Brandenberggate

ISTLCK.COM/CLAUS VISTESEN

Is Duitsland de perfecte storm ingegaan?

28-01-2019  •  Uit deTrompet.nl
De natie staat nu oog in oog met een gevaar dat boven alles uitstijgt: een economische crisis.
 

De perfecte storm is aan het vormen boven Duitsland. De natie, die al vecht tegen politieke instabiliteit, stijgend populisme en een hardnekkige migrantencrisis, staat nu oog in oog met een gevaar dat boven alles uitstijgt: een economische crisis.

Op 9 januari vernamen wij al dat de industriële productie in Duitsland in november met 1,9 procent gedaald was en 4,6 procent op jaarbasis. Deze getalen waren onverwacht, wat verontrustend is. Gewoonlijk zie je deze dingen aankomen, maar de meeste deskundigen hadden kleine verbeteringen verwacht.

Claus Vistesen van Pantheon Macro-economisch zei op 9 januari; “De productiegegevens van gisteren in Duitsland leverden alarmerende aanwijzingen voor een veel ernstigere groeivertraging in de tweede helft van vorig jaar dan de economen aanvankelijk hadden verwacht.”

Ondertussen is de productie van consumptiegoederen gezakt met 4,1 procent en de energieproductie met 3,1 procent. De Duitse Inkopersindex, een maatstaf voor de inkoopactiviteit in de verwerkende sector, daalde 11 keer in de loop van 2018.

Eerder in januari daalde het naar 51,5; het laagste niveau in 33 maanden. De productie is goed voor een vijfde van de totale economie van Duitsland. Als dit index nummer zakt onder de 50, is de Duitse industrie aan het inkrimpen.

Als Duitsland niet al in een recessie is, staat het aan de vooravond.

Dit zou ons moeten alarmeren. Duitsland is de vierde grootste economie in de wereld en de grootste en meest belangrijkste economie van Europa. Business Insider meldde gister op 10 januari dat “een recessie in Duitsland gemakkelijk Frankrijk en Italië zou kunnen meeslepen,” en het zou ook andere landen beïnvloeden, zoals Griekenland en Spanje. Frankrijk is al in een recessie en lijkt sociaal en politiek uiteen te vallen.

Voor een continent dat al worstelt met verschillende serieuze problemen, waaronder toenemende sociale onrust, migratie, stijgende populisme en Brexit, zal een economische en financiële crisis de katalysator zijn voor seismische verandering.

Duitsland en zijn Europese buren zijn niet de enige naties die geconfronteerd worden met ernstige economische en financiële omstandigheden. Over de gehele wereld hebben financiële analisten en instellingen - inclusief de Wereldbank en het Internationale Monetair Fonds (IMF) - het over hoe dicht de wereldeconomie is bij een catastrofe. Veel economieën vertragen; de wereldhandel en investeringen zijn aan het verzwakken. Ondertussen heeft de staatsschuld recordhoogtes bereikt in zowel ontwikkelde als onderontwikkelde werelden. Veel deskundigen voorspellen een wereldwijde crash in 2019 of 2020 en velen geloven dat het erger zal zijn dan 2008

Op 7 januari schreef Ambrose Evans-Pritchard een artikel voor de Telegraph getiteld “Geostrategische Dystopie: Is Dit Het Jaar waarin de Wereld Uit Elkaar Valt?” “Dit is het jaar dat een reeks hamerslagen tegen het Westerse alliantie systeem en het bouwwerk van wereldwijd bestuur dreigen de oude orde naar beneden te halen,” schreef hij. Evans-Pritchard maakt het punt dat de wereldorde van Pax Americana aan het ontrafelen is en dat de naties en instellingen die de wereldwijde stabiliteit sinds de Tweede Wereldoorlog hebben ondersteund, nu instorten.

Dit “dystopische” scenario heeft zich ontwikkeld in een tijd van wereldwijde economische stabiliteit, schreef hij. “Wat zal er gebeuren in een diepe recessie met massale werkloosheid?”

Goede vraag. Duitsland en Europa zitten op dit moment in een wankele situatie: denk na over wat er zou gebeuren als er een recessie zou ontstaan. En het is niet alleen Europa! Elke grote natie en iedere regio op aarde wordt geconfronteerd met enorme problemen in één of andere vorm. Deze crises, zij het politiek, geopolitiek, sociaal, militair of economisch, zal aanzienlijk slechter worden als er een wereldwijde recessie is. Stelt u zich voor, dat u acht tot 10 kleine vuurtjes in uw achtertuin aan het blussen bent en opeens wordt er een emmer met benzine op elk vuurtje gegooid. In een fractie van een seconde staat de hele achtertuin in brand.

Dit is wat er zal gebeuren met Europa als Duitsland in een recessie komt.

En dit is wat er zal gebeuren met de planeet als een wereldwijde recessie toeslaat.

Misschien zal de economische en financiële ramp niet dit jaar gebeuren. Misschien zal het toeslaan in 2020 of 2021. Misschien zal het in fases gebeuren. Niemand kent echt de details. Maar de gegevens zijn duidelijk, net als de voorgeschiedenis: de Duitse economie, de Amerikaanse economie - de wereldeconomie - zullen een recessie ervaren. Het zal omvangrijk (of aanzienlijk) en slopend zijn en het zal de reeds brandende crises, in Europa, Amerika en over de hele planeet, in vuur en vlam zetten.

Nu is de tijd om u voor te bereiden. Hoe? Om te beginnen zou u de waarschuwing van de inmiddels overleden Herbert W. Armstrong kunnen overwegen. In de Echte Waarheid van mei 1983 schreef hij, “Economische kwalen beginnen sterk onze levensstandaard te verminderen! Ik waarschuw u, bereid u enorm voor om uw levensstandaard te verminderen!” Overweeg dhr. Armstrongs advies en raak gewend aan een lagere levensstandaard, door binnen uw mogelijkheden te leven - minder uit te geven dan uw inkomen. Streef ernaar om bestaande schulden af te betalen.

Maar er is meer aan de hand dan geen schulden maken en creditcards in tweeën knippen. Bijbelprofetie laat zien dat we in de dagen voorafgaand aan de terugkeer van Jezus Christus leven. Wereldgebeurtenissen en ook de Duitse economische crisis en de impact die het zal hebben op Europa, duiden erop dat we de “verdrukking” ingaan, die door Jezus Christus in Mattheüs 24 besproken werd. Dit is niet moeilijk om te bewijzen. U kunt dit makkelijk bewijzen door te kijken naar “De Sleutel van David: De Financiële Crisis van Amerika en Europa ” met hoofdredacteur Gerald Flurry van De Trompet.

Deze video laat zien dat dit echt historische en profetische tijden zijn. De voorspellingen van de profeten van het Oude Testament en de profeten van het Nieuwe Testament - inclusief de inmiddels overleden Herbert W. Armstrong - worden nu vervuld! Kunnen wij dit zien? Kunnen wij dit accepteren? En zullen wij reageren op de waarschuwing van God die deze profetieën bevatten?

Uiteindelijk is dit hoe we ons gereed maken voor de moeilijke tijden die komen - door na te denken over en het beantwoorden van deze vragen, door onze acties

Tb Ad Nl