Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Het Profetische Beest

De Trompet

Het Profetische Beest

De Sleutel van David (Transcript)

Gegroet allemaal. Wat is het Profetisch Beest, en waarom negeren evangelisten dit onderwerp? Meestal wordt het genegeerd, of ze zeggen gewoon het niet te begrijpen, maar dit zijn profetieën voor nu op dit moment, voor deze eindtijd, dus we moeten ze allemaal begrijpen.

God zegt in Hosea 4:6 dat onwetendheid geen excuus is, omdat Hij zei dat Zijn volk vernietigd werd als gevolg van gebrek aan Bijbelse kennis.

Jezus Christus zei dat Hij Zijn ergste toorn zal brengen over de mensen die het merkteken van het Beest ontvangen. Zij zullen de laatste zeven plagen ontvangen.

Er zijn vier wereld-regerende beesten, zij worden besproken in Daniël hoofdstuk 2 en 7, en ook in Openbaringen 13 en 17. Daniël zag deze vier beesten in een droom en in een visioen. De eerste was als een leeuw, de tweede als een beer, en de derde als een luipaard, maar de vierde was niet gelijk aan enig beest op aarde. Het was zo vreselijk en verschrikkelijk dat er geen enkel beest op deze aarde is, of een dier op de aarde die je ermee kan vergelijken. Het belichaamde in feite de kracht van de eerste drie. Dit vierde beest is op dit moment op het wereldtoneel aan het verschijnen. Ik vertel u, het is daar waar iedereen het heel erg duidelijk kan zien. We zouden beter maar allemaal Gods bescherming moeten krijgen, want het gaat ons leven radicaal veranderen. Dit is gewoon hoe het is, en het zegt dat iedereen in de Grote Verdrukking die het merkteken van het Beest weigert gedood zal worden. Waarom horen we deze profetieën niet meer besproken worden? Er zijn er zoveel en ze zijn allemaal voor deze eindtijd.

Kijk naar Openbaringen 13: 1 En ik stond op het zand der zee. En ik zag uit de zee een beest opkomen, hebbende zeven hoofden en tien hoornen; en op zijn hoornen waren tien koninklijke hoeden, en op zijn hoofden was een naam van godslastering. 2 En het beest dat ik zag, was als een luipaard, en zijn voeten als een beers voeten, en zijn mond als de mond van een leeuw; en de draak gaf hem zijn kracht, en zijn troon, en grote macht.

Dus als we willen weten wat het merkteken van het Beest is, dan moeten we eerst weten wie het Beest is. Wie is dit Beest? Natuurlijk zijn dit allemaal symbolen. Maar vergeet niet dat zowel Daniël als Johannes beide over deze eerste vier beesten praten: de leeuw,.. de beer en het luipaard. Zij vermelden dat deze vierde zo groot en verschrikkelijk is dat het niet te vergelijken is met enig dier op aarde. Dus het is zo vreselijk dat God onze aandacht erop wil hebben. Het is niet te vergelijken met enig ander dier op aarde, zoals dat wel kon met de eerste drie.

Let op Daniël 7:15 Ik Daniël was tot in het diepst van mijn geest geraakt, en de visioenen die mij voor ogen kwamen, verschrikten mij.

Dus iets wat ons ook zorgen zou moeten baren. Het verontrustte Daniël en hij zag het maar in een visioen. Wij zien het in werkelijkheid in deze eindtijd als we echt aan het opletten en observeren zijn, en als we ons door God laten zien wat er gebeurt.

Vers 17 Die grote dieren, die vier in getal zijn, zijn vier koningen, die uit de aarde zullen opstaan..

Dus deze vier dieren zijn vier koningen. Het is niet zo mysterieus als je het begint te bestuderen en de Bijbel zichzelf laat interpreteren. Deze koningen vertegenwoordigen vier koninkrijken. Dus de vier dieren zijn niet vier kerken (zoals veel mensen geloven) of verschillende kerken, maar het zijn vier koninkrijken. De woorden “koning” en “koninkrijk” worden gewoon door elkaar gebruikt.

Laten we vers 18 van dit hoofdstuk lezen.

18 De heiligen van de Allerhoogste zullen echter het koningschap ontvangen. Zij zullen het koningschap in bezit nemen tot in eeuwigheid, ja, tot in der eeuwen eeuwigheid.

Welnu, ik denk dat dit geweldig nieuws is. De heiligen; dat zijn degenen die gekozen zijn om met Christus te werken voordat Hij terugkeert naar deze aarde. God zegt: “Ik zal dat koninkrijk over de hele wereld aan die heiligen geven, en zij zullen het voor altijd en eeuwig regeren.”

Als u stopt en nadenkt over deze verbazingwekkende beloning, dan kunt u begrijpen waarom God degene die Hij in deze tijd roept test en beproeft, omdat Hij ze zoveel zal gaan geven. Hij zal hen de hele wereld geven om erover te regeren, ….als we dat kunnen begrijpen. Daar zouden we nu enthousiast van moeten worden.

Nogmaals, dit gaat over vier Heidense koningen en vier koninkrijken. Daniël zegt dat Nebukadnezar de eerste was, het hoofd van een groot beeld. Maar hij praat ook over vier wereld-regerende koninkrijken. Nebukadnezar was die eerste koning van het Chaldeeuwse Rijk. Toen kwam het Medo-Perzische Rijk, het Grieks-Macedonische Rijk, en vervolgens het Romeinse Rijk. Dit alles wordt ondersteund door geschiedenisboeken. Ik bedoel, het staat gewoon in uw geschiedenisboek. Toch profeteerde Daniël zeker over de laatste drie van die beesten, en God gebruikte ze om zelfs te onthullen aan Nebukadnezar wat de eerste was. We moeten dit begrijpen, want dit staat te gebeuren in de eindtijd vlak voor de wederkomst van Christus. Jezus Christus zal terugkomen en deze wereld-regerende rijken vernietigen, die zo slecht en destructief zijn voor het menselijk leven op aarde, dit allerlaatste beest.

Daniël leefde in de tijd van het eerste beest, daarna werd er gesproken over al deze wereld-regerende rijken. En toch – waarom is dit zo? Denk hier even over na. Waarom is het ?– met al deze profetieën en zoveel nadruk op deze eindtijd – waarom is het dat religieuze leiders dit niet meer bespreken? Ik kan u vertellen dat wij wel gaan bepreken wat er in uw Bijbel staat, en zeker ook wat er voor deze eindtijd staat. Wij vinden dat dit onze opdracht is; dat is wat God zegt dat we moeten doen als we Hem willen vertegenwoordigen. Maar waarom horen we hier niet meer over?

U moet niet vergeten dat Daniël een eindtijd boek is. Daniël 12 vers 4 en vers 9 vertellen ons dit, en als we de boodschap van Daniël niet verkondigen in de eindtijd, dan heeft hij tevergeefs geleefd.

Dus Gods mensen moeten weten, moeten begrijpen wat het Profetische Beest is of wie het Profetische Beest is. Wij moeten dat begrijpen en dat weten, en begrijpen wat het merkteken is. En waarom God zo boos is op de mensen die het geven en die het ontvangen. Hij is wel degelijk erg boos!

Ik zal u vertellen, God heeft beloofd dat Hij elk van deze profetieën aan ons zou openbaren en al deze beloften zou vervullen. Dat heeft Hij zonder mankeren gedaan door de geschiedenis heen, en Hij doet dit zeker ook in deze eindtijd.

Laat me een citaat voorlezen uit dit kleine boek, Wie of Wat is het Profetisch Beest? Wij zullen het u aan het einde van dit programma aanbieden, maar hier is een citaat eruit. Het is van Herbert W. Armstrong, en het is een boekje dat u echt moet lezen en bestuderen als u dit onderwerp wilt begrijpen. Hier is het citaat: “En het VIERDE KONINKRIJK, dat zich ontwikkelde vanuit Rome, zich uitbreidde en geleidelijk de een na de andere van deze vier delen opslokte – was “vreselijk en gruwelijk en zeer sterk,” was het ROMEINSE RIJK (31 v Chr. tot 476 na Chr.).

Het had alle andere opgeslokt, al hun gebied bezet, en was groter en sterker dan zij alle. Het bezat de koninklijke luister van het oude Babylon, en had aldus de kop – het sterkste deel – van de leeuw. Het bezat de massaliteit en de macht van het talrijke leger van het Perzische Rijk – gesymboliseerd door de poten, het krachtigste deel van de beer. Het was het grootste oorlogsapparaat dat de wereld ooit gezien had en het had ook de snelheid, sluwheid en wreedheid v/h leger van Alexander, gesymboliseerd door de luipaard.

Aldus verschilde dit vierde dier van elk ander dier op aarde. Het was sterker, groter, erger, dan enig ander dier.

Het vierde beest van Daniël, het Romeinse Rijk, had alle drie de voorgaande dieren geabsorbeerd.”

Dus er is niets vergelijkbaars.

U zult zien dat ze in feite de duivel aanbaden; zij aanbaden de “draak”. De Bijbel noemt de duivel een draak, en onze kunstenaars hebben een draak getekend om u te laten zien en een idee te geven van dit beest dat zo verschrikkelijk is dat er geen dier op aarde is dat ermee te vergelijken valt. Het staat in deze eindtijd op, en God zegt dat we ons maar beter bewust kunnen zijn van dit vreselijke, afschuwelijke beest. Omdat het zo erg is dat er geen dier op aarde is om het mee te beschrijven. Het belichaamt de kracht en macht van die eerste drie beesten. Met andere woorden, het heeft al die militaire macht en fysieke kracht van alle drie van de eerste drie beesten.

Hoe valt dit anders te beschrijven? Dat is moeilijk want je kunt geen ander dier op aarde ermee vergelijken, zoals bij de eerste drie.

Maar dit vierde dier werd ten dode toe gewond. Ten dode toe gewond, maar vervolgens kwamen uit die wond tien hoornen die tot aan de terugkeer van Jezus Christus

De bijbel zegt dat de laatste zeven worden geregeerd, of bereden, door een vrouw, wat symbool is voor een kerk. Met andere woorden; een grote valse Kerk leidt die Beest-macht, de laatste zeven hoofden ervan. We hebben er al zes van gezien. Johannes beschreef ze allemaal. Hij profeteerde over hoe zij eruit zouden zien en wat zij zouden doen. U kunt ‘t in uw geschiedenisboeken terugvinden, als u iets over geschiedenis weet. Johannes profeteerde over de Mussolini/Hitler as en al het kwaad dat zij zouden doen in deze eindtijd. Als hij over al deze zes hoofden profeteerde kunt u er zeker van zijn dat de zevende ook zal verschijnen. Het is nu al aanwezig op het wereldtoneel, iedereen zou dat moeten kunnen zien. Iedereen.

Daniël, en ook Johannes, profeteerde over de laatste zeven hoofden van het Romeinse Rijk. Kijk, als hij je alles kan vertellen over Hitler en Mussolini en al de verschrikkelijke dingen die plaatsvonden; dan weten we dat als die profetieën uitkwamen, dan komt die over de zevende ook uit. Ze zullen allemaal uitkomen en we zullen het voor onze eigen ogen kunnen zien gebeuren. Ik bedoel dat het zo vreselijk en verschrikkelijk is dat dit niemand zal kunnen ontgaan. Het zal de levens van meerdere miljoenen mensen op aarde radicaal gaan veranderen.

Kijk naar Openbaringen 13:17 En het maakt dat niemand kan kopen of verkopen, behalve hij die dat merkteken heeft, of de naam van het beest of het getal van zijn naam. 18 Hier is de wijsheid. Wie verstand heeft, laat hij het getal van het beest berekenen, want het is een getal van een mens, en zijn getal is zeshonderdzesenzestig.

Welnu, dit is zeer specifiek en beangstigend en ik stel nogmaals de vraag: waarom horen we hier niet meer over? Waarom? Wat is het probleem.

Laat me weer citeren uit het boekje over Wie of Wat is het Profetische Beest? Slechts een kort citaat. Als eerste, “1. Het beest heeft een nummer en kan worden geïdentificeerd, als wij wijsheid hebben, door zijn nummer.

2. Het nummer is 666.

3. Er wordt ons verteld dit nummer te tellen – dat betekent optellen. Hetzelfde Griekse woord wordt ergens anders in Lukas 14:28 gebruikt…”

Daar wordt gesproken over het ‘optellen van de kosten’.

Dus tellen van de nummers betekent optellen.

‘4. Dit nummer, 666, is het nummer van het beest. De enige Bijbelse interpretatie van het symbool “beest” is een koninkrijk of de koning die erover heerst, en die dus in feite het koninkrijk is…’

Daniël 7 vertelt u hier alles over.

‘… dus 666 moet het nummer zijn van het KONINKRIJK, of de REGERING, of het RIJK, als ook van de koning die het opricht of erover regeert.’

‘5. De uitdrukking “de naam van het beest, of het getal van zijn naam” maakt duidelijk dat nummer 666 het nummer is van de naam van het koninkrijk of rijk.’

En tot slotte het getal 6.

‘6. De uitdrukking “het is een getal van een mens” laat zien dat we dit getal ook mee moeten tellen in de naam van de koning, of heerser, over het koninkrijk dat we als “beest” hebben geïdentificeerd.’

Nogmaals, dit is nogal een ingewikkeld onderwerp, alhoewel het besproken wordt in dit kleine boek. U moet dit boekje aanvragen om het echt in detail te begrijpen en in staat te zijn het te bestuderen en te bewijzen vanuit uw eigen Bijbel. Deze profetieën komen tot leven in uw eigen Bijbel, ze zijn zo vreselijk en geweldig dat u het zich niet kunt veroorloven om ze niet te begrijpen. We moeten het allemaal begrijpen.

Natuurlijk is het woord “beest” gewoon een symbool voor “koninkrijk”, zoals u kunt zien als u hierdoorheen gaat. “Koning” en “koninkrijk” worden door elkaar gebruikt, maar het gaat over het Romeinse Rijk.

Nu, hier is wat er zo verbazingwekkend is, en nogmaals, u kunt dit bewijzen. De naam van het koninkrijk, en de oprichter en eerste koning en elke man in dat koninkrijk, kunt u optellen tot precies 666. Dat is; de naam van het koninkrijk (dat optelt tot 666), de oprichter of eerste koning kunt u optellen tot 666, en elke man in dat koninkrijk (hoe elke man genoemd wordt) telt op tot 666.

Wie begrijpt dit vandaag de dag nog? Ik zie nergens begrip; ik moet u eerlijk vertellen dat ik dat nergens zie, en dat mensen en evangelisten er niet echt over praten. Zij negeren het bijna. En toch, hoe kunnen we dit negeren. Hoe kunnen Gods uitverkorenen dit niet begrijpen, als het voor deze eindtijd is waar we op dit moment in leven? Vandaag! Satan heeft jaren en jaren door de geschiedenis van de mens heen eraan gewerkt om de mens te misleiden, en oh hoe hij hen misleid heeft. Openbaringen legt echt een vergrootglas op die misleiding, maar het vertelt ook het prachtige resultaat, het goede nieuws aan het einde van dit alles.

Het is tijd om te stoppen met het negeren van dit uiterst gevaarlijke deel van deze profetieën. Hoewel ’t goed komt, het zou veel beter kunnen. We zouden veel eerder vrede hebben als men acht zou slaan op deze boodschap en zou luisteren naar wat God zegt. Als men God gewoon zou geloven, Zijn Woord geloven. Niet alleen in God geloven, maar Hem geloven, geloven wat Hij zegt. Dit is tenslotte Zijn Woord en Christus zei dat we moeten leven naar ieder Woord van God, en u kunt bewijzen dat dit absoluut Zijn Woord is.

Kijk naar Openbaringen 13:4 En zij aanbaden de draak, omdat hij aan het beest macht gegeven had. En zij aanbaden het beest en zeiden: wie is dit beest gelijk? En wie kan er oorlog tegen voeren?

Zij aanbaden. Ik bedoel: deze politieke organisatie en deze religieuze organisatie (kerk en staat samen) aanbaden werkelijk de draak, of de DUIVEL! U kunt zien waarom het zo woest en wreed is als geen ander dier op deze aarde. U kunt zien waarom. Het is zo krachtig dat het OORLOG zal voeren. Het zal zo machtig worden dat de mensen die er onderdeel van uitmaken, deze monsterlijke oorlogsmachine zien en denken dat GEEN ENKEL LAND of groep van landen in staat is oorlog tegen dit koninkrijk te voeren, of tegen dit beest of deze macht.

Kunt u zich voorstellen dat u dit niet zou begrijpen in deze eindtijd? Kunnen we ons voorstellen dat we niet echt begrijpen wat God ons vertelt in deze eindtijd? En zien we hoe belangrijk het is dat we dit wel begrijpen?

Nogmaals, waarom horen we hier niet meer over? Waarom?

Ik zal u vertellen, het wordt nog erger. Let op vers 11:11 En ik zag een ander beest opkomen uit de aarde, en het had twee horens, als die van het Lam, maar het sprak als de draak.

Het had twee horens als een lam, maar het sprak als een draak. Ziet u, hij ziet eruit als een lam; aan de buitenkant ziet het eruit als een kerk die Christus volgt, aan de buitenkant. Maar u moet van iets dichterbij kijken; u kunt het maar beter van dichtbij bekijken want het spreekt als de draak. Omdat het de draak aanbidt, en het heeft de boodschap van de draak. Ach, hoe misleid deze wereld is, hoe enorm erg bedrogen ze zijn.

Opnieuw, hoe kunnen mensen zo worden misleid? Hoe kan je zo worden misleid dat je denkt dat je God volgt, maar in feite aanbidt je de duivel? Dat is wat uw Bijbel zegt, en sommige mensen vinden het niet fijn om te horen, maar schamen wij ons voor Christus? Zijn wij bang om de boodschap van Christus te horen, wat Hij ons te vertellen heeft?

Ik zal u vertellen, die kerk leidt dat beest; u kunt zien dat de laatste zeven hoofden geleid worden door dit beest. En als u kijkt naar vers 7 dan ziet u dat al Gods lauwe mensen, Zijn eigen Kerk, Zijn eigen lauwe, opstandige mensen, gedood zullen worden door dit monster. Elk van hen aanbidt de draak, terwijl ze denken dat ze God aanbidden, en het zal die mensen van God, al zijn ze lauw, doden.

In vers 13 en 14 wordt gesproken over allerlei wonderen die zullen plaatsvinden. Dit beest zal wonderen gaan verrichten. Deze twee leiders gaan – zeker de religieuze leider – wonderen verrichten en de mensen zullen geloven dat het van God komt, maar het zal niet van God afkomstig zijn. Het zullen wonderen zijn waar veel bedrog in zit, maar niettemin noemt God ze wonderen.

Let op vers 15 en 16. 15 En hem werd macht gegeven om een geest te geven aan het beeld, opdat het beeld van het beest zelf zou spreken en zou maken dat allen die het beeld van het beest niet zouden aanbidden, gedood zouden worden 16 En het maakt dat men aan allen ...

Deze religieuze leider in die kerk.

...aan allen, kleinen en groten, rijken en armen, vrijen en slaven een merkteken geeft op hun rechterhand of op hun voorhoofd.

Die kerk veroorzaakt dit allemaal, het zorgt ervoor dat de mensen een merkteken ontvangen. Nu, dat “merkteken” is – nogmaals u heeft dat boekje nodig om het u uit te leggen. Wie of Wat is het Profetische Beest? U heeft dat echt nodig want het zal laten zien dat dit ‘merkteken’ te maken heeft met de dag waarop u God aanbidt. Het heeft te maken met de Tien Geboden, aangezien het één van de Tien Geboden is, wat betreft Gods Dag. “Gedenk de sabbatdag dat gij die heiligt.” Het is onderdeel van de Tien Geboden. En Jacobus zegt, “Als u een van de Tien Geboden overtreedt, overtreedt u ze allemaal.”

Dus het gaat om de Tien Geboden.

U moet hierover nadenken, want ik zeg u, in de Middeleeuwen heeft dit beest zo ongeveer 50 miljoen mensen vernietigd. Dat was in de Middeleeuwen! God zegt dat die tijd en de vernietiging van toen een kleinigheid is in vergelijking met wat komen gaat. Het zal veel erger zijn; het zal erger zijn dan wat wij ooit eerder op aarde hebben meegemaakt.

Het komt in deze eindtijd, de tijd waarin wij nu op dit moment leven. Dat is iets waar we goed over moeten nadenken en eerlijk gezegd, veel over moeten bidden, aangezien dit zo belangrijk is voor uw leven. Wat kan er nog belangrijker zijn? Al deze mensen die gedood zullen worden of verwond of iets dergelijks, zal dit overkomen omdat zij geen bescherming van God hebben. Zij geloven God niet, en van degene die God wel geloven zegt God dat Hij ze voor dit alles zal beschermen, dat zij zich geen zorgen hoeven te maken. Over dat kleine overblijfsel waar de Bijbel zo vaak over spreekt. Het kleine overblijfsel waarvan God zegt dat Hij ze zal beschermen als zij uit deze wereld komen, als ze uit Babylon komen. Als zij uit deze wereld komen en Gods geboden onderhouden, en Gods sabbat houden, en Gods manier van leven die zoveel vreugde en vrede brengt, maar ook enkele beproevingen. We hebben die beproevingen nodig om ons te helpen het karakter te bouwen om te kwalificeren om te regeren over dit wereldkoninkrijk dat zal komen met Jezus Christus.

Dat is wat God u te doen zal geven als u zich door Hem laat uitkiezen en als u Hem nu in dit tijdperk gehoorzaamt. Dat is wat er zal gebeuren in uw leven. Dat is goed nieuws. Het is de belangrijkste gebeurtenis die ooit in het universum plaats zal vinden; de terugkomst van Jezus Christus naar deze aarde. Hij zal dat beest totaal vernietigen en voor altijd vrede en vreugde op de aarde en in het universum brengen.

Tot volgende week, dit is Gerald Flurry. Dag vrienden.