Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Gods Wachter

De Trompet

Gods Wachter

De Sleutel van David (Transcript)

Het boek Ezechiël, hoofdstuk 7, betreft twee wachters. Er zijn twee soorten wachters die God in het verleden heeft gebruikt. Maar in dat hoofdstuk stopt Hij voor altijd om één van die wachters te gebruiken. Hij begint een andere wachter te gebruiken. Deze zal de enige zijn die gebruikt wordt tot aan de komst van de Messias.

Waarom is het zo belangrijk dat wij dit begrijpen? Als u kijkt naar het Oudtestamentische boek Ezechiël, dan lijkt deze het meest op het boek Openbaringen uit het Nieuwe Testament. Ik heb 17 citaten gevonden in het boek Openbaringen uit het Nieuwe Testament die in feite komen uit het Oudtestamentische boek Ezechiël. Dus u kunt begrijpen dat ongeveer 25 procent van het Nieuwe Testament bestaat uit Oudtestamentische citaten.

Ezechiël is natuurlijk een eindtijd boek; het is voor deze huidige tijd. Het is eveneens een boek dat gericht is aan Israël, aan de twee geboorterecht naties die zo overvloedig door God gezegend zijn in deze eindtijd. Met name aan Amerika en het Engelse volk, en dat geldt inclusief voor Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika.

Maar Ezechiël spreekt ook enigszins over het Bijbelse volk Juda, die één van de stammen van Israël vormt en die de scepter-natie is. In de Bijbel wordt dit Juda genoemd. Dit wordt allemaal uitgelegd in ons boek De Verenigde Staten en Groot-Brittannië in de profetieën dat wij u zullen toesturen als u het nog niet begrijpt. Al onze literatuur is gratis.

Wat we moeten doen om te begrijpen over de wachter, is naar Ezechiël gaan en zien dat de wachter inderdaad op wacht staat en waarschuwt, zodat het volk kan leven en niet hoeft te sterven. Hij wil dat ze leven en succesvol zijn in hun levens.

Let op vers 7 (Ezechiël 33): “Gij nu, o mensenkind! Ik heb u tot wachter gesteld over het huis Israëls; zo zult gij het woord uit Mijn mond horen, en hen van Mijnentwege waarschuwen.” Wat een zegen is het om het woord direct uit de mond van onze Schepper te horen! Kent u uw Bijbel goed genoeg om te weten wanneer u een boodschap hoort die van de mond van God afkomt? Begrijpt u uw Bijbel zo goed?

Let erop dat het “wachter” zegt, enkelvoud, niet wachters. God gebruikt nu slechts één wachter in het laatste tijdperk van Zijn Kerk tot aan de Tweede Komst van Jezus Christus. Dat moeten we in gedachten houden voor het grote overzicht.

Er staat hier in vers 7: “Ik heb u tot een wachter gesteld.” God heeft dat Zelf gedaan. God heeft deze persoon aangesteld als wachter. God stopt om een bepaalde wachter te gebruiken en gebruikt dat type wachter niet meer. Hij gebruikt alleen nog maar degene die Hij heeft gekozen, en niet het volk; een wachter die God heeft gekozen om Zijn volk te waarschuwen zodat zij kunnen leven.

Het einde van dit alles, zoals ik al zei, is de Komst van de Messias. Ik wil u de andere wachter laten zien die God gebruikt heeft in deze eindtijd, maar die Hij nu niet langer gebruikt.

Let op vers 1 van hoofdstuk 33: “En des HEEREN woord geschiedde tot mij, zeggende: (2) Mensenkind! spreek tot de kinderen uws volks, en zeg tot hen: Wanneer Ik het zwaard over een land breng, en het volk des lands een man uit hun midden nemen, en dien voor zich tot een wachter stellen; (3) En hij het zwaard ziet komen over het land, en blaast met de bazuin, en waarschuwt het volk; (4) En een, die het geluid der bazuin hoort, [wel] hoort, maar zich niet laat waarschuwen; en het zwaard komt, en neemt hem weg, diens bloed is op zijn hoofd. (5) Hij hoorde het geluid der bazuin, maar liet zich niet waarschuwen, zijn bloed is op hem; maar hij, die zich laat waarschuwen, behoudt zijn ziel.”

God heeft het nogmaals over het behouden van zijn volk, van hun leven in feite, en dat is een grote zegen.

Vers 6: “Wanneer daarentegen de wachter het zwaard ziet komen, en niet op de bazuin blaast, zodat het volk niet wordt gewaarschuwd; en het zwaard komt, en neemt iemand uit hen weg; die is [wel] in zijn ongerechtigheid weggenomen, maar van zijn bloed zal Ik de wachter om rekenschap vragen.” Dus God is hier erg direct.

We hebben nog een ander boekje over Winston Churchill, de wachter. Dit zullen we u ook toesturen op uw verzoek. In de Tweede Wereldoorlog was Winston Churchill een wachter die was gekozen door het volk. Nog een goede wachter ook. Hij was gekozen door het volk. Maar hier komen we dan bij vers 7 en ik zal dit aangeven; Churchill leidde de westerse wereld naar de overwinning. Sommige mensen, sommige historici geven hem krediet voor het redden van de westerse beschaving! Wat een wachter had men in die tijd!

Maar vers 7 gaat dan over een andere wachter, een wachter die door God is gekozen, niet door het volk. God heeft deze wachter gekozen. Als u kijkt naar de eerste zes verzen dan gaat het over een wachter die het volk heeft gekozen. God zegt dat als u doorgaat om die wachter in deze tijd te gebruiken, dat u uiteindelijk zal falen. Want met het gebruik van deze wachter die het volk heeft gekozen is het punt zonder terugkeer bereikt.

Nu kiest God, in dit laatste tijdperk van Gods Kerk, Zelf een wachter uit. Hij kiest een wachter en zegt: “Dit is wat Ik zeg, en dit komt van Mijn mond, en dit keer wil Ik dat u een boodschap brengt die van Mij afkomt.” Want dit keer eist God veel meer dan hetgeen Hij deed bij Winston Churchill en u moet begrijpen waarom. Wij moeten dit allemaal begrijpen. Hij gebruikt niet langer de wachter die gekozen is door het volk. Als we dat proces volgen dan zijn we aangekomen bij het punt zonder terugkeer. Dat wordt uitgelegd in mijn boek over Klaagliederen: Het punt zonder terugkeer. Dat is de titel. Als we dat punt hebben bereikt dan is er een andere oplossing nodig dan een wachter die gekozen wordt door het volk.

We komen nu in de tijd van de crisis der crisissen, de ergste crisis ooit op deze aarde. God zegt: “Nu stuur ik een wachter en hij heeft een waarschuwende boodschap hoe te leven, hij brengt een boodschap over hoe u dient te leven als volk, of als individu.” God zal u beschermen als u Zijn waarschuwing volgt en acht slaat op Zijn waarschuwing. Als u dat niet doet, tja, dan heeft u gewoon Gods bescherming niet.

Maar laat me vers 7 opnieuw lezen. “En u, mensenkind, Ik heb u aangesteld tot wachter,” Ik, God, heb u aangesteld als wachter, “over het huis van Israël. U zult een woord uit Mijn mond horen en u moet hen namens Mij waarschuwen.” Nu, God heeft dit niet gezegd tegen Winston Churchill of tegen enige andere wachter die door het volk is gekozen. Voor zover ik het kan zien is dit echt het grootste keerpunt in de geschiedenis van Gods wachters sinds Jezus Christus. Dus er is geen door het volk gekozen wachter meer omdat we een bijzonder kwaadaardige tijd ingaan in dit allerlaatste einde, in dit allerlaatste tijdperk van Gods Kerk.

Dus er is nog iets dat u dient te begrijpen over deze waarschuwing. En waarom begrijpen mensen dit niet? Wat is het dat ze niet helemaal kunnen accepteren? Waarom begrijpen ze deze waarschuwing verkeerd, zoals de meeste van hen doen?

Laten we vers 33 eens bekijken: “Maar als het komt – en zie, het komt – dan zullen zij weten dat er een profeet in hun midden geweest is.” Dus voorheen hadden we een wachter, Gods Wachter, maar deze wachter is eveneens een profeet. Hij heeft profetie van God! Profetie over deze eindtijd en wat er over de mensheid gaat komen!

Winston Churchill heeft iets dergelijks nooit gehad, en hij had nooit een boodschap zoals deze door God gekozen wachter heeft; nooit iets vergelijkbaars als dat. Hij vertelde het volk wel dat ze sterker moesten zijn en dergelijke, maar hij sprak niet over het bekeren van hun zonden zoals deze door God gekozen wachter en profeet dat wel doet. Hij is een wachter en een profeet.

Ezechiël was een profeet, maar hij was geen wachter. Hij was een gevangene. Hij werd gevangen genomen bij de verovering in 585 v C op het Joodse volk, de Joodse Staat, de scepter-natie. En dat is natuurlijk alleen al geschiedenis die heel nauw samenhangt met wat er vandaag gebeurt.

Let op vers 8: “Als Ik tegen de goddeloze zeg: Goddeloze, u zult zeker sterven, en u hebt niet gesproken om de goddeloze te waarschuwen voor zijn weg, dan zal die goddeloze in zijn ongerechtigheid sterven, maar zijn bloed zal Ik van uw hand eisen.” Dit is heel erg belangrijk. Wanneer Hij dit zegt vertelt God ons: ‘Ik zal spreken door een wachter. Ik zal een waarschuwingsboodschap afleveren door middel van een wachter, en alleen hij zal in staat zijn u de weg te wijzen.” God komt dit niet persoonlijk doen; Hij zal een man gebruiken. Hij zal een sterfelijke man gebruiken om die boodschap te brengen, zo zegt Hij in dit hoofdstuk. En het lijkt erg veel op het Nieuwtestamentische boek Openbaringen, zoals ik al eerder zei.

Vers 9: “Maar wat u aangaat, als u de goddeloze voor zijn weg gewaarschuwd hebt om hem daarvan te bekeren en hij zich niet van zijn weg bekeert, dan zal híj in zijn ongerechtigheid sterven, maar ú hebt uw leven gered.” Ziet u, God wil ons beschermen. Hij vertelt de mensen die deze boodschap horen dat de manier waarop ze beschermd kunnen worden is door het te accepteren, er achter te staan, het te helpen verkondigen aan deze wereld en in het bijzonder aan de twee naties van Israël. God beschermt mensen! Hij kan ons makkelijk allemaal beschermen! Hij beschermt individuen, Hij beschermt naties. En Hij zegt dat Hij een wachter heeft gekozen en dat Hij hem de woorden te spreken geeft uit Zijn eigen mond! Dat wil zeggen; Gods eigen mond!

Dus als we echt werkelijk God en de Bijbel begrijpen, kunnen we beter allemaal erg serieus nadenken over deze waarschuwing, omdat God graag wil dat wij leven! Hij wil dat wij leven. Wij bevinden ons in een tijd in deze wereld gevuld met atoombommen, genoeg om al het menselijk leven meerdere malen te vernietigen. Ons allergrootste probleem vandaag is dat van menselijke overleving. Zullen wij in staat zijn te overleven?

Vers 10: hier staat wat het probleem is van de naties van Israël. Vers 10: “En u, mensenkind, zeg tegen het huis van Israël: Dit hebt u gezegd: Omdat onze overtredingen en onze zonden op ons rusten en wij erin wegkwijnen, hoe zouden wij dan blijven leven?” Als wij wegkwijnen in onze zonden, hoe kunnen we dan leven? Dat is een waarschuwing van God aan elke natie. God wil dat wij leven en Hij waarschuwt ons en stuurt een wachter en een profeet in éénzelfde functie omdat Hij wil dat wij leven. Hij waarschuwt ons waar al dit kwaad toe leidt en wat het einde ervan zal zijn.

Maar zelfs als de mensen zich niet bekeren, zullen zij daar fysiek om lijden, maar God zal nog steeds de meeste van hen redden, geestelijk; dat is hoe genadig God is. Maar oh, al het lijden dat eraan voorafgaat, dat is wat we nu moeten vrezen.

Vers 11: “Zeg tegen hen: Zo waar Ik leef, spreekt de Heere HEERE, Ik vind geen vreugde in de dood van de goddeloze, maar daarin dat de goddeloze zich bekeert van zijn weg en leeft!” Keer u af van uw wegen en leef! We moeten ons bekeren van onze overtredingen en onze zonden, en het gaat verder: “Bekeer u, bekeer u van uw slechte wegen, want waarom zou u sterven, huis van Israël?” Zie, God wil niet dat Zijn verkozen volk, Israël, sterft. Hij wil niet dat er ook maar iemand sterft, maar de mens wil niet luisteren en zij gaan hun eigen weg en het eindigt ermee dat zij zichzelf vernietigen!

God heeft dit “mensenkind” gestuurd, deze zoon van een sterfelijk mens, een laag menselijk wezen, om Zijn boodschap te brengen aan deze wereld en in het bijzonder aan de naties van Israël, die op ongeëvenaarde wijze gezegend zijn in deze laatste dagen. Nu, wie zouden deze naties zijn?

Wij hebben een Sleutel van David boekje die dit ook aan u uitlegt, als u dit wilt aanvragen en bestellen.

Dit alles komt van de mond van God!

Maar wat is het probleem met de mensen als zij dit niet begrijpen? Nu, hier is het probleem. Vers 30: “En wat u betreft, mensenkind, uw volksgenoten praten over u bij de muren en in de deuropeningen van de huizen. De een praat met de ander, ieder met zijn broeder:” Zie, deze mensen kijken tv en luisteren naar de radio, “Kom toch, en hoor wat het woord is dat van de HEERE uitgaat.” Deze mensen voelen aan dat dit een boodschap van God is! Maar wat doen zij eraan? Nu, dat is het droevige deel voor de meeste van hen.

Vers 31: “En zij komen naar u toe als een toestroom van volk, en gaan vóór u zitten als Mijn volk. Zij horen uw woorden, maar zij handelen er niet naar, want zij nemen liefdevolle woorden in hun mond, maar hun hart volgt hun winstbejag.” Zij zijn echt verslaafd aan hun begeerte en hun lust naar allerlei dingen in deze wereld. En dit gaat over de manier waarop Gods eigen mensen in opstand zijn gekomen, Zijn eigen Kerk! U weet dat de rest van de wereld hetzelfde dan ook zal doen.

Vers 32: “En zie, u bent voor hen als een liefdeslied, met een mooie klank en goed gespeeld. Zij horen uw woorden, maar zij handelen er niet naar.” Zij horen de woorden maar ze handelen er niet naar. Dat is de grote fout die zij maken. Zij horen en zij geloven dat het Gods boodschap is, maar ze handelen er niet naar! Zij zijn toehoorders van het woord en geen doeners. U kunt maar beter Jacobus 1:22-25 lezen en zien wat God te zeggen heeft over de toehoorder versus de doener. Het toehoren op zichzelf brengt ons helemaal niets; het is een doener, de doener is degene die de bescherming en zegening van God krijgt.

Zie, zij begrijpen het niet in vers 33: “Maar als het komt – en zie, het komt – dan zullen zij weten dat er een profeet in hun midden geweest is.” Zij zullen het weten. Het “en zie, het komt” betekent ook wel “Zie het komt eraan!” of “het is onderweg.” Deze mensen realiseren zich voornamelijk niet dat God een profeet stuurt met een profetische boodschap die aan hen gericht is, die hen waarschuwt wat voor soort problemen ze over zich afroepen, en Hij zegt dat ze wegkwijnen in hun zonden. Als we dit niet zien dan denk ik niet dat we onze Bijbel begrijpen.

Er is één Bijbelvers, Ezechiël 3:6, waar God zegt dat als deze zelfde boodschap verkondigd zou zijn aan wat de Bijbel de heidenen noemt, dat zij nu zeker geluisterd zouden hebben. Dat toont aan hoe opstandig de naties van Israël zijn. Er zijn 12 stammen van Israël, maar de focus ligt op twee van hen in deze eindtijd, op de geboorterecht naties. En God wil dat zij leven; Hij wil dat u leeft, Hij wil dat wij allemaal leven, maar wij kiezen meestal niet voor het leven. We kiezen meestal voor de dood, zoals Deuteronomium 30:19 zegt.

Ik wil u een aantal verzen geven over hoe Gods Kerk heeft gefaald in deze eindtijd; het grootste deel van hen, zo’n 95 procent. Laten we kijken naar Jesaja 56:1-2: “Alzo zegt de HEERE: Bewaart het recht, en doet gerechtigheid; want Mijn heil is nabij om te komen, en Mijn gerechtigheid om geopenbaard te worden. (2) Welgelukzalig is de mens, [die] zulks doet, en des mensen kind, [dat] daaraan vasthoudt; die den sabbat houdt, zodat gij dien niet ontheiligt,” Zie ze kennen de echte sabbat van God. “en die zijn hand bewaart van enig kwaad te doen.” God is bezorgd over het gehoorzamen van Zijn volk naar wat het hier zegt in het boek Jesaja. Nogmaals, dit zijn Zijn eigen mensen waar Hij tegen spreekt.

En hier is hun beloning als zij deze boodschap aan de wereld verkondigen. Vers 4 en 5: “Want alzo zegt de Heere van de gesnedenen, die Mijn sabbatten houden, en verkiezen hetgeen, waartoe Ik lust heb, en vasthouden aan Mijn verbond; (5) Ik zal hen ook in Mijn huis en binnen Mijn muren een plaats en een naam geven, beter dan der zonen en dan der dochteren; een eeuwigen naam zal Ik een ieder van hen geven, die niet uitgeroeid zal worden.”

Iets beters dan zonen en dochters? Hij bedoelt dit geestelijk, maar Hij zegt; ‘Kijk, deze eerstelingen die vóór de Wederkomst van Christus kwamen meehelpen om deze boodschap af te leveren, zullen de Bruid van Jezus Christus worden. En de Bruid en haar Man zullen een Familie hebben die zullen zijn als de kinderen in de Wereld van Morgen.’ En de mensen die God nu meehelpen om deze boodschap te verkondigen, om Zijn boodschap aan deze wereld te brengen, die zullen meer zijn dan zonen en dochters; dé Bruid van Jezus Christus. Wat een beloning geeft God aan deze mensen!

Maar dan spreekt vers 8 over de verdrevenen: “De Heere HEERE, Die de verdrevenen van Israël vergadert, spreekt: Ik zal tot hem nog meer vergaderen, nevens hen, die tot hem vergaderd zijn.” Dus dit zijn turbulente tijden. De eindtijd waar wij nú in leven, waarin allerlei soorten verdrukking zullen zijn. De Dag des Heren komt eraan. Het is een erg donkere tijd als wij niet kiezen voor het leven. God wil graag dat wij het leven kiezen, en Hij wil ons beschermen en ons zegeningen geven die wij ons niet eens voor kunnen stellen.

Vers 9: “Al gij gedierten des velds,” Let op, dit is geestelijk bedoelt. “Al gij gedierten des velds komt om te eten, [ja], al gij gedierten in het woud!” Het is ook fysiek, zowel fysiek als geestelijk. Wij gaan de tijd der heidenen in. God vergelijkt deze mensen met beesten. Alle vier wereld-regerende beesten kregen ook precies dat label!

Hier is wat er staat in hoofdstuk 56:10: “Hun wachters zijn allen blind, zij weten niet; zij allen zijn stomme honden, zij kunnen niet blaffen; zij zijn slaperig, zij liggen neder, zij hebben het sluimeren lief.” Zij zijn allemaal aan het slapen en zijn als stomme honden, en dit zijn Gods eigen mensen. Zij hebben zich opgesplitst in verschillende groepen en elk heeft zijn wachter. En God zegt dat zij zijn als slapende honden. Er zijn als het ware beesten rondom het huis, en de slapende hond zal niet eens blaffen! Het waarschuwt de mensen niet voor wat eraan komt!

Kijk naar de problemen in deze wereld! Kijk naar wat er gebeurt in de wereld en zie de realiteit onder ogen! We zouden dit allemaal moeten doen, hoe kan God ons anders zegenen? Wij brengen deze problemen over onszelf! God doet dit niet! We brengen het over onszelf! Dit zijn de tijden der heidenen en wanneer zij een grote machtige natie vormen noemt God hen een beest, omdat zij zich gedragen als verwoestende beesten! Dat is hoe zij zich gedragen.

Rusland en China en Iran zijn aan het groeien in macht en een Heilig Romeins Rijk komt op uit Europa. En er zijn allerlei problemen en toch willen 95 procent van Gods eigen mensen de boodschap niet afleveren. Zij zullen niet blaffen! Zij zullen niet waarschuwen! Zij zullen de mensen niet laten zien hoe zij het leven kunnen kiezen.

Vervolgens worden ze vraatzuchtige honden genoemd. Ik bedoel maar, God heeft harde woorden voor hen. En zij zeggen alleen ‘Ach het zal wel beter worden en beter voor u. U hoeft zich nergens zorgen over te maken.’ Maar vergeet niet dat dit gebeurt in het laatste tijdperk van Gods Kerk. Al deze problemen zijn een teken dat Jezus Christus op het punt staat terug te keren naar deze aarde.

En Hij zegt: “Doe nu dit Werk en Ik zal u maken tot veel meer dan zonen en dochters in Mijn Koninkrijk.”

Tot volgende week, dit is Gerald Flurry, tot ziens, vrienden.