Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Great Again

Great Again

De Sleutel van David met Gerald Flurry (Transcript)

Gegroet, iedereen.

Ik wil graag een nieuw boek bespreken dat ik heb geschreven. Het heeft de titel “Great Again” (“Opnieuw Groots”). Het is de eerste keer dat ik het op televisie heb aangeboden. Ik wil dit vandaag bespreken. Mijn boek werd eigenlijk deze zomer gepubliceerd, en ongeveer op hetzelfde moment produceerde gekozen-president dhr. Donald Trump een boek met dezelfde titel. Zij kwamen beide rond dezelfde tijd uit en ik wist helemaal niets van zijn boek.

Ten eerste schreef hij oorspronkelijk zijn boek met de titel “Crippled America” (“Verlamd Amerika”), en later veranderde hij het in “Great Again.”

Ik denk dat als u deze twee boeken vergelijkt, dat u de vergelijking erg interessant zult vinden. Want ze zijn eerlijk gezegd totaal tegengesteld aan elkaar als het gaat over hoe Amerika weer groots gemaakt kan worden; hoe het weer groots zal worden. En ik denk dat dit niet allemaal gewoon toeval is, want ik denk dat God wil dat de Amerikanen en alle mensen in de wereld een keuze hebben; om te begrijpen welke weg zij zouden moeten kiezen, "kies dan het leven" zoals de Bijbel zegt.

De Amerikanen zullen nog meer verlamd raken tenzij ze begrijpen wat er in mijn nieuwe boek geschreven staat, en het is gebaseerd op de Bijbel. Het is niet mijn idee, het is wat God zegt dat er gaat gebeuren! Dit heeft betrekking op Amerika als natie, en het geldt persoonlijk – God geeft ons een keuze! Hij geeft ons altijd een keuze!

Dit staat in Deuteronomium 30 en vers 19. Dat is een profetie voor alle tijden, en specifiek voor deze eindtijd. Als u verder naar het volgende hoofdstuk gaat, dan zal ik u vertellen dat het de laatste dagen bespreekt, de tijd waarin we nu leven. Dat wordt steeds regelmatig gedaan in uw Bijbel.

Laat me een citaat aanhalen van Peggy Noonan, die schreef voor de Wall Street Journal, en dit te zeggen had over de recente presidentsverkiezingen.

Ze zegt: “Een afsluitende gedachte. God heeft de leiding over de geschiedenis.” Ze schreef: “Hij heeft ons gevraagd onszelf in te zetten om dingen beter te maken. Maar Hij is ook medespeler in de geschiedenis. Hij kastijdt en hij redt. Hij grijpt in op manieren die zichtbaar en onzichtbaar zijn. Of kiest om niet in te grijpen. 2016 lijkt mij een straf.” Dat komt van God af; dat is wat ze bedoelt. “Hij probeert om onze aandacht te krijgen! Wij hebben kandidaten waar we niet trots op kunnen zijn. We moeten kiezen uit twee beschamende. Waar zijn we als natie en volk mee bezig zijn dat we dit moment hebben verdiend?”

Ik denk dat het een krachtige uitspraak is die zij deed en aan ons gaf. Ik denk dat het een krachtige uitspraak is die we allemaal moeten begrijpen. Ze zegt: “God grijpt in op manieren die zichtbaar en onzichtbaar zijn, en Hij straft ons voor de dingen die we hebben gedaan en niet goed zijn en voor wat verkeerd is.”

Nu denkt zij duidelijk dat hij een gebrekkige kandidaat is en Amerika niet meer groots kan maken. Zij gelooft dat dit gebeurt omdat God ons corrigeert, omdat Hij ons kastijdt! Dat is precies wat de Bijbelse profetie in groot detail bespreekt!

Mevr. Peggy Noonan zegt dat God onze aandacht probeert te krijgen. Nu, precies dat hebben wij geprobeerd te doen, onder God’s inspiratie, gedurende 70 jaar! En in dat proces zijn er heel veel nieuwe openbaringen uit de Bijbel bijgekomen. Toch is het niet makkelijk om de aandacht van de mensen te krijgen. Maar God spreekt wel tegen hen, vaak met een stille, zachte stem zoals Hij zegt in 1 Koningen 19. Hij komt niet altijd tot ons met aardbevingen en vuur en donder en bliksem, zoals op de berg Sinaï toen Hij de tien geboden gaf.

Nu ik zal dit zeggen. Dhr. Trump heeft enkele zeer belangrijke problemen aangekaart in de aanloop naar de verkiezingen en doet dat nog steeds, en daar zijn we allemaal dankbaar voor. Maar er is iets dat vreselijk ontbreekt, en wat is dat? Mijn boek gaat daarover en vertelt ons hoe we de problemen waar we mee geconfronteerd worden kunnen corrigeren.

Op de vooravond van de verkiezingen maakt het CBS News met Bob Schaefer deze opmerking over wat hij ‘de verschrikkelijke verkiezing’ noemde: “Ik heb er heel wat gezien, maar ik ben nu sprakeloos, geen woorden meer om uit te leggen dat ik er nog nooit zo een als deze gezien heb! Het is alsof het land onder een soort vloek is! Wat kunnen we nog meer verwachten, dat het kikkers gaat regenen? Ik zou er niet tegen zijn.”

Ik hoop dat we begrijpen waar hij het over heeft als hij praat over het “regenen van kikkers”. Dat was een van God’s plagen, een deel van de plagen, die God over het oude Egypte liet regenen. En in die tijd was het oude Israël in slavernij en God bevrijdde hen en liet plagen over Egypte komen; Hij zond tien krachtige plagen om te zorgen dat zij Israël lieten gaan en hun vrijheid teruggaven.

Hij verwijst slechts zijdelings naar dit Bijbelse voorbeeld, maar er zijn een aantal commentatoren die beginnen te praten over God en de Bijbel in deze angstaanjagende tijden waarin wij leven. Dat is goed, maar zij zouden veel dieper moeten gaan dan dat, want ik kan me voorstellen dat veel mensen niet echt wisten waar dhr. Schaefer het over had toen hij sprak over het regenen van kikkers, het neerregenen ervan. Dus er zijn mannen en vrouwen die op de televisie komen en die artikelen schrijven e.d. en zij praten af en toe over God, maar niet heel erg veel, en er zijn ook niet erg veel van hen die dit doen.

Hij verwijst naar de presidentsverkiezingen als een vloek! Dat is hoe hij de hele verkiezing noemt! Gaat dat een kandidaat geven die in staat is om Amerika opnieuw groots te maken? Hij denkt van niet. En Peggy Noonan denkt van niet. Dit zijn absoluut twee prestigieuze organisaties waar we het over hebben.

Allereerst moeten we begrijpen dat het niet de mens is die Amerika in de eerste plaats groots heeft gemaakt. Ook hebben zij Groot-Brittannië niet groots gemaakt. God heeft dat gedaan! Het zijn de twee geboorterecht-naties waar we over praten. Als u niet weet wie de geboorterecht-naties zijn en wie Israël is, dan kunt u ons schrijven en uw boek aanvragen, of via de telefoon, of op wat voor manier u dit graag wilt aanvragen. Het is “De Verenigde Staten en Groot-Brittannië in de profetie” en wij bieden het regelmatig aan.

God is degene die de eer zou moeten krijgen, en wij geven God niet echt de eer daarvoor, vandaag de dag. Mijn nieuwe boek zal dit aan u uitleggen en u laten zien waarom. Waar deze commentatoren en schrijvers over spreken gaat eigenlijk maar minimaal in op het punt waar we het over moeten hebben. En dat is – zoeken naar God!

Ongeveer twee of drie weken voor de verkiezingen stond Hilary Clinton met zeven punten aan de leiding in de peilingen. Ik zei op dat moment dat ik meer richting een winst voor dhr. Trump aanleunde. Maar ik deed die uitspraak niet vanwege wat andere mensen misschien zouden redeneren, of de manier waarop ze redeneren. Want ik verwees naar een profetie in uw Bijbel die betrekking heeft op die verkiezing en wie zal winnen in de verkiezing. En ik geloof dat die profetie inderdaad direct betrekking heeft op de verkiezing en ik denk dat het bewijs dat hier naar verwees, er nu is.

In ieder geval, ik heb deze medewerkers-brief naar onze leden gestuurd, waarin alles in detail uitgelegd wordt. Als u een gratis exemplaar wilt, dan zullen wij deze medewerkers-brief naar u toe sturen.

God is zeer bezorgd over de verkiezing van 2016 die we hier in de Verenigde Staten hebben gehad. Hij is bezorgd en waarom zou Hij dat zijn? Waarom zou God zo bezorgd zijn over wat er gebeurt in onze verkiezingen? We moeten dit begrijpen want God zal immers het volk, dat in deze eindtijd Israël wordt genoemd, gaan straffen vanwege hun gruwelijke zonden. Hij zegt dat steeds opnieuw.

Laat mij u iets voorlezen over onze oude geschiedenis. Goed, misschien niet zo oud op dit moment, maar in ieder geval geschiedenis. Andrew Roberts, een historicus, schreef dit en zei: “Oorlog is sinds de dagen van Rome vrijwel het constante lot van de mens geweest. Toch hebben de Engels sprekende volkeren over een langere periode van vrede tussen de grote machten geheerst dan op enige moment sinds de Middeleeuwen.”

En Winston Churchill zei dit in 1938: “Het zijn de Engels sprekende landen die er vrijwel alleen voor zorgen dat de fakkel van de vrijheid blijft branden.”

Dat is nogal een uitspraak. Kijk, natuurlijk had Groot-Brittannië op dat moment een wereldrijk en begon het af te dalen in een zekere mate van duisternis. Maar het was nog steeds een groot rijk, en de geschiedenis leert ons dat alle rijken uiteindelijk ten val komen. Dat is altijd gebeurd. Zo is het.

Maar hier was een tijd waarin Churchill zei: “De Engels sprekende landen zorgen er vrijwel alleen voor dat de fakkel van vrijheid blijft branden”. Hoe komt het dat andere landen dat niet doen? God zegt dat deze volken heidenen zijn en zij hebben niet dezelfde doelen die Israël heeft. Amerika en Groot-Brittannië zijn de afstammelingen van Israël en vormen de voornaamste twee naties van Israël in deze eindtijd aangezien zij de geboorterecht-naties zijn. En God is bezorgd over hen omdat Hij hen direct gezegend heeft.

Maar wat gebeurt er wanneer Amerika en Groot-Brittannië van het toneel verdwijnen, daar zij het zijn die in principe gedurende meer dan 200 jaar de vrijheid van de mensheid hebben behouden? En nu zijn beide naar de achtergrond aan het verdwijnen en ze zijn zeer zwak. Wat betekent dat allemaal? Laat me u vertellen; dit is geprofeteerd in uw Bijbel – steeds weer opnieuw, het is geprofeteerd.

Ik wil u een aantal snelle citaten voorlezen van Charles Krauthammer uit de Washington Post van 1 december.

Er staat: “Vijfentwintig jaar geleden, in december 1991, stierf het communisme, eindigde de Koude Oorlog, en verdween de Sovjet Unie. Het was het grootste uiteenvallen van een imperium in de moderne geschiedenis, en geen schot werd afgevuurd. Die dageraad markeerde de ultieme overwinning van het liberale democratische idee. Het beloofde een tijdperk van westerse dominantie te worden geleid door een vooraanstaand Amerika, de laatste overgebleven supermacht in de wereld. Dat tijdperk is voorbij. De autocratieën zijn terug en worden sterker. Democratie is in de verdediging. De VS is zich aan het terugtrekken. Je hoeft niet verder te kijken dan Aleppo, een door het westen gesteund verzet tegen een lokale tiran, die op zijn beurt gesteund wordt door een heroplevend Rusland, een uitbreidend Iran, en een scala aan gemachtigde sjiitische milities; het staat op de rand van vernietiging! Rusland laat bommen vallen. Amerika geeft verklaringen.”

Wat is er hier zo verkeerd aan? Als de vrijheid zich samen met Groot-Brittannië en Amerika terugtrekt, wat komt daar dan voor in de plaats?

Hier is wat dhr. Krauthammer zei: “Wat is een beter symbool voor het einde van dat onstuimige liberaal-democratische historische moment? Het westen keert zich naar binnen toe en gaat naar huis, en laten zo het veld open voor de opkomende autoritaire regimes – Rusland, China, Iran.”

En ik voeg er nog een aan de lijst toe – een door Duitsland geleid Heilig Romeins Rijk die op het punt staat op het wereldtoneel te verschijnen als grootmacht! En zij zullen de loop der geschiedenis in deze wereld echt gaan veranderen!

Kijk, dit zijn allemaal heidense naties. Amerika is een Israëlitische natie. Groot-Brittannië is een Israëlitische natie. U kunt dit bewijzen vanuit uw Bijbel en het is niet eens zo moeilijk. Ons boek “De Verenigde Staten en Groot-Brittannië in profetie” doet dit zeker en we hebben er hiervan miljoenen verzonden over de jaren heen. Ongeveer zes miljoen!

Laat me voorlezen over de tijden van de heidenen in Lukas 21 en vers 20. Vers 20: “Wanneer u zult zien dat Jeruzalem…”

Dat is de oude hoofdstad van Israël, en het is een type van Israël in deze tijd, van heel Israël, maar specifiek van twee naties: Amerika en Groot-Brittannië.

Maar er staat: “… dat Jeruzalem door legers omringd wordt, weet dan dat zijn verwoesting nabij is.” (22) “Want dit zijn dagen van wraak, opdat al wat geschreven staat, vervuld wordt.” (23) “… want er zal grote nood zijn in het land en toorn over dit volk.”

Toorn over welk volk? Dit zijn de eigen woorden van Christus! We moeten weten over welk volk Hij het heeft. En als u niet weet wie Israël is, dan kunt u niet weten over wie God het hier heeft. We is dit volk?

Kijk, al meer dan 200 jaar hebben we de ‘tijden van Israël’ gehad. Vandaag zijn we in de ‘tijden van de heidenen’, en dit is beangstigend!

Let op vers 24: “En zij zullen vallen door de scherpte van het zwaard en in gevangenschap weggevoerd worden onder alle heidenen. En Jeruzalem zal door de heidenen vertrapt worden, totdat de tijden van de heidenen vervuld zullen zijn.”

Nu, dit zijn Christus’ eigen woorden! Wie zijn de heidenen? Wij – de meesten van ons volk in ieder geval – weten het niet! Wij weten niet wie zij zijn.

En dan vers 26: “En het hart van de mensen zal bezwijken van vrees en verwachting van de dingen die de wereld zullen overkomen, want de krachten van de hemelen zullen heftig bewogen worden. (27) En dan zullen zij de Zoon des mensen zien komen in een wolk, met grote kracht en heerlijkheid.”

Daar staat het! Dit alles zal de Tweede Komst van Jezus Christus inluiden en dat is hoe Amerika weer groots gaat worden! Amerika en Groot-Brittannië zullen wat de Bijbel noemt “de voornaamste naties” worden in de wonderbaarlijke wereld van morgen, nadat Christus is teruggekeerd, en Hij staat op het punt om zeer binnenkort terug te keren. En al deze problemen die u daar ziet zijn slechts een gigantisch teken dat Christus op het punt staat terug te keren. Hij moet dit wel doen anders zou er, zoals in Mattheüs 24 verzen 21 en 22 staat, “geen vlees [levend] behouden worden.” Hij moet wel terugkomen!

Vers 29: “En Hij sprak tot hen een gelijkenis: Kijk naar de vijgenboom en naar alle bomen. (30) Zodra ze uitlopen ”dat betekent met bloemen en bloesem, “en u dat ziet, weet u uit uzelf dat de zomer al nabij is. (31) Zo ook u, wanneer u deze dingen zult zien geschieden, weet dan dat het Koninkrijk van God nabij is.”

Met andere woorden, het is als een boom, het is als bloeien en bloesem in de lente. U kunt het zien; u weet dat de tijd hier is, u kunt het zien door op al die gebeurtenissen te letten. U weet dat het nabij de Tweede Komst van Christus is! En is Christus vandaag Israël aan het kastijden? Ja dat is hij.

Ziet u dat China het oosten nu domineert? De Filippijnen hebben zich van Amerika af en naar China toe gekeerd als partner. Maleisië heeft hetzelfde gedaan. Anderen zijn zeker van plan om hetzelfde te doen.

Dhr. Krauthammer spreekt over de verzoeningspolitiek die plaats heeft gevonden, hoe we vooral Rusland proberen tevreden te houden, en zelfs ook China, maar voornamelijk Rusland in de afgelopen acht jaar. Dhr. Krauthammer zegt dat dhr. Trump deze terugtrekkings-politiek, of deze aftocht, voort wil zetten, maar om heel andere redenen.

Dan spreekt hij verder over Jean Kirkpatrick die zegt “Nadat de Koude Oorlog voorbij was, was het tijd om de 20e eeuwse last om een wereldorde te behouden op te geven, evenals het maken van bovenmenselijke inspanning voor universele waarden. Twee generaties van vechten tegen fascisme en communisme waren wel genoeg. Hadden we geen rustig pensioen verdiend?”

En dhr. Krauthammer antwoordde: “Op dat moment heb ik betoogd dat we dat inderdaad verdiend hadden, maar een wrede geschiedenis stond ons niet toe om ervan te genieten. Rust nemen…” Of gaan slapen of uitrusten. “Rust nemen veronderstelt een fantasie, waarin stabiliteit zichzelf in stand houdt zonder de Verenigde Staten. Dit is niet het geval. We zouden geen respijt verkrijgen, maar chaos.”

En dat is wat we zien. Kijk naar de wereld en je ziet de chaos. Dhr. Krauthammer is een van de beste commentatoren m.b.t. buitenlandse politiek die we hebben, misschien wel de beste, en hij denkt niet dat dhr. Trump Amerika weer groots gaat maken.

Welnu, hoe zal Amerika dan weer groots gaan worden? Omdat de Bijbel zegt dat het zo is, en dat geldt ook voor Groot-Brittannië, en voor de kleine Joodse natie in het Midden-Oosten, in slechts een paar korte jaren. Wij moeten weten waarom. Mijn boek beschrijft dat voor u, en legt dit aan u uit.

Maar er is een ding dat dhr. Krauthammer niet weet; dat dit allemaal geprofeteerd is in uw Bijbel. Wij bewijzen dit aan u, en mijn boek zal dit aan u bewijzen; mijn boek over “Great Again”.

Hier is wat de Israëlische premier Ehud Olmert verklaarde in juni 2005 aan de Israeli Policy Forum in New York: “Wij zijn moe van het vechten. Wij zijn moe van het moedig zijn. Wij zijn moe van het winnen. Wij zijn moe van het verslaan van onze vijanden.”

Met andere woorden, nu zegt hij dat zij te moe zijn om zelfs maar te overleven! Je kan niet moe worden in deze wereld. Je kan dat niet doen of je bevindt je in de tijden van de heidenen, en dat betekent oorlog na oorlog na oorlog. En nu kunt u dit allemaal zien uitkomen, precies zoals God dit gezegd heeft.

Maar denk hier een moment over na, dat Rusland en China partners zijn met de grootste terrorisme-sponsorende naties in de wereld, en Iran staat veruit nummer één, en zij helpen het zelfs om de atoombom te bouwen! Dit is waar we mee geconfronteerd worden! Kunnen we ooit, als we onze waarden willen behouden, vrienden worden met Rusland en China, die er op die manier denken? Dit zijn de tijden van de heidenen waar we het over hebben. Het is niet langer de tijden van Israël, behalve in de zin van de kastijding waar Peggy Noonan het over had.

Gedurende meer dan tweehonderd jaar zijn het de tijden van Israël geweest. Zelfs vandaag heeft dhr. Trump het over het aanpakken van isis, maar ik heb hem nog niet veel over Iran horen zeggen, over het nemen van een aantal maatregelen om hen te stoppen omdat zij de controle krijgen over het hele Midden-Oosten! En zij steunen het terrorisme tienduizend keer meer dan isis, als je kijkt naar het grote plaatje. Dhr. Krauthammer zegt dat dit dhr. Trump’s grootste zwakte is, hoe hij het ziet, of in ieder geval één van zijn grootste.

Wij hebben veel van deze dingen al jarenlang uitgelegd, en mensen moeten echt opletten. Ik heb hier citaten waarin naar voren komt dat in vroegere tijden Amerika van zichzelf verwachtte dat ze een voorbeeld zouden zijn voor de wereld, en God heeft ons uitgekozen om dat te zijn! Dat is in feite waar het geboorterecht om gaat, om een voorbeeld te zijn voor de wereld, om hen te laten zien hoe te leven, hoe vrede te hebben in hun gezin en in hun nationale familie enzovoort. Maar zij hebben die geschiedenis vergeten.

Lyman Beecher zei dat, “De natie was voorbestemd om het voortouw te nemen in de morele en politieke emancipatie van de wereld.” De hele wereld!

Ik geef u een laatste citaat: “We moeten er rekening mee houden dat wij als een stad op een heuvel zullen zijn. De ogen van alle mensen zijn op ons gericht, dus als we verkeerd omgaan met onze God in het werk dat wij op ons hebben genomen en wij er de oorzaak van zijn dat Hij zich van ons terugtrekt en Zijn huidige hulp van ons wegneemt, dan zullen wij over de hele wereld bekend worden als een verhaal en als een gezegde.”

En dat is precies wat de Bijbelse profetie zegt.

Maar we zullen een stad op een heuvel worden. Deze natie zal een natie op een heuvel worden. En zo ook Groot-Brittannië en zo ook de Joden in het Midden-Oosten, in slechts een paar jaar. Dat is een geweldige tijd voor ons om naar uit te kijken.

Tot volgende week, dit is Gerald Flurry, tot ziens, vrienden.