjecho-Slowakije en delen van Oostenrijk op te geven” om deze unie te voltooien.

Zoveel hiervan is al gebeurt. Dhr. Armstrongs voorspellingen, gebaseerd op bijbelprofetie, blijken nauwkeurig te zijn. Toch is volledige vereniging nog niet bereikt. Waarom? “Er is maar één manier waarop dit herrezen Heilige Romeinse Rijk vruchtbaar kan zijn,” schreef dhr. Armstrong, “door de ‘goede ambten’ van het Vaticaan, door nogmaals kerk en staat te verenigen, met de Vaticaan schrijlings en regerend …” (De Echte Waarheid, januari 1979).

Het enige ingrediënt dat nog mist voor Europese eenheid is het Katholicisme.

Deze voorspellingen zijn gebaseerd op bijbelprofetie. Openbaring 17 beschrijft een “beest’ - een Bijbels symbool voor wereldrijk (of een macht die op een “quasi-imperiale manier” werkt om meer moderne taal te gebruiken). Het wordt bereden door een vrouw, ofwel een kerk.

De Europese visie van de populisten is zeer vergelijkbaar met het Europa geprofeteerd in de bijbel. Maar Openbaring 17 geeft ons meer belangrijkere details over deze macht. Het bestaat uit “tien koningen,” 10 landen of groepen van landen.

In zijn Key of David programma, zei Gerald Flurry, hoofdredacteur van De Trompet, dat Europa “zal heel verenigd moeten worden in hun religie en daarom wordt het eigenlijk gereduceerd tot 10 landen. Dat is de enige manier waarop ze de verdeeldheid kunnen verwijderen.

“[H]et is heel goed mogelijk dat er die 27 landen in Europa zijn, genaamd de Europese Unie, [die] worden teruggebracht naar 10 landen, of 10 koningen, waarschijnlijk ook al in 2019,” zei hij. Dit nieuwe Europa zal hier heel snel zijn. En terwijl deze opkomende partijen hun visie voor een nieuw Europa coördineren, zouden we weleens de aanvang hiervan kunnen zien.

Er is nog nooit een betere tijd geweest om meer te weten te komen over deze toenemende Europese macht. Dhr. Armstrongs boek Wie of wat is het profetische beest? zal u helpen te begrijpen wat er in Europa gebeurt. Het zal de profetieën van uw bijbel, zoals Openbaring 17, duidelijk uitleggen en zal u laten zien wat het betekent en hoe ze van toepassing zijn op het moderne Europa. Deze profetieën zullen u hoop geven in een wereld vol van slecht nieuws. Het laat zien dat al dit nieuws niet zomaar willekeurige chaotische gebeurtenissen zijn. In plaats daarvan, ontvouwen zich wereldgebeurtenissen volgens een welomlijnd, hemels plan.

U kunt Wie of wat is het profetische beest? online lezen of vraag gratis de gedrukte versie aan, kosteloos geleverd en zonder follow-up of verplichting. 

Nl Wwb